Lancia

Nem űrhajó, Lancia! Feltámad poraiból a legendás olasz márka

2022.11.29.

A torinói Design Day-re új logóval, új formatervezési nyelvvel és egy futurisztikus modellel érkezett a legendás olasz márka.

116 éves történelmével a Lancia az elegancia szinonimája, egy olyan márka, amely ikonikus modelljeinek köszönhetően világszerte sok rajongót hozott az olasz autók szerelmeseinek táborába. A Stratos, a Delta Integrale, a Flaminia, az Aurelia B24 Spider, a Fulvia és még sok más legendás gép megalkotása után, a Lancia most készen áll az újjászületésre.

Lancia Stratos

Lancia Delta Integrale

Lancia Flaminia

Lancia Aurelia B24 Spider

Lancia Fulvia

A reneszánszról Jean-Pierre Ploué dizájnigazgató és Luca Napolitano vezérigazgató mesélt Torinóban, Reggia de Venaria Reale pompázatos kastélyában. Azért a világörökségi helyszínt választották a Design Day megrendezésére, mert a nemrégiben felújított Savoyai rezidencia kitűnően szimbolizálja azt a történelmi utazást a múlt és a modernitás között, amit a Lancia is képvisel.

A jövő most kezdődik

"Ma a Lancia újjászületik egy új logóval és egy világos design-vízióval. Most kezdődik a reneszánszunk, aminek eredményeképpen a Lancia ismét kívánatos, elismert és hiteles márka lesz az európai prémiumpiacon" - mondta Luca Napolitano

 

Az új korszakot új logó is szimbolizálja, ami egyben az elektromos mobilitásba való belépést jelzi. Megtalálható rajta a történelmi márka összes jellegzetes eleme – a kormány, a zászló, a pajzs, a lándzsa –, de a vonalak és formák egyszerűbbek lettek, kifejezve az innovációt és a modernitást.

Milyen lesz az új Lancia?

Erre Jean-Pierre Ploué adott frappáns választ: klasszikus, progresszív és modern. Igen, mindez egyszerre. A Lancia történelmi örökségét és jellegzetes karakterét szem előtt tartva, a fenntarthatóságra fókuszálva, a részletek iránti nagy figyelemmel alkották meg az új desgin nyelvet. 

Lancia Pu+Ra Design a "Pure" és a "Radical" szavak összetételéből született és a Lancia következő autóinak egyedi stílusát inspirálja. A jövőbeni modellekben a letisztult vonalakat kombinálják majd a radikalizmussal, az építészetből vett olyan elemi formákra alapozva, mint a kör, a téglalap, a háromszög és vegyítik ezeket eklektikus részletekkel. Az eredmény egy olyan nyelvezet lesz, amely nem tipikusan autóipari.

 

A Lancia Pu+Ra Zero egy háromdimenziós manifesztum, tulajdonképpen az ellentétes elemek szintézise: szépség és technika, kecsesség és karakter, harmonikusan ötvözve a Lancia hagyományaira jellemző formákat. Azonosítatlan repülő tárgynak tűnő műalkotás ez, lágyan áramló vonalakkal és kör alakú tetővel. Hátul a kerek fényszórók tűnnek fel, amelyek a Stratost idézik és amelyeket az új Ypsilonon is használni fognak. A modell csillámkékben játszik és minden vonásában megtestesíti az olasz eleganciát és könnyedséget.

A Lancia Pu+Ra Zero előrevetíti azt az ikonikus designvilágot, amelyet majd láthatunk minden új modellen. A Lancia 2024-2028 között három új modellel tör majd a piacnak vélhetően a csúcsára.

Forrás: www.media.stellantis.com

Fotók: www.media.stellantis.com, lanciastratos.com, clubalfa.it

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.06
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események – itt az Útinform friss jelentése. ..
2023.02.06
A lencsék és a fotóchipek már nem elegendőek: a modern autókban lévő kameraérzékelők kis....
2023.02.05
Robotokra és autonóm járműcsodákra várunk, miközben a 123 éves autós tartozékot sem használjuk,....
2023.02.05
Az egyetlen cél a világbajnoki cím megnyerése, a versenyzők pedig egyenlő feltételekkel vágnak neki....
2023.02.05
Nem az a magyarázat, amit sokan rávágnának erre az egyszerűnek tűnő kérdésre.   ..
2023.02.05
Az ausztrál Relectrify startup által kidolgozott vezérlési technológia szó szerint minden téren....
2023.02.05
A Brüsszeli Autókiállítás idén ünnepelte 100. évfordulóját, de hatalmas sikerét nem kizárólag a....
2023.02.05
Nem unatkoztak a Katasztrófavédelem munkatársai szombaton Magyarországon. ..
2023.02.05
A hétszeres F1-es világbajnok brit szerződésének meghosszabbítását sugallta a Mercedes csapatfőnöke....
2023.02.05
Az elektromos, hibrid és plug-in hibrid járművek értékesítése jelentősen nőtt 2022-ben a belső....