Subaru

Nyernie kell a lottón annak, aki meg akarja venni az új Subarut

2024.01.24.

Még ha valakinek van is elég pénze a 14 millió forintos autóra, előtte egy sorsoláson kell elnyernie a vásárláshoz való jogot.

Japánban nincs hiány különleges kiadású WRX modellekből, és a Subaru most egy újabbat mutatott be. A WRX S4 STI Sport megtartja a megkérdőjelezhető műanyag burkolatot, de néhány új, sportos fejlesztést is tartalmaz. Ez nem egy teljes értékű STI modell, így nem jár hozzá semmilyen teljesítménynövelés. Az agresszívabb karosszéria-készletet azonban mindkét tengelyen új, 19 colos BBS kovácsolt keréktárcsák egészítik ki.

Az Offshore Blue Metallic fényezésű, szintén nem Amerikába szánt Levorg STI Sport kombitól kölcsönzött, 245/35 R19 méretű Michelin Pilot Sport 5 gumiabroncsokon fut a sportos szedán. Különböző fekete színfoltokkal tűnik ki a hűtőrács, az oldalsó tükörsapkák és a csomagtérfedél spoilere.

A belső változtatások egy pár testhezálló Recaro anyósülésre korlátozódnak, a fejtámlákra hímzett piros STI logókkal. Az utastérben ezüstszínű varrás is található. Az üléseket lefedő velúr anyagot a középkonzolon, a kartámaszokon és a műszerfalon is alkalmazták. Azt is érdemes kiemelni, hogy a pótkeréktérben elhelyezett extra csillapító anyagnak köszönhetően csendesebb lett a belső tér.

A teljesítményt ugyanaz a 2,4 literes turbófeltöltős benzinmotor biztosítja, 271 lóerővel és 277 lóerős teljesítménnyel, amelyet egy fokozatmentes sebességváltón keresztül mind a négy kerékre továbbítanak. Bár a motorháztető alól nem érkezik extra lökettérfogat, a Subaru végrehajtott néhány mechanikai módosítást. A kerekek mellett a WRX S4 STI Sport erősebb rugókat és lengőkarokat, valamint egy továbbfejlesztett sebességváltó-hűtőt kapott.

A különleges kiadású WRX 500 darabra van limitálva. A Subaru arra számít, hogy a kereslet meghaladja majd a kínálatot, ezért egy sorsolás alapú rendszert vezetnek be. Japánban, ahol az S4 STI Sport kizárólagosan kapható, a vásárlók január 12-től 28-ig vehetik át a szelvényt. A szerencsés nyerteseket, akiknek lehetőségük lesz megvásárolni az autót, február 1-jén jelentik be.

Azt fontos kiemelni, hogy a különleges fődíjú lottó nyertesei csak az autó vásárlásához való jogot nyerhetik itt meg. A vevőknek továbbra is 6 237 000 jent kell majd fizetniük a WRX-ért, ami a jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 14 900 000 forint.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
- Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál....
2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....