Mesél a szakértő! – Inkább a szemednek hiszel, mint nekem??? | Autoszektor

szakértő

Mesél a szakértő! – Inkább a szemednek hiszel, mint nekem???

2015.01.05.

Megtévesztő lehet egy kiglancolt autó látványa?

Egy újszülöttnek minden vicc új alapon, elmesélem a címben már lelőtt poén előzményét. A feleség váratlanul hazaér, férjét egy másik nővel találja a hálószobában. Az inflagranti után a férj magyarázza, amit nem lehet megmagyarázni, végső érvként pedig megkérdezi:

Te inkább hiszel a saját szemednek, mint nekem???

Megbabonázva

Az ember melegségre, meg autóra vágyik. Egész évben húzódott a kocsi csere, soha nem volt elég idő utánamenni a dolgoknak, de az, hogy karácsonykor sem tudjuk betenni az új autó slusszkulcsát a fenyőfa alá, vagy nem az új verdával megyünk az ünnepekkor rokonlátogatóba – na az már tényleg több a soknál.

Hosszas netes böngészés, néhány használtautó kereskedés meglátogatása után végre megvan a megfelelő jármű. Tudatosak vagyunk, a megtakarított pénzünket nem akarjuk egy romhalmazra kiadni, úgyhogy szakértőt hívunk a vásárláshoz, nézze át ő is az autót.

Megbabonázva állunk az eladásra felkészített kocsi előtt, érveket keresünk a kocsi mellett, ha már másodszorra is kijöttem megnézni, ez nem lehet rossz.

Átvizsgálás

Egy kereskedésben nehéz (de nem lehetetlen) jól megnézni a kocsit. Sokat elárul, hogy a kereskedő engedi-e próbaútra vinni a kocsit. A mai alanyunk egy 3 éves, kétliteres, automataváltós Mondeo volt. Azonnal a teszt lehetősége felől érdeklődtünk, és ennek semmi akadálya nem volt. A próbakör szuperül sikerült. Évente 500 autó kisebb-nagyobb menetpróbáját hajtom végre, hamar megérzem, ha valami nem úgy működik, mint ahogyan annak működnie kellene.

De itt semmi. Négy emberrel a fedélzeten is lendületes, erőteljes volt a kocsi. A váltások időben, rángatás mentesen mentek, minden a legnagyobb rendben.

Alaphelyzetben a sérülés nem látható

Lássuk, miből élünk!

Felnyitottuk a motorház fedelet. Ügyfelem figyelmét az előzetes átvizsgáláskor elkerülte, hogy a jobb első fényszóró mozgott. Alaposabban szemügyre véve sikerült megmutatnom neki, hogy a két műanyag fülecske bizony elrepedt, eltörött, ezért inog a helyén a fényszóró.

Egy ilyen, bőven 3 millió forint feletti autóra illik CASCO biztosítást kötni. Ezt mindig egy úgy nevezett CASCO szemle előzi meg, amikor a biztosító szakértője összeírja a járművön fellelhető hibákat, sérüléseket, hogy a későbbiekben ne fizessen olyanért, ami nem ebben a biztosítási időszakban történt. Ügyfelemnek elmagyaráztam, hogy egy saját hibás baleset esetén a végleg cserejogossá váló fényszórót nem fogja megtéríteni a biztosító, mondván, az a szerződéskötés időpontjában is törött volt már.

Diagnosztika

Zavarban voltam, mert csak második nekifutásra sikerült összeköttetést teremteni a saját, és az autó számítógépe között. A műszeren szépen végigfutott minden rész lekérdezése, akadt is hiba bőven. Ezek között volt kiégett izzó is, de a motor és az automataváltó tárolójában is volt 1-1 tárolt hibakód.

A motorvezérlés tárolt hibája, valamilyen kommunikációs zavarra volt visszavezethető, erről éreztem, hogy nem egy komoly hiba. Abban reménykedtem, hogy a váltónál is valami hasonlóról lesz szó, de reményem hiábavaló volt. Az automata váltóval a további kommunikáció meghiúsult, sajnos nem tudtam kiíratni a géppel, hogy mi a hiba, sőt kitörölni sem sikerült.

A PowerShift váltó előválasztó karja

A további mezőkben is akadt még érdekesség: a hátsó lengéscsillapító szabályozás is tárolt hibát tartalmazott. Amit lehetett kitöröltem a komputerből. Megint beindítottuk a motort, majd a hibakeresést megismételtem. A váltó hibája – amit nem lehetett kitörölni – és lengéscsillapítók hibája azonban megmaradt. A tanulságokat hamarosan levonjuk.

