közlekedésbiztonság

Közlekedik a család: Huszárék átvették a nyereményautót

2013.11.16.

Az ORFK-OBB által kiírt Közlekedik a család vetélkedő első díját a békéscsabai Huszár Mihály és családja nyerte meg a zsámbéki Driving Camp közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban. A győzelmükért járó Skoda Rapid gépkocsit Kiss Csaba alezredes, az ORFK-OBB főtitkára és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke adta át a Porsche Hungária budapesti telephelyén.

A Huszár-család, bal szélen Knezsik István, az Autós nagykoalíció elnöke, a jobb szélén Kiss Csaba alezredes, az ORFK-OBB főtitkára

Az országos verseny döntőjére a zsámbéki Driving Camp közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban került sor huszonegy család részvételével. Hét feladatot kellett teljesítniük a résztvevőknek. A családok mind a négy tagjának ki kellett vennie a részét a gyakorlatokból. A gyerekeknek kerékpáros ügyességi gyakorlatokat kellett megoldani. Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai pályáján, az egy éve megnyílt zsámbéki Driving Campben mérhették össze tudásukat azok a családok, akik megnyerték saját megyéjük versenyét. Albert Péter pályavezető elmondta, hogy rendkívül technikás pályát jelöltek ki, amelyet a családok legtöbbje sikeresen teljesített. A verseny nehézsége is nőtt, de a döntőbe jutott családok felkészültsége is jóval magasabb volt, mint tavaly. A hét próbatétel között volt kerékcsere, bringóhintó, kerékpáros ügyességi gyakorlat, részegszemüveg, egészségügyi kérdések és IQ-teszt valamint autós ügyességi feladatok.

Az ORFK-OBB és az Autós Nagykoalíció közlekedésbiztonsági vetélkedőjének célja volt, hogy a közlekedők széles rétegeinek - gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas - figyelmét ráirányítsák a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Cél volt továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás. Az országos döntőbe a megyei, fővárosi baleset-megelőzési bizottságok által megrendezett területi vetélkedőkön nyertes családok jutottak.

Knezsik István, az Autós nagykoalíció elnöke gratulál a családfőnek.

A boldog családfő a nyeremény autó előtt mesélte, hogy a tavalyi harmadik hely után még alaposabban készültek idén a megméretetésre. Ő maga az autóvezetési ismereteit tökéletesítette, az anyuka főként az egészségügyi kérdésekre koncentrált, míg a két fiú, Misi és Dávid kerékpározásban tökéletesítette tudását. Az utolsó pillanatig nem tudhatták milyen helyezést értek el, hiszen a többiek eredményét nem ismerhették.

Az azért bizakodásra adott okot, hogy tökéletes tesztet írtak. Így még nagyobb volt a boldogságuk, amikor Kiss Csaba alezredes őket szólította ki fődíjasként.

A Skoda átvételekor a családfő elmondta, hogy a tulajdonukban lévő gépkocsik közül egytől megválnak, de az biztos, hogy az nem a most átvett jármű lesz. Első útjuk végigvezet Békéscsaba főutcáján, hogy a barátaik velük örülhessenek, az irigyeik pedig bosszankodhassanak.

Szöveg és fotó: Varga Gábor

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.25
Merész jósolni, pláne az autók világában, de több cég is megteszi, lássuk, mi lett a kamionos....
2024.05.25
A szombati időmérő edzésen megszerezte az első rajthelyet, majd mindkét futamot megnyerte a címvédő....
2024.05.25
A BMW főnöke a Kínából érkező autókra kivetett büntetővámokra figyelmeztet.   ..
2024.05.25
A BMW Motorrad a Comói-tónál található Villa d'Este festői háttere előtt bemutatja legújabb....
2024.05.25
Lássuk, miben törtek most az élre szomszédaink.   ..
2024.05.25
A Bridgestone Tatabánya csatlakozott a Hungarian Business Leaders Forum által működtetett EU....
2024.05.25
Élményautózás és más programok várták a Ments Életet Közhasznú Alapítvány által támogatott....
2024.05.25
Geopolitikai feszültségek, lassuló kereslet és szabályozási bizonytalanságok nehezítik a közlekedés....
2024.05.25
A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István....
2024.05.25
A görög autópiacon októberben a Suzuki Vitara volt a legkeresettebb autó, az esztergomi szabadidő-....