Motoros Borok Útja Rallye

A főszervező álma folytatódik a II. Motoros Borok Útja Rallye-val

2017.06.01.

Nagy álma vált valóra tavaly Megay Róbert Péternek, amikor az autós Magyar Borok Útja Rallye két évtizedes tapasztalataira alapozva először rendezték meg a Motoros Borok Útja Rallye-t. 1997-ben egy nem mindennapi társasági sporteseményt sikerült kitalálniuk, ami a visszajelzések alapján egyértelműen hiánypótló volt. 

Ugyanezekkel a célkitűzésekkel vágtak neki a motoros verseny megszervezésének is, azaz a példamutató magatartást, a magyar tájak, a magyar borok és a magyar gasztronómia szeretetét szerették volna exkluzív élménybe csomagolva becsempészni a motoros társadalom életébe. Az, hogy immáron tulajdonosként és házigazdaként szervezheti ezt a rangos rendezvénysorozatot, mélységes büszkeséggel tölti el.

Az I. Motoros Borok Útja Rallye-n Dr. Fazekas Sándor miniszter úr rajtoltatta a mezőnyt, mellette  fehér ingben Megay Róbert péter főszervező

Aki motorozni szeret, az nem feltétlen autózik, még akkor sem, ha erre az év jelentős részében rákényszerül. Ezért szerettük volna külön megszólítani a motoros társadalmat is. Azt gondolom, a maga nemében egyedülálló, hogy a Motoros Borok Útja Rallye egy olyan komplex gasztrokulturális társasági esemény, ahol a motorsport szeretete találkozik hazánk kiemelkedő értékeivel.

Elsőre talán sokakban felmerül, hogy fér meg egymás mellett a bor és a rallye? A kulturált alkoholfogyasztás és a közlekedés nem idegen egymástól. Mégpedig úgy, hogy a gépjárművet vezető versenyzők nem, sőt, a motoros versenyen még az utas sem fogyaszthat alkoholt, egészen addig, amíg vissza nem érnek a szállodáig. Ott kóstolhatnak kedvükre, de csak mértékkel, hiszen akik másnap versenyeznek, reggel szondát fújnak, és csak józanon indulhatnak útnak.

A tavalyi Rallye-t főszervezőként ezzel a különleges Trabival kísérte végig. Azt ígéri, idén is meglepetés járművel vág neki a távnak.

Idén a Balatoni Borrégió a cél. Hagyományt szeretnénk teremteni azzal, hogy a motoros rendezvény leköveti az előző évi autós rallye útvonalát. Amit a versenyzők a NETMOTO Kft. jóvoltából megtehetnek akár egy vadonatúj Vespa nyergében, vagy saját motorjaikkal.

Minden pincészet megérdemli a figyelmet. Ezért is tartom fontosnak, hogy versenyzőink beszélgessenek a borászokkal, ismerjék meg hitvallásukat és legfinomabb boraikat. Azt gondolom, hogy a kulturált borkedvelő magyar ember elkötelezett a minőségi borok és a felelősségteljes fogyasztás iránt. A versenyre ezért olyan pincészeteket választottunk, akik kiváló minőségű borokat állítanak elő, de esetleg még kevésbé ismertek a belföldi vagy külföldi piacon. A végén díjazzuk is a boraikat, elismerve azt, hogy a hozzáértő célközönség éppen ebből a pincészeti kínálatból, mit tart különösen jónak. A jók közül a legjobbakat választjuk meg.

Főszervezőként méltán lehet büszke az I. Motoros Borok Útja Rallye sikerére

 

Ne maradjon le a II. Motoros Borok Útja Rallye legfrissebb híreiről és kulisszatitkairól! Kövesse naponta többször frissülő rovatunkat az Autószektoron, és tartson velünk az Autószektor és a Magyar Borok Útja Rallye Facebook oldalán!

Villámkérdések

Kedvenc motorod? 3 Vespám van. Nyáron fogom letenni a jogsit nagymotorra, de szerencsére van egy 50 köbcentis Vespám is, amivel a lakóhelyem környékén tudok motorozni.

Északi vagy Déli part? Északi part

Fehér, rosé vagy vörös? Rosé / Siller

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.02
A hidegháború idején dúlt a dizájncsata, amerikai, szovjet, német és olasz gyártók harcoltak az....
2023.12.02
Az utolsó üres helyre a már meglévő pilótájával hosszabbított a Williams. ..
2023.12.02
Októberben a Haval lett a vezető márka Oroszországban az eladott külföldi autók között, és ezzel....
2023.12.02
A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik egy járó motorral hátrahagyott....
2023.12.02
Két éven belül minden nagyobb német város különleges rendőri egységénél készenlétben áll egy....
2023.12.02
Ausztria nagy részén nehezíti a közlekedést és az áramellátást a hó, a magashegyi területeken a....
2023.12.02
A Tesla régen várt pickupjára összesen négy különböző helyre is felszerelhetőek lesznek a....
2023.12.02
Ez egy régen várt fejlesztés a régióban, és a beruházásnak rendkívüli jelentősége van, hiszen....
2023.12.02
A Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfóliójába tartozó Rába Futómű Kft. a Gyármentő....
2023.12.02
Elindultak a BKV ünnepi díszbe öltözött járművei péntek késő délután, a fényflottát Karácsony....