innováció

A mobilitási ökoszisztéma kialakításán dolgozik a Toyota

2017.06.01.

Olyan új mobilitási ökoszisztéma kialakításán dolgozik a forradalmi, jövőbemutató technológiáiról ismert Lexus prémium márkát is jegyző Toyota, amely felgyorsíthatná az autonóm vezetési technológiák fejlesztését. 

A környezetbarát hibrid technológiájáról és az iparágat forradalmasító innovációiról ismert Toyota és Lexus a blockchain és elosztott főkönyv (BC/DL) technológiák felhasználhatóságát vizsgálja egy olyan új mobilitási ökoszisztéma kialakításában, amely felgyorsíthatná az autonóm vezetési technológiák fejlesztését: a blockchain technológia egy független számítógépekből álló, kifinomult hálózaton - úgynevezett elosztott főkönyvön - keresztül továbbítja az információkat, felügyelve a tranzakciók biztonságát, valamint az adatok / vagyontárgyak tulajdonosai jogainak védelmét. A Toyota és a Lexus meggyőződése szerint a blockchain technológia átláthatóságot és kölcsönös bizalmat eredményezhet, csökkentheti a visszaélések és csalások számát, és csökkentheti vagy megszüntetheti a tranzakciós költségeket, például a külső felek és intézmények által kirótt díjakat.

Az együttműködés támogatja a nyílt forráskódú eszközök alkalmazását, a blockchain révén pedig segít a menetadatok és az autonóm tesztadatok biztonságos megosztásában, az autómegosztó / telekocsi tranzakciók kezelésében, és a járműhasználati információk tárolásában.

Akár több százmilliárd kilométernyi, valós menetadatra is szükség lehet ahhoz, hogy létrehozzuk a biztonságos és megbízható autonóm gépkocsit. A blockchain és az elosztott főkönyv lehetővé teheti, hogy a járműtulajdonosok, flottakezelők és gyártók adataikat megosztva felgyorsítsák a végső cél elérését, és kiaknázhassuk az autonóm mobilitási technológiák biztonságos, gazdaságos és kényelmes előnyeit” – mutat rá Chris Ballinger, a Toyota Kutatóintézet mobilitási ügyekért felelős igazgatója és gazdasági igazgatója.

A szoftvereszközök nyílt forráskódú kialakításának köszönhetően a Toyota és a Lexus egyfajta felhasználói konzorciumot hoz létre, és reméli, hogy sikerül más, autonóm járművek fejlesztésével és mobilitási szolgáltatások biztosításával foglalkozó vállalkozások körében elősegíteni a blockchain gyors bevezetését. A Toyota és a Lexus jelenlegi és jövőbeli partnereit arra biztatja, hogy működjenek együtt a BC/DL technológiák járműadat és - szolgáltatások területén történő alkalmazásának további fejlesztésében. A Toyota és a Lexus az MIT Media laboratóriumon kívül számos iparági partnerrel is együttműködik, hogy alkalmazásokat és működőképességi igazolásokat fejlesszenek az új mobilitási ökoszisztéma három területére: a menet- és tesztadatok megosztására, az autómegosztó / telekocsi tranzakciókra, valamint a felhasználási alapú biztosításra.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.19
Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi....
2020.09.19
Korlátnak ütközött és keresztbefordult egy kamion az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető....
2020.09.19
A Telepass-sáv kihasználásával kerülte el egy dél-olasz autós a fizetést az olasz sztrádákon – írja....
2020.09.18
Precíz, megbízható és kiválóan vezethető: ezek azok az erények, amelyeknek köszönhetően a....
2020.09.18
Népszerű sorozatunk folytatásában újra egy autós szakmát próbálok bemutatni, így egy évtizedek óta....
2020.09.18
Egy kisteherautó belerohant egy kamionba az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Óbarok....
2020.09.18
Boriszlav Hegedüsic Horvátországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.09.18
A szupersportkocsi ötszáz példánya közül csupán egyetlen egyet gyártottak ilyen kivitelben; ez a....
2020.09.18
Tervek készülhettek a Volkswagen luxusmárkájának, a Bugattinak az eladásáról – írja....
2020.09.18
Önnel is előfordult már, hogy nem tudott bejutni a saját autójába? Ennek számos oka lehet: lemerült....