DasWeltauto

Miklós Edit felépülését egy Audi Q5 is segíti

2018.01.20.

A hét végi sportbaleset után a magyar sísport legeredményesebb versenyzője Budapesten beszélt a sérülést követő terveiről, majd átvette elkötelezett támogatója, a DasWeltAuto által biztosított Audi Q5 gépkocsit.

"Kicsit későbbre terveztünk egy sajtótájékoztatót, a phjongcshangi téli olimpia előtti napokra. Az olimpiát meg is tartják, igaz a hétvégi balesetem miatt nélkülem, de szerintem a fiatalok jól fogják képviselni Magyarországot" – kezdte sajtótájékoztatóját Miklós Edit, hozzáfűzve: a gyógytorna már másnap megkezdődött, és a klinikáról elhozhatott egy mozgatógépet, ami csak 90 fokig engedi hajlítani a térdét.

"Számíthat ránk, akinek céljai vannak" – olvasható a felirat az Audi Q5 3.0 TDi oldalán, amelynek kulcsát Frank György, a DasWeltAuto márkaigazgatója adta át Editnek, aki az esemény után haza indult Csíkszeredára.

"Szeretnék köszönetet mondani a DasWeltAutónak és az Audinak, hogy így, a sérülésem után is támogatnak. De ez olyan sport, hogy bármikor bekövetkezhet egy sérülés" – mondta Miklós Edit.

A balesetet részben a saját hibájának tartja, mert mint felidézte, nem a megfelelő testtartással ment be abba a bizonyos kapuba. Noha voltak, akik szerint a tavalyi sérülés után túl korai volt az idei szezonban indulni, Edit nem gondolja, hogy elhamarkodta volna a versenyzést. "Ebben a sportágban csak úgy lehet eredményt elérni, ha versenyez az ember. A versenyen erős voltam, a lábam stabil volt, nem fájt lesiklás közben, pedig nagyon rázott a pálya" – emlékezett vissza a szombaton történtekre. Ami a jövőt illeti, az első célja, hogy újra tudjon síelni, így nem gondol még a következő olimpiára, bár a kora alapján arra is lenne esélye.

"Próbálok nem csüggedni. Most otthon, Csíkszeredán nekifogok a rehabilitációnak. Mivel ez a baleset nagyban különbözik a tavalyitól, nem kell legyűrni a félelmet, hogy merjek megint sízni, mint a tavalyi sérülésem után. Inkább azt emészt, hogy lemaradtam az olimpiáról. Emiatt nehezebb ezt a sérülést feldolgozni. De tudom, hogy mindenki mellettem van a Síszövetségtől a versenyzőtársakig, és ez erőt ad a folytatáshoz" – jelentette ki Miklós Edit.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.05
Az FIA ETCR Digital Racing Challenge első versenyét kétszeres Európa-bajnokunk nyerte. ..
2020.06.05
A benzines és dízel autókra nem jár támogatás, az elektromosokra viszont kétszer annyi, mint eddig....
2020.06.04
Korlátozásmentesen lehet utazni péntektől Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába - jelentette be....
2020.06.04
A Hyundai Motor közzétette az új Santa Fe első fényképeit és videóit. A Hyundai szabadidőjármű....
2020.06.04
Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión....
2020.06.04
Tulajdonosa áruba bocsátja a Ferrari egyik emblematikus példányát, amely az olasz történelem és....
2020.06.04
A koronavírus okozta leállás miatt szerdán újra indult az autógyártás az Opel eisenachi....
2020.06.04
Stephen Mumberson Angliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.06.04
A Continental technológiai vállalat látja el hajtószíjakkal a kínai Xinjiang Goldwind Science and....
2020.06.04
A brit What Car? magazin átfogó kutatást végzett az autótulajdonosok körében, hogy kiderítse,....