Volkswagen

Így reformálná a frusztráló utastereket a Volkswagen

2023.09.18.

Thomas Schäfer szerint az új Tiguan utastere mutatja majd az utat a későbbi Volkswagen modelleknek.

Idő előtt, még álcázva, de a kész utastérrel volt esélye tesztelni néhány újságírónak a Volkswagen Tiguant, amiben a legnagyobb feltűnést mindenképp az új kezelőszervek kapták a középkonzolon. Szakítva a minél kevesebb gomb, annál modernebb hagyománnyal, a Volkswagen úgy tűnik, hogy igyekszik visszatérni egy normalizáltabb megoldáshoz – a Tiguan esetében a tekerős tapipadhoz, ami korábban a prémium autókban terjedt el, és mai napig az egyik legfinomabb megoldásnak gondolom.

Thomas Schäfer, a Volkswagen vezérigazgatója is ott volt a Tiguan eseményén, ahol elmondta az újságíróknak, hogy a korábbi gombmentes irányuk nagy kárt tett a márka megítélésében. „Korábban akármelyik Volkswagen modellbe beültünk, azonnal tudtuk, hogy mit merre keressünk, és azonnal otthon éreztük magunkat.” – tette hozzá. Ez változott meg Diess vezetése alatt, aki igyekezett egy életre elfelejteni a gombokat, ezzel viszont azt érték el, hogy rengeteg ügyfélpanasz érkezett a háttérvilágítás nélküli hangerő és klímacsúszkákra, valamint arra is, hogy szinte minden funkció a képernyőre költözött.

A jó hír viszont az, hogy Schäfer meghallgatta a panaszokat, és egy egész csapatot állított rá, hogy a visszajelzések alapján találjanak egy jobb megoldást. „Sok időt töltöttünk azzal, hogy megértsük, az ügyfelek milyen funkciókat használnak és mikor. Rangsoroltuk őket: melyik a legfontosabb? Melyikhez kell mindenképp gomb? Melyikhez nem? Milyen magasságban legyen? Egy szobányi Excel táblázat jött létre a kutatásokból, de el kellett végezni ezt a munkát, hogy találjuk egy robosztus megoldást, amit nem kell minden új autó bemutató során leváltani.”

„Ha egyszer megvan a megoldás, ne nyúlj hozzá többé.” – tette hozzá Schäfer, rámutatva, hogy a Tiguanban található megoldás már közel áll a végső elképzelésükhöz. A Volkswagen kompakt SUV-ja után egyébként a Passat új generációja, valamint a Golf faceliftje lehet a következő két modell, amelyik megkapja a tekerős középkonzoli kapcsolókat, hiszen ezeket az autókat még idén bemutatja a Volkswagen. Hogy ez a megoldás miként folyik át az ID modellek újító kabinjába, az kérdés maradhat egészen az ID.2 2025-ös érkezéséig, aminek a koncepciójában egyébként szintén megjelent a Tiguanhoz hasonló megoldás.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.13
A BYD (Build Your Dreams) a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hibrid autók....
2024.06.13
A súlyos baleset Levél közelében történt, az 1-es főút érintett szakaszát teljes szélességében....
2024.06.13
A kínai kereskedelmi minisztérium, valamint a külügyminisztérium kifogásolta és élesen bírálta az....
2024.06.13
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között – írta a ORFK....
2024.06.13
Kínai startup cég szállítja az új Mercedes-Benz CLA-osztály kettes szintű önvezetéséért felelős....
2024.06.12
A Porsche gratulál Rudi Linsnek 80. születésnapja alkalmából – írja honlapján a német sportautó....
2024.06.12
A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, és a magyar nemzetgazdasági miniszter is bírálta....
2024.06.12
Sci-fibe illő látvány tárul az elé, aki belép a Dongfeng egyik dél-kínai gyárába: mesterséges....
2024.06.12
Június 15. és 16. között rendezik meg a 92. Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amelyen a japán gyári....
2024.06.12
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közzétette azokat a szabályváltozásokat, amelyeknek meg kell....