Kiss Norbert

Kamion Eb - A Slovakiaringen vághat vissza kihívóinak Kiss Norbert

2023.06.09.

A hétvégén a Győrtől mindössze 50 kilométerre elhelyezkedő Slovakiaringen rendezik meg a gyorsasági kamion Európa-bajnokság (ETRC) idei szezonjának második fordulóját, melyen a címvédő és négyszeres Eb-győztes Kiss Norbertnek lehetősége nyílik visszavágni legnagyobb riválisainak.

A Révész Racing 38 éves versenyzője az idénynyitó misanói állomáson jelentős előnnyel szerezte meg a pole pozíciót az első napon, de a nyitófutamot műszaki hiba miatt fel kellett adnia. A győzelmet így a hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn, Kiss egyik legnagyobb riválisa aratta, igaz, a hétvége második viadalán a magyar versenyző a mezőny végéről rajtolva is nyerni tudott. Az olaszországi forduló második napján újabb első rajtkockát szerzett Kiss Norbert, akit viszont ezúttal nem hátráltatott semmi, magabiztosan diadalmaskodott a harmadik versenyen, aztán a negyedik futamot ötödikként zárta.

Fotó: Facebook/Kiss Norbi Driver

Mivel közben Hahn, valamint a háromszoros Európa-bajnok spanyol Antonio Albacete is szorgosan gyűjtötte a pontokat, Kiss egyelőre harmadik az összetettben 36 ponttal, hárommal lemaradva Albacetétől és kilenccel az élen álló Hahntól.

A Diósförgepatony mellett elhelyezkedő Slovakiaringen tavaly kiváló hétvégéje volt Kissnek, mindkét időmérő edzésen ő volt a leggyorsabb, és a négy futamból hármat megnyert, egyszer pedig második lett. Ha most is sikerülne hasonlóan jól szerepelnie, nagy valószínűséggel átvenné a vezetést az Eb-pontversenyben.

"Bízunk abban, hogy sokan szurkolnak majd nekünk a helyszínen, és sikerül győzelmekkel meghálálnunk mindezt. Bár a nyitóversenyen esőben is nagyon gyorsak voltunk, száraz pályán jobban szeretek versenyezni, az előrejelzés viszont most is változékony időt mutat" - nyilatkozta a Révész Racing közleményében Kiss.

A Slovakiaringen szombaton 13.30 órakor kezdődik a hétvége első futama, majd a második versenyt 17 órakor rendezik. Vasárnap az első viadal 12.50-kor rajtol, a másodikra pedig 16.20-kor kerül sor.

Az M4 Sport élőben közvetíti a szombati és a vasárnapi első futamot, a szombati második verseny az m4sport.hu-n, a vasárnapi második viadal pedig az M4 Sport+-on lesz látható.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.03
Bag régiójában, a Budapest felé vezető oldalon keletkezett a tűz – közölte az Országos....
2023.12.03
Ennyi idő is elég, hogy kiderüljön. ..
2023.12.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Télapó nem felejt. ..
2023.12.03
Több mint 50 évvel a legutóbbi Apollo küldetés után az Egyesült Államok megpróbálja újra....
2023.12.03
Részlegesen önzáró differenciálmű, 18 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, valamint piros első és....
2023.12.03
A TCR World Tour idei bajnoka lett Michelisz Norbert, aki Budapesten elmondta, hogy kész terve volt....
2023.12.03
A jövő évben érkezik az új Opel Corsa 48V-os hibrid hajtáslánccal felszerelt változata, a modell....
2023.12.03
Böhönye közelében forgalomkorlátozásra kell számítani – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi....
2023.12.03
Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált, és 2024-ben....
2023.12.03
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események az Útinform jelentése....