Volkswagen

Így reformálná a frusztráló utastereket a Volkswagen

2023.09.18.

Thomas Schäfer szerint az új Tiguan utastere mutatja majd az utat a későbbi Volkswagen modelleknek.

Idő előtt, még álcázva, de a kész utastérrel volt esélye tesztelni néhány újságírónak a Volkswagen Tiguant, amiben a legnagyobb feltűnést mindenképp az új kezelőszervek kapták a középkonzolon. Szakítva a minél kevesebb gomb, annál modernebb hagyománnyal, a Volkswagen úgy tűnik, hogy igyekszik visszatérni egy normalizáltabb megoldáshoz – a Tiguan esetében a tekerős tapipadhoz, ami korábban a prémium autókban terjedt el, és mai napig az egyik legfinomabb megoldásnak gondolom.

Thomas Schäfer, a Volkswagen vezérigazgatója is ott volt a Tiguan eseményén, ahol elmondta az újságíróknak, hogy a korábbi gombmentes irányuk nagy kárt tett a márka megítélésében. „Korábban akármelyik Volkswagen modellbe beültünk, azonnal tudtuk, hogy mit merre keressünk, és azonnal otthon éreztük magunkat.” – tette hozzá. Ez változott meg Diess vezetése alatt, aki igyekezett egy életre elfelejteni a gombokat, ezzel viszont azt érték el, hogy rengeteg ügyfélpanasz érkezett a háttérvilágítás nélküli hangerő és klímacsúszkákra, valamint arra is, hogy szinte minden funkció a képernyőre költözött.

A jó hír viszont az, hogy Schäfer meghallgatta a panaszokat, és egy egész csapatot állított rá, hogy a visszajelzések alapján találjanak egy jobb megoldást. „Sok időt töltöttünk azzal, hogy megértsük, az ügyfelek milyen funkciókat használnak és mikor. Rangsoroltuk őket: melyik a legfontosabb? Melyikhez kell mindenképp gomb? Melyikhez nem? Milyen magasságban legyen? Egy szobányi Excel táblázat jött létre a kutatásokból, de el kellett végezni ezt a munkát, hogy találjuk egy robosztus megoldást, amit nem kell minden új autó bemutató során leváltani.”

„Ha egyszer megvan a megoldás, ne nyúlj hozzá többé.” – tette hozzá Schäfer, rámutatva, hogy a Tiguanban található megoldás már közel áll a végső elképzelésükhöz. A Volkswagen kompakt SUV-ja után egyébként a Passat új generációja, valamint a Golf faceliftje lehet a következő két modell, amelyik megkapja a tekerős középkonzoli kapcsolókat, hiszen ezeket az autókat még idén bemutatja a Volkswagen. Hogy ez a megoldás miként folyik át az ID modellek újító kabinjába, az kérdés maradhat egészen az ID.2 2025-ös érkezéséig, aminek a koncepciójában egyébként szintén megjelent a Tiguanhoz hasonló megoldás.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.15
Háborús anyaghiány és kreatív közlekedési álmok megtestesítője, mégsem terjedt el. ..
2024.07.15
A Formula 1 Magyar Nagydíjat július 19-21. között rendezik, melyet idén is hatalmas érdeklődés övez....
2024.07.15
Francia-kínai koprodukcióban, a Renault és Geely partneréségének köszönhetően újra életre kelt....
2024.07.15
Az első fél évben 0,3 százalékkal kevesebb motorbenzin és 1,2 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott....
2024.07.15
Egyikük André Citroën, a merészen új utakat járó márkaalapító, a másikuk egy új korszakot megnyitó....
2024.07.15
A Hosszútávú-világbajnokság idei ötödik futamán, Interlagosban akár a kettős győzelem is....
2024.07.15
Továbbra is piaci átlag felett dübörög az AutoWallis Kiskereskedelmi Üzletágának teljesítménye,....
2024.07.15
Vádat emelt az ügyészség egy férfi és három társa ellen, akik a vádhatóság szerint valótlan....
2024.07.15
Már takarékos, de még nem szénnéfolytott motorok, hot hatchek, és megfizethető, változatos....
2024.07.15
Tavalyi eredményéhez képest 12 helyet javítva, ismét a top 400-ban szerepel a győri Széchenyi....