Mercedes

Most tiéd lehet egy F1 legenda 300SL-je

2022.02.13.

A fellelt állapot jelen esetben azt jelenti, hogy Juan Manuel Fangio után mi leszünk az elsők, akik beleülhetünk a legenda ülésébe.

Az nem újdonság, hogy egy autó árát drasztikus mértékben képes megnövelni annak eszmei értéke, múltja, vagy éppen előző tulajának személye. Döbbenetes pénzeket vagyunk képesek elkölteni az autósport történelem egy-egy ikonikus darabjára, mármint azok, akiknek telik ilyenre. Jó példa erre, hogy az indianapolisi NASCAR pálya egykori tégladarabjai több ezer dollárért keltek el. Most pedig itt a lehetőség, hogy egy Forma-1 legenda személyes autóját tudhassunk magunkénak.

Ezt az 1958-as Mercedes-Benz 300SL Roadstert ugyanis nem más hajtotta, mint az ötszörös F1 világbajnok, Juan Manuel Fangio – a csúcskategória történelmének egyik legsikeresebb, és talán legtehetségesebb pilótája. Maga az autógyár ajándékozta az argentin pilótának az autót a visszavonulása után, ezzel is megköszönve a számtalan győzelmet, amit a németeknek szerzett. Kilométerórája mindössze 72 951 km-t mutat, amit leginkább maga a legenda tekert bele Európaszerte, majd áthajóztatta szülőhazájába, Argentínába, ahol saját múzeumában volt kiállítva.

Szóval úgy kerül most kalapács alá az RM Sotheby árverésén, ahogy maga a mester hagyta. Ugyanazon az ülések, ugyanaz a kormány és váltógomb van benne. Még azok is képesek felmérni egy ilyen autónak az értékét, akik nem feltétlenül F1 fanok, hiszen nem minden nap adatik lehetőség egy ilyen példány megszerzésére. Ráadásul a 300SL önmagában is döbbenetes értéket képvisel. Nem is olyan rég értékesítettek egy sirályszárnyas változatot 6 825 000 dollárért, szóval ki tudja, hogy mennyiért kelne el egy Roadster változat.

Sajnos mi biztosan nem fogjuk tudni, ugyanis az RM Sotheby zártkörű aukciója után nem fogja elárulni az autó végleges vásárlási árát. A vásárlóra bízzák, hogy végül megosztja-e a világgal, hogy mennyibe került Fangio 300SL Roadstere. Az autóhoz készült egy gyönyörű kisfilm is, ami az alábbi linket tekinthető meg. Érdemes!

https://www.youtube.com/watch?v=qzvCjQQah1I

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.07
Az ABB E-mobility a toscanai Valdarnóban megnyitotta a vállalat eddigi legnagyobb, DC....
2022.07.07
A BMW Group lipcsei gyárában véget ér egy korszak: nyolc és fél év után befejeződik az i3....
2022.07.07
Az amerikai márkák részesedése az orosz piacon 1%-ra csökkent 2022-ben. Erre a következtetésre....
2022.07.07
Itt az Útinform friss jelentése a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló....
2022.07.06
A magyar mérnöki tudás mindig rendelkezésre állt speciális járművek tervezéséhez és fejlesztéséhez....
2022.07.06
- Halálra gázolt egy kétéves gyereket egy kisteherautó Hajdúhadházon szerda délután - közölte a....
2022.07.06
Újabb hátborzongató videót tett ki közösségi oldalára a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mondhatnánk,....
2022.07.06
A Stellantis gyártási igazgatójától hangzott el a baljós gondolat: a villamosítás az autóipar....
2022.07.06
Életbe lépett szerdán az az európai uniós rendelet, amely a közúti közlekedésbiztonság javítása....
2022.07.06
- Személygépkocsival ütközött és meghalt egy motoros az 56-os úton Várdomb közelében - közölte....