Honda

A Honda Accord kiszáll az európai ringből

2015.01.24.

A Honda középkategóriásának értékesítése véget ér a közeljövőben itt az öreg kontinensen, ugyanis a japán modell immár nem tudja felvenni a harcot a német riválisokkal

A fenti bejelentésről az Automotive News Europe adott hírt tegnap, miszerint Leon Brannan a Honda Egyesült Királyságbéli személyautó diviziójának főnöke Barcelonában azt mondta, hogy a kifutó modellek eladását követően nem térnek vissza a szegmensbe. A döntés hátterének természetesen a teljes szegmenst érintő visszaesést nevezte meg Brannan, hiszen a jelenlegi BMW 3-as sorozata és a Mercedes-Benz C-osztály kiszorít olyan vetélytársakat is, mint a VW Passat és a Ford Mondeo.

 A tájékoztatóból az is kiderült, hogy a középkategóriás autók eladási volumenét leginkább a flottás értékesítések befolyásolják és e téren nagyon jó pozíciót szereztek meg maguknak a német prémium márkák. Brannan szerint ilyen piaci környezetben a verseny folytatása vállalhatatlan költségeket rejt, ezért is döntöttek a visszalépés mellett.

Az Accord 1977-ben debütált és másfél évtizeddel később már az angliai Swindonban is elkezdték gyártani. A vevők számára a minősége, a megbízhatósága és az ezzel együtt járó megfizethetősége miatt hamar népszerű lett. Sajnos ez az állapot csak az ezredfordulóig tartott, ugyanis 2000-től a gyártást Japánba telepítették, elveszítve ezzel a konkurens európai gyárak által kínált kedvezményeket és további veszteségeket generált a távol-keleti valuta erősödése is.

Az Accord európai értékesítése 19 százelékot (3,453 darab) esett a tavalyi évben a JATO Dynamics elemzései szerint. A Honda teljes EU és EFTA piacokon regisztrált eladása pedig 5 százalékot esett (133,268 darabos volumennel zártak), és piaci részesedése csupán 1 százalékos a ACEA jelentése szerint. A márka 2015-ös újdonságainak köszönhetően jó reménységgel tekintenek a Hondások ez idei évre, ugyanis a tavasszal érkező HR-V és a frissített CR-V minden bizonnyal jelentős növekedést hozhat.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.25
Mint ismert, június 24-étől módosultak a MOL töltőállomásokon a tankolási szabályok. Változott – 50....
2022.06.25
Nem csak az emberi egészségre nézve jelent veszélyt, a növény- és állatvilágot, a műanyag és....
2022.06.25
Az orosz autóipari óriás, az AVTOVAZ június végén legyártott egy próbasorozatot a lebutított, ABS....
2022.06.25
Kulcscsontja mellett bordái is eltörtek Gönczy Gergőnek, akit három társával együtt ütött el egy....
2022.06.25
Jó tudni, hogy napokon belül megszűnik a műszaki érvényessége azon gépjárműveknek, amik már eddig....
2022.06.25
A légitársaságok kereskedelmi gyakorlataival kapcsolatban felmerülő fogyasztói panaszokról, piaci....
2022.06.25
Egy második magyar városban, Budapest után Siófokon is elindítja közösségi rollermegosztó....
2022.06.25
Baleset miatt lezárták az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalát Herceghalomnál szombat délután....
2022.06.25
Pénteken még nem tudták átállítani a összes érintett Mol-kutat ahhoz, hogy ne lehessen 50 liternél....
2022.06.25
Olajembargó, infláció, háború, koronavírus-járvány ide vagy oda, számos nagyon drága luxus- és....