Mazda

Gyorsítaná az üzemanyagreformot a Mazda – különleges kutatási programhoz csatlakozik a gyár

2023.04.04.

A Mazda csatlakozik a következő generációs üzemanyagok biomassza-innovációjával foglalkozó kutatási egyesülethez.

A Kutatási Egyesület célja, hogy elősegítse a biomassza felhasználásával kapcsolatos technológiai kutatásokat, valamint az autókhoz használt bioetanol üzemanyag hatékony előállítását - mindezt a karbonsemleges társadalom megvalósítása érdekében. 2022. október 25-én a Kutatási Egyesület megkötötte az Új Üzleti Létesítmények Alapításáról szóló alapmegállapodást a Fukusima prefektúrában található Okuma várossal, és olyan kezdeményezéseket indított útjára, amelyek célja a közösség előtt álló kihívások gyors és megfelelő megoldása. A Kutatási Egyesület úgy tekint a bioetanol-üzemanyag gyártási technológiájának javítását és az előállítás során keletkező szén-dioxid felhasználását célzó kutatásokra, mint a szén-dioxid-semlegesség elérésére törekvő egy-egy lehetséges irányzat, ami tökéletesen egybeesik a Mazda többmegoldásos stratégiájával. Ez az alapjaiban hasonló, több megoldásban is gondokozó személet késztette a Mazdát arra, hogy csatlakozzon a Kutatási Egyesülethez.

Hiroyuki Yamashita, a Mazda technológiai kutatásért felelős vezető mérnöke így nyilatkozott: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ezt a felkérést kaptuk a Kutatási Egyesülettől. Az egyesületen keresztül más tagvállalatokkal együttműködve azon dolgozunk, hogy elősegítsük többek közt a bioetanol üzemanyagok gyártási technológiájával kapcsolatos kutatást és fejlesztést. Mindent megteszünk a karbonsemleges üzemanyagok potenciáljának növelése érdekében, ami ígéretes lehetőséget kínál a szén-dioxid-semleges társadalom megvalósítására.”

Emellett Koichi Nakata, a Kutatási Egyesület igazgatótanácsának elnöke kijelentette: „A karbonsemleges üzemanyagok a legfőbb energiaforrások, amelyek a szén-dioxid-semleges társadalom megvalósítását szolgálják. Örömünkre szolgál, hogy a Mazda, amely jelentős tudást és technológiát halmozott fel a szén-dioxid-semleges üzemanyagokkal kapcsolatban, új partnerünk lett. A Kutatási Egyesület továbbra is támogatja a bioetanol üzemanyagok gyártási technológiájával és az e folyamat során keletkező szén-dioxid felhasználásával kapcsolatos kutatásokat.”

Európában a Mazda 2021 óta az eFuel Alliance tagja. A szövetség olyan szervezeteket és érdekelt feleket tömörít, amelyek legfőbb célja elérni, hogy úgy tekintsenek a karbonsemleges e-üzemanyagokra és a hidrogénre, mint olyan valós lehetőségek, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak a közlekedési ágazat károsanyag-kibocsátásának csökkentéséhez.

A Mazda abban hisz, hogy a szén-dioxid-kibocsátás hatékony csökkentése két egymást kiegészítő megközelítéssel érhető el: az egyik a teljesen elektromos járművek bevezetése a belső égésű motoros járművek helyett, a másik a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos helyettesítése karbonsemleges tüzelőanyagokkal, mind az elektromos, mind a meglévő belső égésű motorokkal felszerelt autók terén.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....