elektromobilitás

Moon Power – Új elektromosautó-töltő bemutatóterem a Volkswagentől

2022.05.04.

A VW-csoport által alapított Moon töltőrendszer méltó helyet kap Budapesten.

Immár három éve, hogy a Porsche Holding által alapított cég, a Allmobil GmbH a VW-csoport EV-modelljeihez komplex töltési megoldásokat kínál Magyarországon is. A Volkswagen csoportos járművekhez kiegészítőket kínáló honlapon ekkor jelentek meg a Moon a termékek, mint például a fali töltők, vagy a Power2Go multifunkciós töltőkábel.

Moon Pop-Up Store

A kezdetekkor még inkább a héttérben zajló projekt 2021 nyarán kapott új lendületet, amikor a főváros szívében megnyílt az első mini bemutatóterem. Az Erzsébet téri Moon Pop-Up Store egy üvegfalakkal határolt, látványos színfolt, ahol mindig a csoport legfrissebb EV modellje parkol és az ügyfelek teljes körű tájékoztatást kaphatnak a Moon töltési rendszerekről.

A felkészült szakembergárda segítségével minden betérő érdeklődő választ kaphat az elektromos autózással kapcsolatos kérdéseire, legyen szó az alapokról, vagy akár egy vásárlást megelőző részletesebb tájékozódásról.

A helyszínválasztás sem véletlen. A belváros szívében szem előtt lévő és feltűnő pavilon célja a tájékoztatás mellett az új technológiák iránt érdeklődők figyelmének még jobb felkeltése.

Nem csak kicsiben gondolnak

A három konténernyi területre koncentrálódó bemutatóterem természetesen csak ízelítőt adhat a VW-csoport e-mobilitási rendszereiből. Ahhoz, hogy a nagy képet lássa az ügyfél egy minden igényt kielégítő, teljes körű bemutatkozást lehetővé tevő központra van szükség és ennek építési munkálatai már meg is kezdődtek a cég budaörsi alkatrészközpontjának közelében.

A M1/M7 autópályák bevezető szakasza mellett épülő Moon City központ egy XXI. századi modern stílusú komplexum lesz, ahol nem csak a Moon töltőrendszerekkel lehet megismerkedni, hanem kiépítenek 2 db 75 kW teljesítményű egyenáramú (DC) töltőoszlopot, illetve 1-1 22 kW-os váltóáramú (AC) és egyenáramú töltőberendezést is.

Autó és sofőr egyszerre töltődhet

A salzburgi és bécsi sikertörténeten felbuzdulva az új magyar Moon City egy új építésű irodaház földszintjének több mint 500 négyzetméter alapterületű helyiségeiben és a parkolóban lesz megtalálható. A központ idén október 1-én nyitja meg kapuit és amíg a 4 töltőoszlop egyikén az elektromos járművek, addig az épületben a tulajdonosaik töltődhetnek.

Az ügyféltér alapvetően két részre oszlik majd. A keleti oldal vendégterében színvonalas catering szolgáltatás mellett lehet majd tárgyalni, beszélgetni, vagy akár egy laptopon dolgozni.

A három jármű befogadására is képes bemutatóteremben a kiállított autók környezetében egy audiovizuális technológia fokozza majd az az ID. modellek amúgy sem alacsony élményét.

A terem másik oldalán egy 30-40 fő befogadására képes rendezvényrészleget alakítanak ki, amelyet természetesen a legmodernebb eszközökkel is felszerelnek. A kialakítás lehetővé teszi az események közötti gyors átrendezést, illetve a hagyományos jelenléti találkozók mellett az online bekapcsolódás is megoldott lesz. A konferenciák étel- és italkínálatát a saját étterem is képes lesz biztosítani a résztvevőknek. A beruházás a Porsche Hungária saját finanszírozásában valósul meg.

Cikkünk megjelenését a Volkswagen támogatta.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
A Leoni 10 százalékkal csökkenti dolgozói számát besztercei gyárában – írja az economica.net a....
2024.07.23
Véget ért a négy napos száguldó cirkusz, kiemelt esemény nem történt a ringen. ..
2024.07.23
Három veszélyes esetet is mutatott az MKIF az autós szállítás témaköréből. Az egyik kiteregette a....
2024.07.23
Mesés összeget, 1,9 millió dollárt  (átszámítva 660 millió forint) kapott kártérítés gyanánt egy....
2024.07.22
Saját gyártmányú humanoid robotokat használ majd a jövő évtől az üzemeiben a Tesla, kezdetben kis....
2024.07.22
Meglepően más arcát mutatta villanyosként a Hyundai Kona, mint hibridként. Szegmense legjobban....
2024.07.22
A holland környezetvédelmi és közlekedési felügyelet ellenőrei lefoglaltak 3500, Kínából importált....
2024.07.22
Csakhamar reagálnak a kínai autógyártók az EU által jóváhagyott 37,6%-os új vámra, de....
2024.07.22
Két autóbusz ütközött össze hétfő délután Miskolcon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei....
2024.07.22
A világ legnagyobb és legdinamikusabb piacán októberben újabb, korábban sosem látott modellek....