BMW Motorrad

Jubileumra nyílt meg a BMW Motorrad Welt

2023.10.08.

A BMW AG igazgatótanácsának elnöke, Oliver Zipse és a BMW Motorrad vezetője, Dr. Markus Schramm, a Német Szövetségi Köztársaság szövetségi kancellárja, Olaf Scholz és Kai Wegner, Berlin kormányzó polgármestere jelenlétében megnyitotta a BMW Motorrad Welt-et Berlinben, a márka jubileumi ünnepségsorozatának csúcspontjaként. Az eseményre napra pontosan 100 évvel azután került sor, hogy 1923. szeptember 28-án, a Berlini Autókiállításon bemutatták az első BMW motorkerékpárt, az R 32-t.

Az ünnepségen 150 vendég vett részt a politika, az üzleti élet és a sajtó képviselői közül. A BMW Motorrad 100. évfordulója és a BMW Motorrad Welt megnyitása alkalmából a vállalat 100 000 eurós adományt nyújtott át. Berlini gyártóüzemmel rendelkező nemzetközi márkaként ez az összeg nemzetközi intézmények, mint például az UNICEF, valamint a berlini és brandenburgi helyi és regionális jótékonysági szervezetek között kerül szétosztásra.

A megnyitó ünnepség fénypontja nemcsak a BMW Motorrad Motorépítő Bajnokság keretében a BMW R 18 modellcsaládon alapuló legjobb épített motorok bemutatása volt, hanem az új BMW R 1300 GS világpremierje is, amely folytatja a GS sorozat sikertörténetét.

“A BMW Motorrad ma innovatívabb és sokszínűbb, mint valaha. A BMW Motorrad Welt tökéletesen megtestesíti és bemutatja a következő állításunkat: Technológiai innovációk, amelyek inspirálják az embereket. Az elmúlt nyolc évben több mint félmilliárd eurót fektettünk be a képzésbe és továbbképzésbe, valamint a legmodernebb gyártási technológiákba a BMW Group berlini gyárában. Ezzel nem csupán Berlin mellett, mint gyárunk hagyományos helyszíne mellett tettük le a voksunkat, hanem még inkább kifejezésre juttattuk a BMW egyértelmű elkötelezettségét Németország, mint ipari helyszín mellett“ - mondta Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

“Amikor ma a BMW Motorrad 100 éves fennállását ünnepeljük, akkor természetesen a német ipar 100 éves történetét, a fejlődés és innováció 100 évét, a globális verseny 100 évét ünnepeljük" – mondta Olaf Scholz, a Német Szövetségi Köztársaság szövetségi kancellárja az évfordulós ünnepségen. "Németország ipara azokból a nőkből és férfiakból táplálkozik, akik az ipari karriert választják. Tavaly decemberben képet kaphattam arról, miként dolgoznak itt. A kézművesség találkozása a csúcstechnológiával, a digitalizáció az oktatásban és a képzésben, a legkülönbözőbb háttérrel rendelkező alkalmazottak közössége, akik mindannyian szenvedéllyel művelik e 100 éves múltra visszatekintő gyártási tradíciót – ez az, ami lenyűgözött engem. Örömmel tölt el, hogy a Motorrad Welt mai megnyitójával kezdődően a BMW minden érdeklődő számára lehetővé teszi, hogy felfedezzék, mi minden születik itt Berlinben, nem utolsó sorban, az Önök munkájának is köszönhetően".

A BMW Motorrad Welt a BMW motorkerékpár-gyár mellett található Berlin-Spandauban, tehát pontosan ott, ahol a BMW Motorrad márka szíve is dobog. A BMW motorkerékpárokat 1969 óta gyártják Berlinben. Naponta 900 motorkerékpár és prémiumkategóriás elektromos robogó gördül le a gyártósorról a közel 230 000 négyzetméteren elterülő, részben műemlék épületekben. A BMW Motorrad Welt most új otthonába, az egyik történelmi téglaépületbe költözik.

