autóipar

Már készülnek a legújabb 8-as BMW-k

2019.07.04.

Dingolfingban a BMW 8-as Gran Coupé, a BMW M8 Competition Coupé és a BMW M8 Competition Cabrio sorozatgyártása is beindult.

2019. július 1-jén a BMW Group Dingolfingban működő gyártósorai az új BMW 8-as sorozat nem kevesebb, mint három új tagjával gazdagodtak: a BMW 8-as Gran Coupé mellett a BMW M8 Competition Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,5 – 10,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 238 – 242 gramm / km)* és a BMW M8 Competition Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,6 – 10,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 241 – 246 gramm / km)* sorozatgyártása is megkezdődött. Az alsó-bajorországi üzemben készülő luxus sportkupék száma ezzel ötre nőtt, miközben már az új BMW 8-as sorozat hatodik modellváltozata is a küszöbön áll: a BMW M8 Gran Coupé még idén bemutatkozik a nagyközönség előtt. A nagyteljesítményű, négyajtós luxus sportkupé érkezésével a Dingolfingban működő üzem a BMW Group luxusautókat gyártó hálózatának abszolút elsőszámú létesítményévé lép elő, amely még tovább erősíti a szegmensben a bajor prémiumgyártó modellújítási tevékenységét.

A BMW 8-as Gran Coupé

A Dingolfingban készülő BMW 8-as Gran Coupé két világ tökéletes harmóniáját teremti meg: a négyajtós luxuskupé egy telivér sportautó, amely még a hátsó üléssorban is egy fejedelmi luxuslimuzin kényelmével kecsegtet. A BMW 8-as Gran Coupé 231 milliméterrel hosszabb és 61 milliméterrel magasabb, mint az új BMW 8-as Coupé, miközben 28 milliméterrel szélesebb hátsó tengelye új tömegtermelési rekordot állít fel: a BMW 8-as Gran Coupé a valaha készült legszélesebb hátsó tengellyel szerelt BMW modellként érkezik meg az utakra.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető panoráma üvegtető – amely az új BMW 8-as sorozat modellpalettáján kizárólag a BMW 8-as Gran Coupé kiváltsága – a szélvédő és a hátsó ablak teteje között egybefüggő üvegfelületet alkot, amelyet a minél pontosabb illesztés érdekében már a karosszéria fényezése előtt végleges helyére integrálnak a mérnökök. A BMW 8-as Gran Coupé ráadásul mindössze 70 kilogrammal nyom többet a mérlegen, mint az új BMW 8-as Coupé megegyező hajtáslánc-technológiával szerelt változata – többek között az alumíniumból készült ajtóknak és az SMC műanyagból készült csomagtérajtónak köszönhetően.

A BMW 8-as Gran Coupé a kivételes menetteljesítmény és a hosszú távon is fejedelmi menetkomfort tökéletes harmóniájának ígéretét leginkább a hátsó üléssorban ülve váltja valóra: a hátsó üléssorban két teljes értékű ülés várja a bajor prémiumgyártó ügyfeleit, páratlan oldaltartással és integrált fejtámlákkal.

Dingolfingbana BMW 8-as Gran Coupé az új BMW 5-ös sorozat, az új BMW 7-es sorozat és az új BMW 8-as sorozat hajtáslánc-technológiáival osztozik a gyártósorokon. A négyajtós luxus sportkupé a közeljövőben a müncheni központú vállalatcsoport várakozásai szerint az új BMW 8-as sorozat globális értékesítési eredményeinek több mint felét teszi majd ki, és mint ilyen, rövid időn belül a legnagyobb darabszámban gyártott 8-as BMW-vé érik. A BMW 8-as Gran Coupé kiváltképp népszerűnek ígérkezik az Egyesült Államokban, ahol a bajor prémiumgyártó a nemzetközi piacra gyártott modellek mintegy harmadát kívánja értékesíteni, a közel-keleti régiót és a nagy-britanniai piacot is megelőzve e téren.

A 2019 őszén érkező BMW 8-as Gran Coupé háromféle motorváltozata kiválóan tükrözi a négyajtós luxus sportkupé sokoldalú karakterét. A 4.4 liter hengerűrtartalmú, 530 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotor mellett a palettán a 320 lóerős soros hathengeres dízelmotor és a 3.0 liter hengerűrtartalmú, 340 lóerő maximális teljesítményre képes soros hathengeres benzinmotor is megtalálható.

A BMW M8 Competition Coupé és a BMW M8 Competition Cabrio

Az új BMW 8-as sorozat teljesítmény-tartományának csúcsán két Competition modell trónol: a BMW M8 Competition Coupé és a BMW M8 Competition Cabrio. A két nagyteljesítményű élsportolóval a BMW Group dingolfingi gyára a luxusszegmens új mezőnyébe váltott belépőt: a modellpáros motorházteteje alatt a vállalatcsoport eddigi legerősebb motorja dolgozik, 625 lóerő maximális teljesítménnyel. A 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotor 3,2 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a BMW M8 Competition Coupé modellt, amely az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető M Driver’s Package teljesítménynövelő csomaggal felszerelve a 305 km/órás végsebességet is megfutja.

A Dingolfingban napvilágot látó élsportolók utastere a nagyteljesítményű sportautók dinamikus karakterét és az aprólékos gondossággal összeszerelt részletek stílusos, luxus hangulatát egyesíti. Az új BMW M8 Coupé egyik legjellegzetesebb stílusjegye a szénszál-erősítésű műanyagból készült tető duplahullám-kontúrja, amelyet a dingolfingi üzem mérnökei innovatív nedvespréselési folyamattal állítanak elő.

Dingolfingban mintegy hatvan darab BMW M8 sportmodell készül naponta. Minden egyes jármű részletes minőségellenőrzési fázisokon esik át. A BMW Group a négyajtós luxus sportkupé legtöbb megrendelését, a globális értékesítési mennyiség több mint harmadát a tengerentúlról várja, magasan a többi régió előtt. A BMW M8 sportmodellt megrendelő ügyfelek körében a Coupé és a Cabrio karosszériaváltozat egyaránt kimagasló népszerűségnek örvend.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.05
Megérkezett az amerikai SUV európai igényekhez igazodó, frissített változata, amely már az FCA....
2020.06.05
Az önvezető járművek megjelenése és közúti elterjedése idővel biztosan bekövetkezik. Ebből adódóan....
2020.06.05
A csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok szerint továbbra is csaknem hetven éve nem mért....
2020.06.05
Jánvári Zsolt szerint a a Forma-1-es csapat jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést a július elején....
2020.06.05
A Magyarországon is piacvezető pickup vadonatúj, 204 lóerős dízelmotort kapott. ..
2020.06.05
Az FIA ETCR Digital Racing Challenge első versenyét kétszeres Európa-bajnokunk nyerte. ..
2020.06.05
A benzines és dízel autókra nem jár támogatás, az elektromosokra viszont kétszer annyi, mint eddig....
2020.06.04
Korlátozásmentesen lehet utazni péntektől Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába - jelentette be....
2020.06.04
A Hyundai Motor közzétette az új Santa Fe első fényképeit és videóit. A Hyundai szabadidőjármű....
2020.06.04
Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión....