Motoros Borok Útja Rallye

A főszervező álma folytatódik a II. Motoros Borok Útja Rallye-val

2017.06.01.

Nagy álma vált valóra tavaly Megay Róbert Péternek, amikor az autós Magyar Borok Útja Rallye két évtizedes tapasztalataira alapozva először rendezték meg a Motoros Borok Útja Rallye-t. 1997-ben egy nem mindennapi társasági sporteseményt sikerült kitalálniuk, ami a visszajelzések alapján egyértelműen hiánypótló volt. 

Ugyanezekkel a célkitűzésekkel vágtak neki a motoros verseny megszervezésének is, azaz a példamutató magatartást, a magyar tájak, a magyar borok és a magyar gasztronómia szeretetét szerették volna exkluzív élménybe csomagolva becsempészni a motoros társadalom életébe. Az, hogy immáron tulajdonosként és házigazdaként szervezheti ezt a rangos rendezvénysorozatot, mélységes büszkeséggel tölti el.

Az I. Motoros Borok Útja Rallye-n Dr. Fazekas Sándor miniszter úr rajtoltatta a mezőnyt, mellette  fehér ingben Megay Róbert péter főszervező

Aki motorozni szeret, az nem feltétlen autózik, még akkor sem, ha erre az év jelentős részében rákényszerül. Ezért szerettük volna külön megszólítani a motoros társadalmat is. Azt gondolom, a maga nemében egyedülálló, hogy a Motoros Borok Útja Rallye egy olyan komplex gasztrokulturális társasági esemény, ahol a motorsport szeretete találkozik hazánk kiemelkedő értékeivel.

Elsőre talán sokakban felmerül, hogy fér meg egymás mellett a bor és a rallye? A kulturált alkoholfogyasztás és a közlekedés nem idegen egymástól. Mégpedig úgy, hogy a gépjárművet vezető versenyzők nem, sőt, a motoros versenyen még az utas sem fogyaszthat alkoholt, egészen addig, amíg vissza nem érnek a szállodáig. Ott kóstolhatnak kedvükre, de csak mértékkel, hiszen akik másnap versenyeznek, reggel szondát fújnak, és csak józanon indulhatnak útnak.

A tavalyi Rallye-t főszervezőként ezzel a különleges Trabival kísérte végig. Azt ígéri, idén is meglepetés járművel vág neki a távnak.

Idén a Balatoni Borrégió a cél. Hagyományt szeretnénk teremteni azzal, hogy a motoros rendezvény leköveti az előző évi autós rallye útvonalát. Amit a versenyzők a NETMOTO Kft. jóvoltából megtehetnek akár egy vadonatúj Vespa nyergében, vagy saját motorjaikkal.

Minden pincészet megérdemli a figyelmet. Ezért is tartom fontosnak, hogy versenyzőink beszélgessenek a borászokkal, ismerjék meg hitvallásukat és legfinomabb boraikat. Azt gondolom, hogy a kulturált borkedvelő magyar ember elkötelezett a minőségi borok és a felelősségteljes fogyasztás iránt. A versenyre ezért olyan pincészeteket választottunk, akik kiváló minőségű borokat állítanak elő, de esetleg még kevésbé ismertek a belföldi vagy külföldi piacon. A végén díjazzuk is a boraikat, elismerve azt, hogy a hozzáértő célközönség éppen ebből a pincészeti kínálatból, mit tart különösen jónak. A jók közül a legjobbakat választjuk meg.

Főszervezőként méltán lehet büszke az I. Motoros Borok Útja Rallye sikerére

 

Ne maradjon le a II. Motoros Borok Útja Rallye legfrissebb híreiről és kulisszatitkairól! Kövesse naponta többször frissülő rovatunkat az Autószektoron, és tartson velünk az Autószektor és a Magyar Borok Útja Rallye Facebook oldalán!

Villámkérdések

Kedvenc motorod? 3 Vespám van. Nyáron fogom letenni a jogsit nagymotorra, de szerencsére van egy 50 köbcentis Vespám is, amivel a lakóhelyem környékén tudok motorozni.

Északi vagy Déli part? Északi part

Fehér, rosé vagy vörös? Rosé / Siller

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.30
Vendégem Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2023.03.30
Az új, villamosított GSe modellekkel minden eddiginél egyszerűbben összehozható a....
2023.03.30
Lena Wurzenberger, a "Bild" egykori riportere és Julian Nagelsmann ex-Bayern-edző barátnője április....
2023.03.30
A biztonságosabb autózás érdekében a Mol Limo bevezeti a kilométer alapú árazást, ezzel....
2023.03.30
Nézze meg a videót! ..
2023.03.30
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletének....
2023.03.30
Toyota a ’Mobilitást mindenkinek’ stratégia soron következő lépéseként bemutatta Japánban a C+walk....
2023.03.30
Tizenötödik alkalommal rendezik meg a győri Széchenyi István Egyetemen az ország egyik....
2023.03.30
Lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalát Lajosmizsénél, ahol két kamion és egy....
2023.03.30
A BMW M GmbH új karosszéria-kialakítással bővítette portfólióját a prémium középkategóriában. Az....