NÚSZ

A gyerekek is látják, hogyan vezetnek a szüleik - véget ért a NÚSZ Zrt. videópályázata

2020.10.21.

Elgondolkodtató eredménnyel zárult a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. videópályázata, amelyet iskoláskorú gyermekek részére hirdetett meg közlekedésbiztonsági témakörben, „Hogyan vezetnek a szüleid?” címmel. A megmérettetésre – amelyet most először indítottak útjára – közel 40 pályamű érkezett be szeptember végéig.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) kiemelt figyelmet fordít a biztonságos és kulturált közlekedés népszerűsítésére, különösen fontosnak tartja a fiatal generációk elérését, tapasztalatainak, szemléletének megismerését, és azon keresztül formálását, alakítását. Ehhez kapcsolódóan indította el most először videópályázatát, amellyel egyrészt a gyerekek megszólítása, alkotásra ösztönzése volt a célja, másrészt a szülők figyelmét igyekezett ráirányítani a téma fontosságára.
 
A kulturált, biztonságos közlekedés alapjainak elsajátítása már kisgyermekkorban elkezdődik, az egyik első ilyen dolog, amit megtanulnak a gyerekek, hogy hogyan kell átkelni az úttesten. Ebben elsősorban nem a szavak, hanem a szülői példa segít a gyerekeknek. Az a lényeg, amit látnak, és nem az, amit hallanak. Ez az autós közlekedésre is igaz. A pályázatunkra beérkezett videók segítségével bepillantást nyerhettünk abba, hogyan látnak bennünket, szülőket a gyerekek vezetés közben. A megmérettetésre igen elgondolkodtató alkotások érkeztek. – mondta a videópályázat eredményéről Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.
 
A NÚSZ Zrt. két korcsoportban – általános iskolák felső tagozatos tanulói és középiskolás diákok – igyekezett alkotásra ösztönözni a gyerekeket. Azt kérte az jelentkezőktől, hogy 15-60 másodperces videókban mutassák be, hogyan látják a szüleiket vezetés közben. A két kategóriában összesen közel 40 pályamű érkezett be.
 
A felső tagozatos általános iskolások korcsoportjában az első helyen Bierbaum Szofi, a Budajenői Általános Iskola 7. osztályos tanulója, a másodikon Peresztegi Mirkó, a Zuglói Heltai Gáspár Általános Iskola 5. osztályos diákja, míg a harmadikon Dobák Benjámin, a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola 8. osztályos tanulója végzett. A középiskolások munkái között Cserkuti Péter, a Gödöllői Török Ignác Gimnázium 9. osztályos diákja videóját találta a zsűri, míg a második helyre Szabó-Mravik Szabolcs, a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 12. osztályos tanulója, a harmadikra pedig Nagy Levente, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 9. osztályos diákja került.
 
A két korcsoport legjobbjai egy-egy Apple iPhone SE 2020 készüléket, a második és harmadik helyezettek pedig ajándékcsomagot kapnak ajándékba. A NÚSZ Zrt. videópályázatára beérkezett díjazott alkotások megtekinthetők a NÚSZ Zrt. YouTube csatornáján.
 
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.12.03
1920-1930. Tündöklés és bukás. Újabb érdekességgel jelentkezünk, hogyha már a koronavírus először....
2020.12.03
Jia Meng Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....
2020.12.03
Nem kell elfogadni, hogy évente hatszázan halnak meg Magyarországon közlekedési balesetben - mondta....
2020.12.03
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) külön engedélyének köszönhetően részt vehet a fiatal Forma-1....
2020.12.03
Nem véletlen, hogy a Teslát még csak meg sem említi a Daimler vezérigazgatója, hiszen az európai....
2020.12.03
Egyedülálló hidat építettek indiai szakemberek egy forgalmas főút fölött, hogy segítsenek a....
2020.12.03
A Rail Cargo Hungaria 1,5  milliárd forintot meghaladó értékű beruházással lecseréli vagonjainak....
2020.12.03
Rekordszámú elődás, nemzetközi szinten is értékes kutatási eredmények hangzottak el az autonóm....
2020.12.03
Sipőcz Győző, a Goodyear Hungary Kft. kelet-európai kiskereskedelmi operatív vezetője váltotta a....
2020.12.03
Gyászos a mai nap mérlege közlekedésbiztonsági szempontból. A BM Katasztrófavédelmi....