szolgáltatások

Inter Cars – Motointegrator.com

2020.11.03.

Nem csak a szervizhálózatot, az ügyfeleket is nagyban segíti az új webes felület.

Éppen pár hónappal ezelőtt írtam egy cikket arról, hogy az egyszeri magyar autótulajdonos, főleg ha első autóját birtokolja, nagyon nehezen talál magának a márkaszervit hálózaton kívül olyan műhelyt, ahol valódi szakértelemmel és megfelelő minőségben tartják karban majd autóját, és teszik mindezt elfogadható árszínvonalon.

Akkor egy olyan weboldalról fantáziáltam, amely könnyen és gyorsan segít megfelelő szervizt találni, ráadásul korábbi ügyfelek független értékeléseit is megismerhetem. Szorgalmaztam, hogy regisztrálhassam autómat, hogy ne kelljen észben tartanom, vagy ne a rendőr figyelmeztessen, hogy lejárt a műszaki vizsgám érvényessége. Ne az autó jelzéséből döbbenjek rá, hogy esedékes az időszakos karbantartás.

Legyen végre egy hely, ahol az én, lassan 20 éves autómnak elektronikus szervizkönyve születik, hiszen papír alapon már rég nem vezettetem a dokumentációt. Ezzel együtt az is valóra válhatna, hogy ne nekem kelljen egy külön Excel táblázatot vezetnem a karbantartásokról és azok költségeiről, hanem az autóm oldalára belépve ezek könnyen listázhatók és feldolgozhatók legyenek.

Meghallgattatott!

A motointegrator.com kezdőlapja

Az Inter Cars most arról tájékoztatott, hogy gyakorlatilag nyitott kapukat döngettem a cikk írásával, mert már tesztüzem alatt van a motointegrator.com weboldal, ahol az általam óhajtott funkciók nagy része elérhető, mindemellett az Inter Cars által működtetett Q-Service hálózat tagjainak is olyan kereshető adatbázisa, ami egységes szerkezetben, összehasonlíthatóan mutatja meg a ügyfeleknek a szolgáltatásokat, árakat, ügyféltapasztalatokat és amúgy még megannyi más dolgot, amit egy szerviz meg szeretne jelentetni magáról.

Az autótulajdonosok szemszögéből

Mivel nem a szervizek, hanem az autósok vannak többen, lássuk, mit nyújt ez az integrált honlap nekik!

Egy egyszerű, akár Google fiókos, akár Facebook-os regisztrációval azonnal a személyes menünkbe jutunk, ahol első dolgunk autónk, vagy akár autóink regisztrálása a rendszerbe. A jármű gyártóját, típusát adatbázis alapú legördülő listák segítik, én a saját kocsimat 10 másodperc alatt azonosítottam. Ezután meg kell adni a műszaki vizsga és a kötelező biztosítás érvényességi dátumát. Pontosabban nem kell, hanem érdemes, hiszen a rendszer így fog tudni figyelmeztetni minket, ha valamelyik céldátum közeleg.

Autónk részletes adatlapja a motointegrator.com weboldalon

Rendszám, alvázszám, a váltó, és a hátsó fék kivitele adató még meg, ezek a jármű szervizigényeinek pontosabb ismeretéhez szükségesek. Ezzel készen is vagyunk. A járműről természetesen magunk is felvihetünk még több adatot. Lehetőség van a futásteljesítmény regisztrálására, az akkumulátor állapotának megadására, de felvihetjük a fékalkatrészek és a gumiabroncsok állapotát is, de ezzel igazából nem kell bajlódni, mert ha egy Q-Service-ben jelezzük, hogy ezeknek az alkatrészeknek az állapotát töltsék fel, szívesen megteszik helyettünk.

A szervizek abban is állnak rendelkezésre, hogy a járművünknek megfelelő szerviztervet felvigyék a rendszerbe. Nem kell tudnunk, hogy a mi autónk éppen 15, vagy 30 ezer kilométerenként szervizelendő, esetleg rugalmas a szervizintervallum, ezt a szakemberek jól tudják, és a rendszerben letárolhatók az információk.

Soha nem késő belekezdeni

Annyiszor hangsúlyoztuk mostanában az újságunk hasábjain, hogy mennyire fontos az autók műszaki állapotának megfelelő szinten tartása, hogy ebben most nem is szeretnék elmerülni. Annyit azonban érdemes említeni, hogy felelős autótulajdonosként folyamatosan tisztában kell legyünk a ránk váró kötelező, vagy szükségszerűen elvégzendő javításokkal és karbantartásokkal.