“A BMW Group berlini gyára az egyik legjelentősebb hagyományokkal rendelkező, ugyanakkor leginnovatívabb ipari helyszínek közé tartozik Berlinben, illetve magában a régióban. Ez a létesítmény a BMW Motorrad sikertörténetének egyik motorja. A BMW Motorrad szinte teljes modellpalettája Berlinben készül. Innen irányítjuk nemzetközi termelési hálózatunk gyártási folyamatait. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a BMW Motorrad Welt megnyitásával megerősítjük Berlin iránti elkötelezettségünket" – hangsúlyozza Helmut Schramm, a BMW Group berlini gyárának vezetője.

“A BMW Motorrad és Berlin, mint az innováció fővárosa – tökéletes párosítás, és büszkék vagyunk arra, hogy Berlin meghatározó része a vállalat 100 éves sikertörténetének. Az Am Juliusturmban található üzem Berlin egyik jelképe; a BMW Motorradwerk munkatársai nap mint nap bizonyítják, hogy korunk mobilitási kérdéseire a válaszok nemcsak Kínából vagy a Szilícium-völgyből, hanem valójában Berlin-Spandauból is érkeznek. Az újonnan megnyílt Motorrad Welt révén Berlin a jövőben egy újabb vonzerővel gazdagodik – ez egy igazi ajándék, méltó a 'Made in Berlin' márka 100. évfordulójához" - magyarázza Kai Wegner, Berlin főpolgármestere.

“A BMW Motorrad Welt révén márkánk közvetlenül ott talál otthonra, ahol a motorkerékpárjainkat gyártják Berlinben. Az 'otthon' kifejezéshez jelen esetben erős érzelmek társulnak – olyan erősek, mint a BMW Motorrad Welt Berlinhez való viszonya. Ez a mi márkánk otthona.

A létesítmény mintegy 1000 négyzetméteren kínál holisztikus márkaélményt, amely a BMW Motorradot és a közösséget élettel teli és rendkívül érzelemdús módon köti össze." – sorolja Markus Schramm, a BMW Motorrad vezetője a BMW Motorrad Welt Berlin legfontosabb jellemzőit.

A BMW Motorrad Welt Berlin egyik központi eleme az aktuális BMW Motorrad motorkerékpár-kínálatának interaktív bemutatása. Különleges kiállítások – például a motorépítés témakörében –, valamint az aktuális BMW Motorrad ruházati kollekciók bemutatása és az eredeti BMW Motorrad kiegészítők válogatott darabjai teszik teljessé a BMW Motorrad Welt Berlin élményét.

Az izgalmas élő közvetítések vagy a prominens motoros személyiségekkel való személyes találkozók éppúgy a BMW Motorrad Welt állandó programjai közé tartoznak, mint a művészeti kiállítások, a napközbeni koncertek, a neves művészek autogramosztással egybekötött közönségtalálkozói és a Motorcycle Cinema. A BMW Motorrad Welt számos különböző tevékenységet kínál a nagyközönség, a motorkerékpár-rajongók és a BMW Group valamennyi munkatársa számára.

Hétfőtől péntekig a látogatók az üzemben tett túrákon is átélhetik a BMW Motorrad legmodernebb járműgyártási technológiájának varázsát. A gyár területén és a gyártócsarnokokban tartott vezetett túrák ritka lehetőséget kínálnak arra, hogy bepillantást nyerjünk e motoros kétkerekűek gyártásának kulisszái mögé, és első kézből megtapasztalhassuk a berlini gyárat átható szenvedélyt és csapatszellemet.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.19
Két Bentley is áldozata lett egy közlekedési balesetnek, amelyet egy kisteherautó figyelmetlen....
2024.05.19
Az Egyesült Államokban 2029-től kötelezővé teszik az automatikus vészfékező rendszer beépítését....
2024.05.18
Amikor a hirdetés tételesen cáfolható. ..
2024.05.18
Szombaton délelőtt 28 km-es dugó volt a dél felé vezető autópályán – írja a Heute című osztrák....
2024.05.18
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a....
2024.05.18
Csaknem egy méter hosszú, villamosított V16-os szívómotor fogja működtetni az új Bugattikat a régi....
2024.05.18
Az egykori F1-es pilóta, Marc Gené lesz a vendéglátója, és egy Ferrari 296 GTB-vel még egy gyors ..
2024.05.18
2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-....
2024.05.18
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) immár hetedik alkalommal adta át a Megbízható....
2024.05.18
Az elmúlt évi tavaszi és téli tematikájú, a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő....