Lamborghini Countach

Mit gondol az új Lamborghini Countachról az eredeti tervezője?

2022.01.07.

Minden sportautó elődjét alkotta meg Gandini 50 évvel ezelőtt, így az ő szavát érdemes meghallgatni, ha az utódról van szó.

Nem lennék senki helyében, amikor ikonikus autók újragondolása a feladat. Rendkívül óvatosan, odafigyeléssel, pontos arányérzékkel érdemes csak neki kezdeni egy ilyen feladatnak. Szóval Mitja Borkertnek nem lehetett könnyű dolga, amikor meg kellett alkotnia a modernkori Lamborghini Countach-t. Marcello Gandini eredeti formavilága mostanra egybe olvadt az olasz márkával, a féktelen luxussal és a 80-as évek neonfényes világával. De mit gondol a mester az újkori modellről?

Egy új videóban leül egymással a két tervező, hogy megvitassák, mitől volt annyira egyedi az eredeti modell, és hogyan idomul az új hozzá. Hiszen, ahogy Gandini is rámutat, az eredeti terv kiállta az idő próbáját. „Általában pár év után megununk egy bizonyos modellt, vagy legalább is kevésbé kívánjuk.” – teszi hozzá a mester. „Azonban a Countach még ma is többé kevésbé kellemes a szemnek, 50 évvel később.”

Mitja Borkert hozzátette: „Alig vártam, hogy elérkezzen 2021, hiszen tudtam, hogy ekkor lesz 50 éves a Countach. Pár éve elkezdtünk álmodozni erről az évről, és elképzelni, hogy miként mutatna minden szupersportautó elődje 2021-es változatban. Szóval készítettek egy oldalrajzot magamnak, és tanulmányoztam minden vonalat, amik fontosak számomra.” Így alkották újra az ikonikus oldal légbeömlőket, gondolták újra a fényszórókat és a hátsó lámpákat.

A hátra felé nyilazott szárny egyelőre még nem jelent meg a modellen, bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy az eredeti Countach első koncepcióin és legyártott példányain sem volt ilyen. Elhangzik ugyanakkor egy fontos igazság, ami talán rávilágít, hogy miért nem szól ma már ugyanakkorát a Countach, mint 50 éve. Szinte az összes mai Lamborghini sziluettje az egykori Countach-ra épül, így az új modell sem tér el annyira az elődjeitől, mint amennyire újdonságnak számított az eredeti bemutatkozása.

Úgy gondolom, hogy minden autórajongónak érdemes megtekinteni az alábbi rövid kisfilmet, hiszen nincs annál szebb, mint ahogy egy olasz formatervező olaszul beszél egy olasz legendáról.Link a filmhez.

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.04
Attól függően, hogy honnan kapja a híreket, a Tesla kilátásai a "a dicsőséges napoknak vége" és "az....
2023.12.04
A Bridgestone Tatabánya nem elégszik meg a hagyományos módszerekkel, a közlekedésbiztonsági nap, a....
2023.12.04
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 84. évében elhunyt dr. Csizmadia Éva jogász, az Üzemgazdasági....
2023.12.04
Az Audi Hungaria munkatársai a napokban elkészítették az 500 000. elektromos hajtást. A jubileumi....
2023.12.04
Jelenetek, mint Hollywoodban! Egy családi vita után egy bécsi férfi (24 éves) ellopta apja járművét....
2023.12.03
Bag régiójában, a Budapest felé vezető oldalon keletkezett a tűz – közölte az Országos....
2023.12.03
Ennyi idő is elég, hogy kiderüljön. ..
2023.12.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Télapó nem felejt. ..
2023.12.03
Több mint 50 évvel a legutóbbi Apollo küldetés után az Egyesült Államok megpróbálja újra....
2023.12.03
Részlegesen önzáró differenciálmű, 18 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, valamint piros első és....