Lexus

Megújult a Lexus csúcsmodellje, hogy ne maradjon le az új S Mercedestől

2020.09.19.

A Lexus bemutatta Európában az LS felfrissített változatát, amelyet nálunk csak hibridként lehet majd megvenni, 2020 végétől.

A Lexus csak nagyon finoman módosította az LS dizájnját, formatervezők átrajzolták az első lökhárító alakját, az orsó formájú hűtőrács belső felületeit pedig sötét metálfényezéssel díszítették. A fényszórót keskenyebb, három vetítőlencsés egységre cserélték, amelyben elfér az új BladeScan AHS rendszer és az L-alakú nappali menetvilágítás is.

Az LS 500h teljesítmény-leadását olyan műszaki megoldásokkal sikerült tovább tökéletesíteni, amelyek nagyobb mértékben vonják be az autó hajtásába a villanymotort és a ítium-ion akkumulátort. A változtatások eredményeképpen a gyorsítás simábbá és egyenletesebbé vált, miközben javult a jármű stabilitása, és tovább csökkentek a hirtelen G-erők. Mivel a hibrid akkumulátor nagyobb szerepet kap a hajtásban, a benzinmotor alacsonyabb fordulatszámon működhet, ami tovább csökkenti a zajszintet – például akkor, amikor az elektromos hajtással megtett útszakasz végén újra beindul a benzinmotor.

Az LS mindig is híres volt a kényelmes rugózásáról, amit a mérnökök most még tovább finomítottak a gumiabroncsok, az adaptív felfüggesztés (AVS), a kanyarstabilizátorok, sőt az ülések konstrukciójának tökéletesítésével.

Az ülések minősége erősen meghatározza a vezető és az utasok komfortérzetét, ezért a Lexus új uretán üléspárnázást alkalmazott, amit lágyabb felső réteg borít, emellett pedig mélyebb réseket alakítottak ki az üléspárna/háttámla és az oldalsó párnázat találkozásánál. Az új LS megkapta a Lexus legújabb generációs multimédia rendszerét, amelynek funkcionalitása és továbbfejlesztett kezelőfelülete egyszerű, ösztönös kezelhetőséget biztosít. A rendszer egy új 12,3 colos érintőképernyőről irányítható, ami a műszerfal tetején, a vezetőhöz közel – és felé fordítva – helyezkedik el.

Mint már említettük, az új LS-ben mostantól megjelenik az RX-ből már ismert BladeScan technológiájú AHS (automatikus távfényvezérlő rendszer), amelyben egy gyorsan pörgő tükör vetíti ki a LED-ek által kibocsátott fénysugarat, tökéletesebben és szélesebben megvilágítva az utat, mint a jelenlegi LED-rendszerek. Az autóban egy új digitális visszapillantó is bemutatkozik, amely a tolatókamera valós idejű képét közvetíti. Így a kilátást nem korlátozzák a fejtámlák vagy a hátsó utasok, ráadásul a kép éjszaka vagy esőben is tisztább, mint egy hagyományos tükörből nézve.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.28
Az autós mentődobozt, hivatalos nevén elsősegélynyújtó felszerelést időtlen idők óta idegen....
2020.10.28
Atiq Shahid Afganisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.10.28
Úgy tűnik, hogy nem csak a Toyota-Hino, de a Daimler is hisz a hidrogén üzemanyagcellás megoldásban....
2020.10.28
Az újdonságok iránti fogékonysága, innovatív szemlélete révén a Peugeot motorkerékpár-részlege több....
2020.10.28
- Kivonták a forgalomból az utolsó Tupoljev-154 típusú személyszállító repülőgépet - jelentette be....
2020.10.28
Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogait korábban birtokló brit üzletember egy interjúban....
2020.10.28
A melléktermékként tiszta vizet kibocsátó abszolút zöld hidrogén üzemanyagcellás elektromos....
2020.10.28
A magyar motorsport egyik legnagyobb élő legendája, Harmati Árpád  és a www.yamahasok.hu, hazánk....
2020.10.28
- Október végére befejezi a MÁV a nyár eleji esőzések okozta károk helyreállítását a Nagymaros és....
2020.10.28
- Várakozniuk kell a kamionoknak a csanádpalotai és a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szerda....