járműsport

Hosszú szünet után újra lesz Truck Trial verseny Magyarországon

2023.09.21.

Hosszú szünet után újra dübörögnek a vasak, sok tízezer köbcenti, végtelen lóerő, nyomaték. Több száz tonna és a fizika törvényeinek küzdelmét követheted végig, ha eljössz szeptember 29. és október 1. között Vámoscsaládra, az Angyalszív Autós Sport Club és a Pászli 4x4 által szervezett Truck Trial és Offroad versenyre.

A 90-es években teherautós körökben méltán nagy ünnepélynek számítottak a Truck Trial versenyek, és az Eurotrade Kft már akkor is a támogatói listák elején szerepelt. Most, közel másfél évtized szünet után azért gurulnak ki az extrém építésű teherautók a hangárok mélyéről, hogy végre egy hazai versenyen mutathassák meg, mire képes az ember és a gép, hogy a siratófalak és szakadékok komoly munkával bizony legyőzhetők.

Fotó: Truck-trial Vámoscsalád

Az Anygalszív Autós Sport Club, a Pászli 4x4, és az Eurotrade Kft. (mint a Tatra teherautók magyarországi importőre) úgy döntöttek, felélesztik poraiból azt a bizonyos Phoenix-et.

Mire számíthat az, aki ellátogat Vámoscsaládra szeptember utolsó hétvégéjén?

  • Az eddig beérkezett nevezések alapján mindenre, ami nem normális, versenykamionok és egyedi építésű csővázas szörnyek, átépített terepjárók fogják felszántani a vámoscsaládi dombokat.
  • Adrenalin-mámor, ember és gép küzdelme az idővel, a tereppel, a technikával és persze a versenytársakkal, hiszen azt a bizonyos kupát minden kategóriában csak egy ember, egy csapat viheti haza.
  • Testközelből élheted át a truck trial-élményt, láthatod a csavarodó kardánokat, rendellenes pozíciókban mászó, csúszó, néha boruló teherautókat, miközben Lilliputban érzed magad az embermagasságú kerekek mellett állva.
  • A Praga V3S Trial Taxin ülve te is megtudhatod, milyen amikor tényleg nincs szükség utakra, és nagy eséllyel rögtön azon kezdesz majd el gondolkodni, hogy vajon befér-e otthon a garázsba egy Praga.
  • Ha a műszaki háttér érdekel, vagy éppen az udvarod végében pihen egy Tartra, Zil, Rába, Csepel, Ural stb. és szeretnéd feltámasztani, elkezdenél komolyabban terepjárózni, kicsit alakítanál a családi Jeepen, Pajerón, vagy építenél valami egyedit, itt lesz kivel beszélgetni róla.
  • Családi programok, kicsiknek és nagyoknak, három napos terepbuli, bízz bennünk, senki nem fog unatkozni! Hozd nyugodtan magaddal a gyerekeket, szülőket, feleséget, haverokat, barátokat, mindenki meg fogja találni azt, ami érdekli.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.24
Hol máshol, mint a Nordschleifén, a sportautók, pláne a Porschék legmérvadóbb játszóterén. ..
2024.05.24
Három európai digitális képzőművészt kért fel a Lexus, hogy teremtsen különleges világot a Lexus....
2024.05.24
2020 júniusában Birgit Lauda úgynevezett kötelesrész pert indított a meghalt férje által alapított....
2024.05.24
Japán sajtóértesülések szerint zöld utat kapott a sorozatgyártásra a 2015-ös Tokiói Autószalonon....
2024.05.24
Julie Mehretu, a nemzetközileg elismert művész a BMW M Hybrid V8 versenyautó műszaki alapjaira....
2024.05.24
A SEAT S.A. erősen kezdte a 2024-es évet, hiszen január és március között rekordszintű eredményeket....
2024.05.24
A friss termékek egy „vertikális” intelligens farmról származnak. ..
2024.05.24
Összeütközött három személyautó és egy kamion a 3-as főút 193-as kilométerénél, Arnót térségében. A....
2024.05.24
A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum....
2024.05.24
- Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke a hétvégi Diósgyőr-rali....