motorsport

Magyar csapat is indulhat a hosszútávú gyorsaságimotoros vb-n

2024.04.09.

Moto Jungle Racing néven alakult magyar gyorsaságimotoros csapat, amelynek elsődleges célja, hogy elinduljon a hosszútávú világbajnokság szeptemberi franciaországi futamán, jövőre pedig már teljes idényt menjen a sorozatban.

A Hungexpo-n zajló Autó, Motor és Tuning Show (AMTS) keretében tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a csapat a Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-vel (HUMDA) szoros együttműködésben jött létre, két versenyzője Sebestyén Péter és Molnár Gergő.

Horváth László, a Moto Jungle Racing csapatvezetője elmondta, az idén szeptemberi futamra próbaversenyként tekintenek, jövőre pedig már teljes évadot szeretnének teljesíteni a négy versenyből álló hosszútávú vb-sorozatban, amely a legendás Le Mans-ban rajtol, majd Spa-Francorchamps és Szuzuka után ugyancsak Franciaországban, a Bol d'Or elnevezésű 24 órás viadallal zárul.

"A 2026-os idényben már az eredménylista első felébe is szeretnénk odaérni, és a terveink között szerepel arra az évre Magyarországra hozni egy világbajnoki futamot, valamint megépíteni egy elektromos versenymotort, amellyel elsőként szeretnénk teljesíteni 24 órás viadalt" - jelentette ki a csapatvezető.

Szabó Henrik, a HUMDA stratégiai igazgatója kiemelte, hogy a Széchenyi Egyetemi csoporthoz tartozó HUMDA a szakemberképzést is támogatni akarja, erre jó lehetőséget biztosít egy ilyen csapat működtetése.

"A financiális és a szakmai hátteret kívánjuk biztosítani, ezzel pedig azt, hogy a csapat céljai megvalósíthatók legyenek. Később erre a csapatra alapozva szeretnénk azon dolgozni, hogy a jövőben más motoros versenysorozatokban, így a MotoGP-ben és a Superbike-világbajnokságon is szerepelhessen magyar csapat" - mondta.

Fotók: Lakatos Péter - MTI

Sebestyén Péter elmondta, a hosszútávú versenyzésben még nem rendelkezik tapasztalattal, és bár volt másfél évnyi kihagyása, versenyzésre késznek érzi magát és örül, hogy egy ilyen csapat alakult Magyarországon. Molnár Gergő szintén arról beszélt, hogy eddigi pályafutása során elsősorban sprintversenyeken indult, de felkészültnek érzi magát a feladatra.

A csapat tervei között az is szerepel, hogy a szeptemberi Bol d'Or verseny időmérő edzése előtt a futamon 1972-ben részt vett magyar csapat tagja, Kovács Sándor bemutatókört teljesít majd az akkori Pannónia típusú versenymotor nyergében.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....