elektromobilitás

Moon Power – Új elektromosautó-töltő bemutatóterem a Volkswagentől

2022.05.04.

A VW-csoport által alapított Moon töltőrendszer méltó helyet kap Budapesten.

Immár három éve, hogy a Porsche Holding által alapított cég, a Allmobil GmbH a VW-csoport EV-modelljeihez komplex töltési megoldásokat kínál Magyarországon is. A Volkswagen csoportos járművekhez kiegészítőket kínáló honlapon ekkor jelentek meg a Moon a termékek, mint például a fali töltők, vagy a Power2Go multifunkciós töltőkábel.

Moon Pop-Up Store

A kezdetekkor még inkább a héttérben zajló projekt 2021 nyarán kapott új lendületet, amikor a főváros szívében megnyílt az első mini bemutatóterem. Az Erzsébet téri Moon Pop-Up Store egy üvegfalakkal határolt, látványos színfolt, ahol mindig a csoport legfrissebb EV modellje parkol és az ügyfelek teljes körű tájékoztatást kaphatnak a Moon töltési rendszerekről.

A felkészült szakembergárda segítségével minden betérő érdeklődő választ kaphat az elektromos autózással kapcsolatos kérdéseire, legyen szó az alapokról, vagy akár egy vásárlást megelőző részletesebb tájékozódásról.

A helyszínválasztás sem véletlen. A belváros szívében szem előtt lévő és feltűnő pavilon célja a tájékoztatás mellett az új technológiák iránt érdeklődők figyelmének még jobb felkeltése.

Nem csak kicsiben gondolnak

A három konténernyi területre koncentrálódó bemutatóterem természetesen csak ízelítőt adhat a VW-csoport e-mobilitási rendszereiből. Ahhoz, hogy a nagy képet lássa az ügyfél egy minden igényt kielégítő, teljes körű bemutatkozást lehetővé tevő központra van szükség és ennek építési munkálatai már meg is kezdődtek a cég budaörsi alkatrészközpontjának közelében.

A M1/M7 autópályák bevezető szakasza mellett épülő Moon City központ egy XXI. századi modern stílusú komplexum lesz, ahol nem csak a Moon töltőrendszerekkel lehet megismerkedni, hanem kiépítenek 2 db 75 kW teljesítményű egyenáramú (DC) töltőoszlopot, illetve 1-1 22 kW-os váltóáramú (AC) és egyenáramú töltőberendezést is.

Autó és sofőr egyszerre töltődhet

A salzburgi és bécsi sikertörténeten felbuzdulva az új magyar Moon City egy új építésű irodaház földszintjének több mint 500 négyzetméter alapterületű helyiségeiben és a parkolóban lesz megtalálható. A központ idén október 1-én nyitja meg kapuit és amíg a 4 töltőoszlop egyikén az elektromos járművek, addig az épületben a tulajdonosaik töltődhetnek.

Az ügyféltér alapvetően két részre oszlik majd. A keleti oldal vendégterében színvonalas catering szolgáltatás mellett lehet majd tárgyalni, beszélgetni, vagy akár egy laptopon dolgozni.

A három jármű befogadására is képes bemutatóteremben a kiállított autók környezetében egy audiovizuális technológia fokozza majd az az ID. modellek amúgy sem alacsony élményét.

A terem másik oldalán egy 30-40 fő befogadására képes rendezvényrészleget alakítanak ki, amelyet természetesen a legmodernebb eszközökkel is felszerelnek. A kialakítás lehetővé teszi az események közötti gyors átrendezést, illetve a hagyományos jelenléti találkozók mellett az online bekapcsolódás is megoldott lesz. A konferenciák étel- és italkínálatát a saját étterem is képes lesz biztosítani a résztvevőknek. A beruházás a Porsche Hungária saját finanszírozásában valósul meg.

Cikkünk megjelenését a Volkswagen támogatta.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.07
Az ABB E-mobility a toscanai Valdarnóban megnyitotta a vállalat eddigi legnagyobb, DC....
2022.07.07
A BMW Group lipcsei gyárában véget ér egy korszak: nyolc és fél év után befejeződik az i3....
2022.07.07
Az amerikai márkák részesedése az orosz piacon 1%-ra csökkent 2022-ben. Erre a következtetésre....
2022.07.07
Itt az Útinform friss jelentése a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló....
2022.07.06
A magyar mérnöki tudás mindig rendelkezésre állt speciális járművek tervezéséhez és fejlesztéséhez....
2022.07.06
- Halálra gázolt egy kétéves gyereket egy kisteherautó Hajdúhadházon szerda délután - közölte a....
2022.07.06
Újabb hátborzongató videót tett ki közösségi oldalára a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mondhatnánk,....
2022.07.06
A Stellantis gyártási igazgatójától hangzott el a baljós gondolat: a villamosítás az autóipar....
2022.07.06
Életbe lépett szerdán az az európai uniós rendelet, amely a közúti közlekedésbiztonság javítása....
2022.07.06
- Személygépkocsival ütközött és meghalt egy motoros az 56-os úton Várdomb közelében - közölte....