Bogár

Márpedig ilyen állat nincs - Godzilla méretű szelíd Bogár

2016.07.31.

A kultautónak számító Bogár átépítéseknek nincs határa. A közel 3 tonnás fenevad nemcsak a méreteit illetően észbontó, az egymázsás motorháztető alatt egy 5,7 literes, V8-as Hemi motor lapul.

A bogarasok táborában a sokszínűség és az egyediség szerepel az első helyen. Ennek okán látott napvilágot a kailforniai Gardena városában egy olyan verzió, melyet még nem látott a világ. Az 1959-es évjáratú wolfsburgi masina tulajdonosa, Richard Tupper művét egyesek felháborítónak tartják, mások szerint viszont szenzációs. A génkezelt járgány alapjait egy 2010-es Dodge Ram adja, melynek motorterében a már említett 5,7 literes, V8-as Hemi blokk teljesít szolgálatot.  Az elismerésre méltó munkát a 40 százalékkal nagyobb dimenziókból eredő, 3.514 darab egyedi alkatrész és  karosszéria elemek elkészítése jelenti, melyeket Tupper saját műhelyében gyártott, beleértve a csavarokat is, melyek beszerzése természetesen lehetetlen egy kötőgépelem boltból – a tulajdonos szerint.

Tupper utólag persze azt nyilatkozta egy kiállításon, hogy nem volt olyan nehéz az általa végzett munka, sokkal inkább időigényes, hiszen mindenhez sablont kellett gyártani. A pick-up alvázra épült monstrum önsúlya 2,8 tonna lett és belterének részletmegoldásai legalább olyan tökéletesek, mint az autó külseje. Akad azért vicces ficsör is az autóban: az eredeti műszeregység egy működésképtelen dizájnelem, a motor beindítását követően egy teljesen digitális panel jelenik meg a műszerfalon.

Mindezek után okkal vélhetjük, hogy az óriás Bogár megalkotója egy VW fanatikus, pedig ezt ő nemes egyszerűséggel cáfolja, mondván „nem tudok sokat a Volkswagenekről, viszont értek a nagyautókhoz”. A 60 ezres lélekszámú városban közlekedésről pedig csak annyit tudtunk meg, hogy a legtöbb autóst megriasztja a HUGE BUG rendszámú autó látványa, sőt! „Kereszteződéshez érve, mindenki áll, amíg meg nem mozdulok és leolvasható az emberek ajkáról az első reakció szava: hihetetlen!” - amit magyarra akár úgyis fordíthatunk, hogy "márpedig ilyen állat nincs"!

Forrás: usatoday.com

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....
2024.05.21
Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán....
2024.05.21
Még kézzel építették az első Nissan Silviákat, és azok is leginkább Japánon belül maradtak. ..