eredmény

Jó negyedévet zárt a svájci ABB gépipari konszern

2018.04.20.

Javított gazdálkodási eredményén az első negyedévben és bizakodóan tekint az év elé a svájci ABB gépipari és elektronikai konszern - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a vállalat.

Az ABB az első negyedévben 8,627 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál 10 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett 12 százalékkal 1,060 milliárd dollárra növelte működési eredményét, miközben bevételarányos jövedelmezősége 12,3 százalékra javult 12,1 százalékról.

A bevétel összehasonlítható alapon egy százalékkal, a működési eredmény pedig négy százalékkal javult.

Az első negyedévben beérkezett megrendelések 16 százalékkal három éve a legmagasabbra, 9,772 milliárd dollárra emelkedtek.

Az első negyedéves nyereség ugyanakkor 21 százalékkal 572 millió dollárra csökkent, az egy részvényre jutó nyereség pedig 0,27 dollár lett, szintén 21 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Az ABB negyedéves eredmény beszámolója pozitív meglepetést okozott a tőzsdéken, a részvény árfolyama négy és fél százalékkal emelkedett.

A 2018-as évet minden divíziónk növekvő rendelésállománnyal kezdte, javultak az árbevételi és az üzemi eredményeink is, jól halad az év folyamán végrehajtott akvizíciók integrálása - kommentálta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója a negyedéves eredmény beszámolót. Hozzátette: az ABB nagy hangsúlyt helyez a kutatás-fejlesztési kiadások növelésére, az értékesítési üzletág fejlesztésére, valamint a digitális megoldásokat fejlesztő ABB Ability platform felfuttatására. A 2017-es átalakításoknak köszönhetően karcsúbb szervezeti felépítésű és megerősödött vállalat figyelmét ügyfelei igényeinek a kielégítésére és az üzleti folyamatok optimalizálására összpontosítja.

Az ABB az üzleti környezet javulására számít az idén. Európában, az Egyesült Államokban és Kínában várhatóan tovább folytatódik a növekedés. A globális piac visszaállt ugyan a növekedési pályára, egyes térségekben azonban kockázatoknak van kitéve. A vállalat eredményének alakulását emellett nagyban befolyásolhatják az olajár-ingadozással és a devizaárfolyam változással járó kockázatok.

Az ABB kedvezőnek ítéli hosszú távú üzleti kilátásait három fő működési területén, az ipari, közlekedés és infrastrukturális ágazatban, elsősorban az energiaipari átalakulásnak, illetve a negyedik ipari forradalomnak (dolgok internete, digitalizáció) köszönhetően, mivel erős piaci pozíciója, technológiai vezető szerepe és pénzügyi ereje lehetővé teszi számára a kínálkozó lehetőségek kiaknázását.

MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.20
A hibrid LMP1-es prototípusok utoljára vehettek részt a világ leghíresebb autóversenyén, ahol....
2020.09.20
A történelmi helyszínek felkutatása mellett a mezőgazdasági területek parlagfűvel való....
2020.09.20
Hétfőtől a ceglédi vonalon is forgalomba áll egy emeletes motorvonat - közölte a MÁV Zrt. az MTI-....
2020.09.20
A férfi mindkét szemére vak volt, mégis megkapta a vezetői engedélyt. A hatóságok most vizsgálják,....
2020.09.20
Maria Plotena Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.20
A Tihanyi révnél szervezett Kicsik-nagyok kerékpáron programon népszerűsítette a TUKE a....
2020.09.20
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) használatba kívánja adni 11 vitorláskikötőjét, 15 éves,....
2020.09.20
Összeütközött két gépkocsi az M5-ösön, Ócsa és Inárcs között. A baleset a sztráda Szeged felé....
2020.09.20
A kutyatulajdonosok jó része autóval is szállítja kedvencét, de csak kevesen ügyelnek arra, hogy....
2020.09.20
A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében  hétfőtől tovább....