Tesla Model S

Lesz-e puttonyos Tesla Model S 2018-ban?

2017.12.31.

Két karosszéria-módosításokkal foglalkozó manufaktúra is foglalkozik a Tesla Model S P90D kombi változatával. A karácsony előtti héten a hollandiai RemetzCar és a norfolki (Anglia) Qwest projekt is napvilágot látott. A kettő között csak annyi a különbség, hogy utóbbi cég twitter bejegyzése szerint az autó már „ready to drive” állapotban van a RemetzCar projektje pedig látványosabb.

Először is fontos leszögezni, hogy a vélhetően nagy vásárlói érdeklődés ellenére sem erősítette meg ezidáig Elon Musk, hogy portfólió bővítési terveiben szerepelne a Model S kombi kivitelének piacra dobása. Ennek ellenére, ún. nem hivatalos dizájntervek keltek életre a holland Niel van Roij és londoni csapata által a közelmúltban.

A RemetzCar előrejelzései alapján ezekből a vázlatokból már márciusban kész termék lesz

A december első hetében napvilágot látott tervek kivitelezésére pedig az amszterdami székhelyű RemetzCar csapott le a leghamarabb. A RemetzCar 1996 óta foglalkozik széria autók karosszériájának és belterének exklúzív és egyben fényűző igények szerinti átalakításával, az általuk módosított Model S-ek egyedi megrendelés alapján és csak korlátozott számban lesznek elérhetők.

A Niel van Roij által készített vázlatokon és a holland műhely által kezelésbe vett Model S-en jól látható, hogy a Tesla formanyelvét a legkisebb mértékben sem töri meg az utólagos átalakítás, sőt! Az angliai cég (Qwest) twitter bejegyzésében azt is kihangsúlyozta, hogy a szenzorok és egyéb szerelvények is működőképesek.

A P90 Shooting Brake tehát teljesítményében és hatótávját illetően is a szedánnál megismert paramétereket hozza, azaz egy feltöltéssel 520 km-t mehetünk, a P90D első elektromotorja 259 lóerőt, a hátsó villanymotor 503 lóerőt produkál, a rendszer össznyomatéka pedig hegyomlásnyi, 960 Nm-es. Fotó: autoblog.com

Az angol műhely ügyvezetője, Dorian Hindmarsh egy baráti beszélgetés során kapott ihletet a gyártáshoz. Elmondása szerint egy barátja vetette fel, hogy meglévő Model S-jének egyetlen részén változtatna, ez pedig a csomagtér, hogy kutyájának méltó helye legyen az utazások során. A Qwest ügyvezetője megkeresett egy Forma 1-es elemeket gyártó céget, aki szénszálból elkészítette a szóban forgó tér burkolatát. A munka egy évig tartott és közel 70 ezer fontjába került a tulajdonosnak.

A címben szereplő kérdésre tehát igen a válasz, vételárat egyelőre nem közölt egyik cég sem. Mivel azonban a gyári négyajtós utólagos és nagy szakértelmet igénylő (ráadásul egyedi) átalakításáról van szó, minden bizonnyal drágább lesz a korlátozott darabszámú kombi verzió. A RemetzCar hírnevét öregbítő holland formatervező szerint 2018 márciusában már kézzel fogható lesz a mindössze 20 darabos limitált széria első példánya.

Szakértők szerint csak idő kérdése, hogy mikor jelenik meg a piacon a gyári tervezésű és kivitelezésű kombi karosszériás Model S, ugyanis az elmúlt években a Tesla a SUV szegmens babérjaira törő Model X-szel, a középkategóriás Model 3-mal és egy Raodster hypercar-ral rukkolt elő. Így kihagyhatatlan ziccer lenne a legerősebb, nagyhatótávolságú elektromos luxus szedán puttonyosítása…

Forrás: autonews.com

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.05
Akár új, akár használt autó vásárlásáról van szó, senki sem tudhatja, hogy járművén milyen....
2024.03.05
A GreenerCars listáján a plug-in hibrid hajtású új Prius Prime még a leghatékonyabb villanyautókat....
2024.03.05
Az extrém gyorshajtók március 1-jétől akár elveszíthetik az autójukat is. A meggondolatlan és....
2024.03.04
Apró malőrből lehet tragikus baleset, ha valaki kocsijának gyengélkedése miatt kénytelen....
2024.03.04
- Javítási munkák miatt időszakos forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők az M0-s autóúton....
2024.03.04
Közlekedési baleset történt Debrecen belterületén 2024. március 4-én délután 5 óra előtt. ..
2024.03.04
Úgy tűnik, hogy a Fiat is gyökereihez nyúl vissza a villanyos korszakban. Az első modell már idén....
2024.03.04
- Az AutoWallis csoport felvásárolja az autókereskedő cseh Stratos Auto BMW üzletágát - közölte a....
2024.03.04
Eredetiek a dugattyúk, a gyűrűk, a főtengely és a hajtókarcsapágyak, igaz a harmadik turbó és a....
2024.03.04
Londonban találták meg Gerhard Berger volt Forma-1-es autóversenyző csaknem 29 éve ellopott....