vetélkedő

Közlekedik a család: Zala megyébe került a Skoda nyereményautó

2017.06.14.

Az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria Skoda márka támogatásával az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az idén is meghírdette a Közlekedik a család országos közlekedésbiztonsági versenyt, amelyen a fődíj ezúttal is egy vadonatúj Skoda volt. Az autót a Zala megyei Offner család nyerte.

Budaőrs, Etyek, Tata, Bicske, Tatabánya és Kocs - ezek voltak a 2017-es döntő helyszínei. Vagyis nyugodtan mondhatjuk, a verseny mellett kirándulás és csodás helyek várták a megyei és a budapesti döntőből az országos fináléba jutott családokat. Már persze ha a verseny mellett egyáltalán tudták élvezni a környezet nyújtotta látnivalókat. Az az első perctől érezhető volt, mindenki feszülten koncentrált, s nem akadt olyan család, akinek szeme előtt ne az autó megnyerése lebegett volna.

A győztes család dr. Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány helyettessel, Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció elnökével és Dalnoki Balázzsal, a Porsche Hungaria Skoda márkaigazgatójával.

Az autoszektor.hu Tatabányán kapcsolódoott be a versenybe. Itt három feladat is várta a versenyezőket a Skoda márkakereskedésben. Tatabányáról és Tatáról 13+1 kérdésese kvíz kellett kitölteni, majd csomagtartót és arra kerékpártárolót kellett egy autóra felszerelni. A harmadik feladat kerékpáros ügyességi feladat volt a család minden tagjának.

Csomagtartószerelés Tatabányán.

Kocson Huszti Laci és Gazdik János várta a családokat. Járműszerelvénnyel kellett a kijelölt pályán végighaladni. A járműszerelvényt egy személygépkocsira akasztott utánfotó jelentette, amelyen két motor volt a rakomány.

Miután a pályán végighaladt a sofőr – szinte kivétel nélkül a családfő, - a kocsi kocsimúzeummal ismerkedhettek meg a résztvevők. A magyar mobilitás bölcsőjében sokan először szembesültek azzal, hogy a Kocson élt korabeli merstereknek köszönhetjük a kocsi feltalását.

Kocson a kocsimúzeumban.

A múzeumlátogatás végén kvíz kitöltése volt a feladat, aki figyelmesen hallgatta az múzeumi idegenvezetést, könnyedén megoldotta a feladatot.

Kocsról Tatára indultak a családok, az Öreg tó partján elsősegélynyújtásból vizsgáztak. Élethű baleseti helyezetben találták magukat, a sérülteken művér volt, a sofőr kiválóan játszotta, hogy eszméletlen állapotba került az ütközés során, a családoknak pedig segítséget kellett nyújtani. A gyerek hívta a mentőt, az anyuka kötözte a sérültet, az apuka pedig az eszméletlen sérültet szedte ki a kocsiból és fordította oldalára.

Élethű baleseti helyezet Tatán.

Olyan látványos volt a bemutató, hogy a tó partján sétálók közül sokan meglepődtek és megíjedtek, hogy valódi tragédia közepébe kerültek.

Talán az egyik legnehezebb feladat várta Bicskén a családokat. Egy kaput kellett kinyitni, szélességre beállítani gombok segítségével, hogy éppen átférjen rajta az autó. Két méter 12 centiméterig lehetett bűntetlenül tágítani a keretet, aki nagyon szélesre nyitotta és rosszul becsülte meg a helyet, büntetőpontot kapott. Ha ezen túljutott, szerelőaknára állás, tankoláshoz beállás és parkolás várt a családokra. A feladatot nehezítette, hogy a versenyzők nem saját autóikkal manővereztek, amelynek nyilván sokkal jobban ismerik a paramétereit, hanem a Skoda által felajánlott járművekkel kellett a feladatot végrehajtani.

Vajon átférek? Ez volt a kérdés Bicskén. 

A nap végén következett az eredményhírdetés. Kiss Csaba, az ORFK-OBB főtitkára a hatik helytől visszafelé hívta a családokat az eredményhírdetésre.

Hatodik helyen végzett a Tóth család Komárom-Esztergom megyéből. Ötödik lett a Szilágyi család Nógrádból, negyedik a Michl család Győr-Moson-Sopronból. Harmadik a Végh család Heves megyéből, második pedig a Rideg család Bács-Kiskun megyéből.

A győztes, így a Skoda nyertese az Offner család Zala megyéből. A családot Offner Tamás, felesége Tünde és gyermekük Márton alkotja.

A boldog Offner család

A díjakat dr. Halmosi Zsolt, országos rendőrfőkapitány helyettes, Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és Dalnoki Balázs, a Porsche Hungaria Skoda márkaigazgatója adták át.

Minden döntőbe jutott család egy-egy 30.000 Ft értékű üzemanyag utalványt valamint Europ Assistance Autó SOS bázis csomagot kapott ajándékba, valamint a 2.-20. helyezett család egy-egy Hunguest Hotel szállodába szóló térítésmentes hétvégi üdülésre jogosító kupon nyertese lett.

Minden család kapott ajándékot.

Ezeken kívül Tatabánya városa három különdíjat ajánlott fel, a Vöröskereszt pedig az elsősegélynyújtásban legjobb családnak adott át ajándékcsomagot.

Fontos, hogy gyermekeinknek jó példát mutassunk a közlekedésben, csak így remélhetjük, hogy felnőve a közlekedés felelős résztvevői lesznek – ezekkel a szavakkal köszönte meg a családok részvételét, a rendőrök munkáját a verseny egyik fő támogatója, az ANK nevében Knezsik István elnök.

Dr. Halmosi Zsolt pedig arról beszélt, közel kétezren neveztek az idei versenyre. A résztvevő családok tapasztalatokat szereztek, Kresz tudásukat felújították, így sokkal felelősebb résztvevői lesznek a közlekedésnek.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.04
Duplázódó eredmény, szárnyaló árbevétel az első kilenc hónapban. ..
2022.12.04
Hildegard Müllert további két évre megerősítette hivatalában a Német Autóipari Szövetség – írja az....
2022.12.03
Egy név, három modell, ráadásul nem is akármilyen: kis csokor a Lotus virágaiból. ..
2022.12.03
Az adventi időszakban az utasok színvonalasabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében a hétvégi....
2022.12.03
A Hella erőteljes növekedést vár. A világításpecialista növekvő jövedelmezőséggel számol az....
2022.12.03
Személyautót találtak a Dunában Vácnál szombaton - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi....
2022.12.03
A kerékcsapágyak erősen terhelt alkatrészek, de az autó egész élettartamán át működhetnek. A....
2022.12.03
November 28-án az esti órákban Budapest XXI. kerületében a II. Rákóczi Ferenc úton előzte meg....
2022.12.03
Az idén nyáron duplájára nőtt a légi utasforgalom Németországban az előző évihez képest, de még....
2022.12.03
Újabb pótlóbuszok indulnak a fogaskerekű helyett december 5-től - közölte a Budapesti Közlekedési....