Motoros Borok Útja Rallye

A főszervező álma folytatódik a II. Motoros Borok Útja Rallye-val

2017.06.01.

Nagy álma vált valóra tavaly Megay Róbert Péternek, amikor az autós Magyar Borok Útja Rallye két évtizedes tapasztalataira alapozva először rendezték meg a Motoros Borok Útja Rallye-t. 1997-ben egy nem mindennapi társasági sporteseményt sikerült kitalálniuk, ami a visszajelzések alapján egyértelműen hiánypótló volt. 

Ugyanezekkel a célkitűzésekkel vágtak neki a motoros verseny megszervezésének is, azaz a példamutató magatartást, a magyar tájak, a magyar borok és a magyar gasztronómia szeretetét szerették volna exkluzív élménybe csomagolva becsempészni a motoros társadalom életébe. Az, hogy immáron tulajdonosként és házigazdaként szervezheti ezt a rangos rendezvénysorozatot, mélységes büszkeséggel tölti el.

Az I. Motoros Borok Útja Rallye-n Dr. Fazekas Sándor miniszter úr rajtoltatta a mezőnyt, mellette  fehér ingben Megay Róbert péter főszervező

Aki motorozni szeret, az nem feltétlen autózik, még akkor sem, ha erre az év jelentős részében rákényszerül. Ezért szerettük volna külön megszólítani a motoros társadalmat is. Azt gondolom, a maga nemében egyedülálló, hogy a Motoros Borok Útja Rallye egy olyan komplex gasztrokulturális társasági esemény, ahol a motorsport szeretete találkozik hazánk kiemelkedő értékeivel.

Elsőre talán sokakban felmerül, hogy fér meg egymás mellett a bor és a rallye? A kulturált alkoholfogyasztás és a közlekedés nem idegen egymástól. Mégpedig úgy, hogy a gépjárművet vezető versenyzők nem, sőt, a motoros versenyen még az utas sem fogyaszthat alkoholt, egészen addig, amíg vissza nem érnek a szállodáig. Ott kóstolhatnak kedvükre, de csak mértékkel, hiszen akik másnap versenyeznek, reggel szondát fújnak, és csak józanon indulhatnak útnak.

A tavalyi Rallye-t főszervezőként ezzel a különleges Trabival kísérte végig. Azt ígéri, idén is meglepetés járművel vág neki a távnak.

Idén a Balatoni Borrégió a cél. Hagyományt szeretnénk teremteni azzal, hogy a motoros rendezvény leköveti az előző évi autós rallye útvonalát. Amit a versenyzők a NETMOTO Kft. jóvoltából megtehetnek akár egy vadonatúj Vespa nyergében, vagy saját motorjaikkal.

Minden pincészet megérdemli a figyelmet. Ezért is tartom fontosnak, hogy versenyzőink beszélgessenek a borászokkal, ismerjék meg hitvallásukat és legfinomabb boraikat. Azt gondolom, hogy a kulturált borkedvelő magyar ember elkötelezett a minőségi borok és a felelősségteljes fogyasztás iránt. A versenyre ezért olyan pincészeteket választottunk, akik kiváló minőségű borokat állítanak elő, de esetleg még kevésbé ismertek a belföldi vagy külföldi piacon. A végén díjazzuk is a boraikat, elismerve azt, hogy a hozzáértő célközönség éppen ebből a pincészeti kínálatból, mit tart különösen jónak. A jók közül a legjobbakat választjuk meg.

Főszervezőként méltán lehet büszke az I. Motoros Borok Útja Rallye sikerére

 

Ne maradjon le a II. Motoros Borok Útja Rallye legfrissebb híreiről és kulisszatitkairól! Kövesse naponta többször frissülő rovatunkat az Autószektoron, és tartson velünk az Autószektor és a Magyar Borok Útja Rallye Facebook oldalán!

Villámkérdések

Kedvenc motorod? 3 Vespám van. Nyáron fogom letenni a jogsit nagymotorra, de szerencsére van egy 50 köbcentis Vespám is, amivel a lakóhelyem környékén tudok motorozni.

Északi vagy Déli part? Északi part

Fehér, rosé vagy vörös? Rosé / Siller

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....
2024.06.23
- A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt erős forgalom....
2024.06.23
A V8-as motorral felszerelt gép valószínűleg az 'LFR' nevet kapja majd, és nagyjából 600 lóerős....
2024.06.23
Egymásba rohant két személykocsi az M7-es sztráda főváros felé vezető oldalán, a 72-73-as kilométer....
2024.06.23
Figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére vasárnap éjfélig a HungaroMet. Hevesebb....
2024.06.22
Az első két fordulón látottakhoz hasonlóan a belgiumi Zolderben is mindkét szombati futamot....
2024.06.22
Nem kevés baja van, ott kellett hagyni. ..
2024.06.22
Lando Norris, a McLaren versenyzője nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését,....
2024.06.22
A szedánt továbbra is értékesíteni kívánják külföldön, de a Volvo nem tervez több S60-ast....
2024.06.22
Az M43-as autópálya 1-es kilométerénél fogott tüzet a jármű – jelentette az Országos....