Nem csak frissen vásárolt, de gazdaságossági szempontok miatt a márkaszervizből „kiszoruló” autók számára előnyös a Motointegrator oldalon való regisztráció, hanem akkor is, ha az autó már évek óta nálunk van, viszont a javítások, aksi-, vagy gumicserék nyilvántartása nem megoldott. Ideje leváltani a kockás füzetet, de még a számítógépes táblázatokat is!

A szervizek szemszögéből

Legutolsó, újságíróként tett szervizlátogatásomkor Pataki Gáborral, a siófoki Centrum Autó Q-Service tulajdonosával is beszélgettünk a Motointegrator rendszeréről. A szervizvezető azt mondta, hogy a legnagyobb lökést azoknak a szervizeknek adja a rendszer, akik eddig semmilyen webes megjelenéssel nem rendelkeztek. Ők már létre is hozták saját Motointegrator oldalukat.

A szerviz belső kezelőfelületének egy részlete

A Q-Service hálózat tagjainak a rendszer használata természetesen ingyenes és nagyon sok lehetőséget kínál a szolgáltatások bemutatására. Az alapvető információk, a szerviz neve, címe, elérhetőségei és nyitvatartási adatai mellett meg lehet jelölni a kínált szolgáltatásokat, amelyeket egy előre rögzített listából is meg lehet adni az egyszerűség kedvéért.

Be lehet állítani a kiegészítő szolgáltatásokat, mint például az ügyfélváró, az ingyenes WiFi, vagy a kártyás fizetési lehetőség.

Posztolj, mint a Facebookon!

Új akcióval készül a szerviz? Olcsóbb lesz az akkumulátorcsere, a gumizás, vezérléscsere akciót hirdet a szerviz. Néhány perc alatt rögzíthető a rendszerben, amely aztán egy egyszerű linken tovább osztható bárhol az interneten.

Óriási előny a kisebb, szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkező javítóknak, hogy cégüket és szolgáltatásaikat megjelenítsék, végre elérhetővé és kereshetővé tegyék az interneten. Nem kell több százezer forintot elkölteni egy saját honlap létrehozására, nem kell annak külön dizájnt kitalálni, nem kell gondolkodni a weboldal tartalmán, hanem a Motointegrator oldalain tulajdonképpen mindent készen kap a szerviz, ráadásul és hangsúlyozottan: ingyen!

Kevesebb marketing adminisztráció

Mivel nem csak a szervizek, hanem az ügyfelek, illetve járműveik is regisztrálva vannak a rendszerben, nem kell arra külön humán erőforrást alkalmazni, hogy felhívja azokat az ügyfeleket, akiknek a kötelező karbantartás vagy a műszaki vizsga esedékessége közeledik, hanem a Motointegrator automatikusan is képes kiértesíteni őket.

Egy szerviz adatlapjának részlete a motointegrator.com weboldalon

Regisztrálj még ma!

Egy ilyen rendszer akkor működik megfelelően, ha az ügyfelek is és a szolgáltatók is regisztrálták magukat. A Facebookon sem érkeznének a születésnapi gratulációk, a nincs megadva az adat, vagy mások nem lennének fent a rendszeren!

Ezért ha az eddig felsorolt funkciók közül akár egy is hasznos lehet, akkor az autótulajdonosnak és a szervizeknek is javasoljuk, hogy regisztráljanak a Motointegrator felületén, nem fogják megbánni.

Cikkünk az Inter Cars támogatásával jelent meg.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.27
Az autóipar fejlődésével egyre több, egykoron extrának számító technológia válik a mindennapjaink....
2024.02.27
Magánház udvarába zuhant a Budaörsi repülőtér közelében egy vitorlázó repülőgép kedd délután -....
2024.02.27
2023-ban 107 ezer 720 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 3,42 százalékkal....
2024.02.27
A világ legnagyobb autógyártója 2025-től nem biztosít többé papírra nyomtatott, termékeket bemutató....
2024.02.27
Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győrnél -....
2024.02.27
Ismét a belváros forgalmas közterületeit, illetve a szórakozóhelyek környékét ellenőrizték a....
2024.02.27
A Volvo Cars racionalizálja és egységesíti a teljesen elektromos autók modellneveit, összhangban a....
2024.02.27
Az autógyártó dizájnosztálya az olasz Cassina tervezőházzal állt össze az új modell megjelenésének....
2024.02.27
Az e-autózási piacon vegyesek a várakozások: egyre nőhet az ilyen járművek aránya, gyártásuk....
2024.02.27
A Pécs felé vezető oldalon Bátaszék és Somberek-Pécsvárad csomópont között lesz lezárás. ..