Dakar

Hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a Dakart el-Attija és Baumel

2022.01.15.

Tizenkét szakaszon át őrizte vezető helyét a Toyota Gazoo Racing South Africa első számú párosa, hogy aztán a zárónap végén közel 28 perces előnnyel megnyerje a 2022. évi Dakar-ralit. A verseny harmadik és ötödik legeredményesebb csapata szintén toyotás volt.

Két ezüstérem után idén végre valóra vált Nászer el-Attija álma: a katari versenyzőnek sikerült hazai pályán, az Arab-félszigeten is megnyernie a Dakar-ralit. Az 51 éves sportember eddig tizennyolc alkalommal állt rajthoz a világ egyik legkeményebb autóversenyén; ebből hatszor Toyotával. 2017 óta három második helyezést és a mostanival együtt kettő aranyérmet hozott a pilótának a Toyota Hilux. Idén pályafutása során kilencedszer állhatott dobogóra, és negyedszer annak a legfelső fokára – mindkét eredményével minden idők második legsikeresebb Dakar-versenyzőjének számít. Navigátora, Mathieu Daumel 2015 óta versenyez a „sivatag hercegével,” így ő is kulcsszerepet játszott a Toyota Gazoo Racing South Africa sikereiben.

Az újdonsült bajnokok eredményeiben két márkatársuk is osztozhatott. A belga Overdrive Toyota színeiben Jazíd al-Radzsi és Michael Orr az összesített harmadik helyen végzett: a szaúdi pilótának ez eddigi legjobb eredménye, de a versenyeit elnézve a jövőben komoly teljesítményre számíthatunk tőle.

A Toyota Gazoo Racing South Africa versenyzői, Giniel de Villiers és Dennis Murphy hősies erőfeszítéssel az ötödik helyre küzdötték fel magukat a kilencedikről, bebizonyítva, hogy a rutin, a győzni akarás és a megbízható technika együtt csodákra képes.

Ami Henk Lategan és Brett Cummings kettősét illeti, a dél-afrikai duót többször is balszerencse sújtotta, ám nem adták fel: kitartásukat az utolsó napon szakaszgyőzelem koronázta; összesítésben a 31. helyen végeztek. Honfitársaik, Shameer Variawa és Danie Stassen első közös Dakar-szereplésükön az elismerésre méltó tizenötödik helyet szerezték meg.

A Toyota általánosan jó szereplését még értékesebbé teszi, hogy az idei évben vadonatúj autóval álltak rajthoz a csapatok. A GR DKR Hilux T1+ az előző modellnél kedvezőbb futómű-konfigurációja (hosszabb rugóutak, valamint nagyobb kerekek és abroncsok), valamint a szériagyártású Toyota Land Cruiser 300 GR Sport modellből származó 3.5 V6-os ikerturbó benzinmotorja ideálisnak bizonyult az extrém megpróbáltatásokhoz; a modell minden várakozást felülmúlóan, érdemi meghibásodás nélkül teljesítette a versenyt.

A Dakar-ralin egyébként idén tizenkét páros indult Toyotával (tízen Hiluxszal, míg a Toyota Auto Body két csapata hagyományosan Land Cruiserrel), és említésre méltó módon mindegyikük célba ért.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.20
Változóban az orosz autótolvajok ízlése. A legnagyobb biztosítótársaság, az AlfaStrahovanyije a....
2022.01.20
Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet - írja az MTI. ..
2022.01.20
Megbénította Bukarestben csütörtökön a felszíni tömegközlekedést a járművezetők spontán....
2022.01.20
A Volánbusz jármű-fiatalítási programja egyik legnagyobb, egyidejű beszerzésének eredményeként több....
2022.01.20
A karácsonyi különkiadást érdemes végignézni! 2 csapat. Egy kis Polski. 3 feladat. Nagyon izgalmas....
2022.01.20
Íme, egy angol felmérés - sok meglepetéssel. ..
2022.01.20
Negyedével nőtt tavaly a félvezetőipari ágazat forgalma globálisan a Gartner piackutató vállalat....
2022.01.20
A Pest megyei rendőrök az elmúlt napokban az M0 autóúton tevékenykedtek, két horrorkaravánt is....
2022.01.20
A Volkswagen autógyártó 2021-ben lényegesen több járművet tudott eladni az Egyesült Államokban,....
2022.01.19
Eltűnő kategóriák, halálra ítélt topmodellek? Hihetetlen, de egyre népesebb a mezőny. ..