Egyéb

Az ügyfelem figyelmét felhívtam még néhány dologra. A kocsin tetszetős, 18 collos könnyűfém keréktárcsák vannak. Rajtuk csillog a DOT szám alapján egyértelműen új, 2014-ben gyártott gumiabroncs, ami szépen csillogott a ráfújt kemikáliától. Csakhogy a gumi gyártmánya közel sem volt az a prémium minőség, amit – véleményem szerint – egy ilyen kaliberű autó megérdemelne. A kínai gyártmányú abroncsok ma már egyre jobbak, de még mindig nem érnek fel a nagy nevű gyártók által produkált minőséghez. Ezen kívül fontos volt észrevenni így december közepén, hogy ezek nyári gumik, a vásárlás után azonnal számíthatunk egy 150-200 forintos gumicsererére.

Csak a hazaút hoz 1000 km-t...

A szervizkönyv németországi bejegyzései rendben voltak. A furcsa csak az volt, hogy a kocsi az első két évben átlagosan 40.000 km-t teljesített évente, a magyarországi behozatal után pedig mindössze 10 ezret – a jelenlegi óraállás alapján. Ez nem lehetetlen, mindössze furcsa, főleg, ha gondolkodunk is egy kicsit: az utolsó szervizbejegyzés után 5 hónappal került Magyarországra a kocsi. Ha az előzőekben adódó éves futásteljesítményt 5 hónapra vetítjük és kicsit jó színűek vagyunk, akkor odakint futott a kocsi még 15.000 km-t. Ez már több, mint ami a kocsi órájában van. Hozzáképzelhetjük még, hogy az autót saját lábán hozták haza, ez a Frankfurt-Budapest viszonylatban további 964 km-t (Google Maps becslés) jelent.

A szemle végén

Amikor mindent, amit lehetett megvizsgáltunk, ügyfeleimnek összefoglaltam, hogy mire jutottunk. Elmeséltem nekik a sérült fényszóró által hordozott kockázatokat. A diagnosztikai műszerrel felszínre került, és nem törölhető hibák által okozott bizonytalanságot megpróbáltuk forintra váltani. Felhívtam a figyelmüket, hogy amennyiben megvásárolják a kocsit, azonnali nagyszervizre (olaj, olajszűrő, levegőszűrő, stb.) lesz szükség, továbbá arra, hogy az első utak egyike a gumishoz kell, hogy vezessen.

Visszajelzés

Rohannom kellett, úgyhogy magára hagytam az ügyfelem az információkkal. Néhány óra múlva beszéltünk és akkor mesélte, hogy a kocsit nem vette meg. A fényszóró, a szervizelés és a gumik olyan dolgok, amelyek teljesen konkrétak, viszont a tárolt és nem törölhető hibáknak szeretne bővebben utánajárni, úgyhogy egy márkaszervizes, emeléses átvizsgálásra is befizeti a kocsit, dönteni majd csak utána fog. Azt kell mondjam, helyesen döntött. Ki kell bírni, hogy a karácsonyfa alatt nem lesz ott az autó képe.

Gyűjtsünk be minden lehetséges információt használtautó vásárlás előtt! Az átvizsgálások ára sokkal alacsonyabb, mint a javításoké…

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.15
Miért áll egy kihegyezett versenyautó egy hófödte versenypályán, és miért sorakoznak mögötte....
2024.04.15
Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és az Audi Hungaria tárgyaló delegációi közötti....
2024.04.15
Az Audi több mint 20 új, tisztán elektromos, plug in hibrid és hagyományos, belső égésű motorral....
2024.04.15
Április 9-én Pekingben mutatta be legújabb, működésének első öt évében kapacitás- és....
2024.04.15
Erősen indította az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi üzletága az idei évet, miután 16 százalékkal....
2024.04.15
Alkalmanként átlagosan 2,5 órát parkolnak a magyar autósok az utcán és 6 órát a parkolóházakban, az....
2024.04.15
Európai tervezés, törökországi gyártás, japán hagyományok - ezek a sarokpontjai a Mitsubishi Colt....
2024.04.15
Múlt és jelen egyhelyen mindig izgalmas egyveleget mutat, nem véletlen, hogy az Akkor és Most Jármű....
2024.04.15
A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkja a nemzetközi hallgatóknak is új lehetőségeket....
2024.04.15
A modern járművek által generált adatmennyiség elképesztő méreteket öltött, akár óránként 19....