mini

Nagyon állat: visszatér a nürburgringi 24-órásra a MINI

2022.04.20.

Tízévnyi kihagyás után a MINI John Cooper Works 2022-ben ismét rajthoz áll a Nürburgring legendás 24-órás futamán. A Nürburgban épített versenyautót a privát színekben induló Bulldog Racing állítja rajtrácsra az SP3T kategóriában.

A nürburgringi 24-órás verseny a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésének számít. A 25,378 kilométer hosszú aszfaltcsíkon idén május 26-29. között 50. alkalommal rendezik meg a legendás futamot, amelyen a MINI John Cooper Works ismét tiszteletét teszi.

A projektet tavaly szeptemberben indította be Nürburgban a Bulldog Racing a Nordschleife vonalvezetésétől csupán néhány méterre. A versenyautó műszaki alapját egy MINI John Cooper Works modell adja, motorházteteje alatt a MINI John Cooper Works Clubman és a MINI John Cooper Works Countryman négyhengeres, 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítmény és 450 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes turbómotorjával. A sorozatgyártásból érkező, nyolcfokozatú Steptronic automataváltóban egy integrált mechanikus differenciálzár dolgozik, amely akár 70 százalékos záró funkcióval gondoskodik arról, hogy a letaglózó menetteljesítményhez szükséges forgatónyomaték veszteségek nélkül jusson el a hajtott tengelyhez.

A nürburgringi 24-órás megmérettetés előtt a sorozatgyártásban kínált MINI John Cooper Works modellen az alábbi, SP3T szabályrendszerhez alkalmazkodó módosításokat végezték el: Az autó speciálisan a modell méreteihez és adottságaihoz tervezett bukócsövet kapott, az üzemanyagtartály méretét 100 literesre növelték. A mérnökök átfogó aerodinamikai módosításokat hajtottak végre, így az autó többek között állítható hátsó légterelő szárnyat, teljesen zárt padlólemezt, hátsó diffúzort és első koptatókat kapott.

Az autó saját tömegét jelentősen csökkentették, például Makrolon® ablakpanelek használatával. A verseny-specifikus kerékfelfüggesztésekben állítható rugóhatárolók és lengéscsillapítók dolgoznak. A futómű-technológia összes mozgó alkatrészét megerősített Uniball csapágyazásra cserélték. Az autóba pneumatikus emelőrendszert építettek. A sport kipufogórendszert verseny katalizátorral optimalizálták. A versenyautót eredeti BMW M Performance fékrendszer lassítja.

1962-ben Pat Moss motorsport-történelmet írt, amikor a Tulipán Ralin megszerezte a brit gyártó első nemzetközi raligyőzelmét. A legendás diadal a klasszikus Mini egyedülálló sikertörténetének kezdetét is jelentette, hiszen ezt követően 1964-ben (Paddy Hopkirk), 1965-ben (Timo Mäkinen) és 1967-ben (Rauno Aaltonen) is abszolút győzelmet ünnepelt a Monte Carlo Ralin.

A MINI hat abszolút Dakar-győzelemmel is büszkélkedhet: 2012-ben Leonid Novitskiy, 2013-ban Stéphane Peterhansel, 2014-ben Nani Roma, 2015-ben Nasser Al-Attiyah, 2020-ban Carlos Sainz Sr., 2021-ben pedig ismét Stéphane Peterhansel emelhette magasba a világ legkeményebb autós megmérettetésének arany serlegét.

A Nürburgban épített MINI John Cooper Works versenyautó az 1960-as években rajthoz álló klasszikus Minik piros-fehér karosszériafényezését viseli, amellyel a brit gyártó motorsport-hagyományai előtt tiszteleg.

A projekt tavaly szeptemberi kezdete és a versenyautó idén márciusi tesztelése között mindössze hét hónap telt el. A következő hetekben és a 24-órás megmérettetés rajtjáig a versenyautót a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján és a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában finomhangolják. A Marseille és Avignon között elterülő egykori versenypálya kiváló feltételeket teremt a modell széleskörű optimalizálásához.

Miramas aszfaltcsíkján a mérnökök átfogó és változatos tesztprogram során tökéletesítik a MINI John Cooper Works versenyautó futómű-technológiáját is. Friedhelm Thelen Nürburgring-szakértő és a Bulldog Racing csapatfőnöke, aki pontosan tudja, mennyire fontos a futam előtti átfogó tesztelés és finomhangolás. „A nürburgringi 24-órás megmérettetés a versenyautó összes alkatrészét extrém terhelésnek teszi ki. Ezért is vagyunk rendkívül hálásak azért, hogy használhatjuk a BMW Group tesztközpontját és széleskörűen tesztelhetjük a MINI John Cooper Works versenyautót” – fogalmazott.

Dél-franciaországi tesztközpontjában a BMW Group 1986 óta teszteli új modelljeit és innovatív futómű-technológiáit.

A nürburgringi 24-órás futamon rajthoz álló MINI John Cooper Works versenyautó pilótáit és a 2022-es versenyszezon további szerepléseit egy későbbi időpontban jelentik be a résztvevők.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.06.20
A Múzeumok éjszakáján, szombaton nyílik meg a Földalatti Vasúti Múzeum új kiállítása, amely a 150....
2024.06.20
1999-ben történelmet írt a BMW V12 LMR, ami két Le Mans korszak között tudta megnyerni a 24 órás....
2024.06.20
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.06.20
A Le Mans-i 24 órás versenyen debütált a Michelin bemutatja levegő nélküli holdjárókerekének....
2024.06.20
Május végén rendezték meg a szlovákiai Svidnikben az idei Big Rocket Cup-ot, melyre a Szegedi....
2024.06.20
A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a....
2024.06.20
Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának....
2024.06.20
Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett villanyautók száma Magyarországon. ..
2024.06.20
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....