Nissan Leaf

Izgalmas változások a Nissan-nál, a Qashqai, a Juke és a LEAF sem marad érintetlenül

2023.12.23.

A Nissan folytatja a zéró károsanyag-kibocsátású jövőre vonatkozó terveit, és megerősítette, hogy mindhárom, az egyesült királyságbeli üzemben gyártott modellje 100%-ban elektromos lesz.

A bejelentés azt jelenti, hogy a sunderlandi EV36Zero központ, a Nissan jövőbeli terve három elektromos járműből (EV), három gigagyárból és akár 3 milliárd font értékű beruházásból áll majd – ami nagyszerű hír a Nissan 7000 brit alkalmazottja és a brit ellátási láncban támogatott 30 000 munkahely számára.

Az átalakító projekt nem csak a Nissan zászlóshajójának, a Qashqai-nak és a JUKE crossovernek jövőbeli teljesen elektromos változatait foglalja magában, de a Nissan azt is megerősítette, hogy a harmadik, az Egyesült Királyságban gyártani tervezett jármű a Nissan LEAF következő generációja lesz, az az autó, amely nagy szerepet játszott az autóipar villamosításában.

Mind a jármű-, mind az akkumulátorgyártást az EV36Zero mikrohálózat fogja ellátni, amely magában foglalja a Nissan szél- és naperőműveit, és képes lesz 100%-ban megújuló energiát szolgáltatni a Nissan és a szomszédos beszállítók számára.

Mindez a Nissan terveit követi, miszerint Európában mostantól minden új autója teljesen elektromos hajtású lesz, és hogy 2030-ra várhatóan 100%-ban elektromos hajtású lesz az európai személyautó-kínálata. Ez a Nissan Ambition 2030-as jövőképére is épül, amely szerint a Nissan egy valóban fenntartható vállalattá kíván válni, amely egy tisztább, biztonságosabb és befogadóbb világ felé halad.

A Nissan legutóbbi beruházása akár az 1,12 milliárd fontot is eléri, amit az üzemekbe és a tágabb ellátási láncba fektet a bejelentett két új modell kutatás-fejlesztése és gyártása érdekében, beleértve a létesítmény- és gyártási folyamatok fejlesztését, a készségfejlesztést és a beszállítóknak szánt szerszámokat. Ez követi a Nissan által az EV36Zero első fázisában bejelentett 423 millió fontos beruházást, amely az első jövőbeli elektromos járműre vonatkozik.

Ez a három új elektromos jármű jelenti a jövőt mindhárom, jelenleg a Nissan sunderlandi üzemében gyártott modell számára:

  • A Nissan Qashqai - az eredeti crossover, amely 2022-ben az Egyesült Királyság legkelendőbb autója volt, és amely az Egyesült Királyságban gyártott összes autóból minden ötödiket képviseli
  • Nissan JUKE - a szabályszegő kompakt crossover, amelyből eddig több mint egymillió darabot értékesítettek
  • Nissan LEAF - a világ első tömegpiaci elektromos autója, amelyből több mint negyedmillió darabot gyártottak Sunderlandben

A három jövőbeli modellt három izgalmas, tisztán elektromos hajtású koncepciómodell ihlette, amelyek közül kettőt nemrég mutattak be a Japán Mobility Show-n:

  • A Nissan Hyper Urban Concept, egy crossover EV, amelyet elegáns és modern esztétika jellemez
  • A Nissan Hyper Punk Concept, egy tisztán elektromos hajtású kompakt crossover, amelynek külső esztétikáját a sokrétű és sokszögletű felületek határozzák meg
  • A Nissan Chill-Out Concept, amelyet 2021-ben mutattak be, és egy jövőbeli, Sunderlandben gyártandó EV ihletője lesz

A három modellel kapcsolatos további információkat, köztük a neveket, a specifikációkat és a bevezetési dátumokat egy későbbi időpontban teszik közzé.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....