5 tengelyen - biztos kézzel

Ő Magyarország legjobb kamionsofőrje, 2 millió a jutalma

2022.09.30.

Az idei év futama nem csak az ország legjobb kamionsofőrjének megtalálásáról szólt, hanem ennél sokkal többről. Együtt ünnepeltünk mindazokkal, akik az elmúlt tíz évben kitartóan segítették munkánkat előmozdítva a magyar tehergépjármű-vezetők megbecsülését és a hazai közúti közlekedés biztonságosabbá tételét.

Különleges szombat volt, amikor nem csupán Magyarország 2022-es legjobb kamionsofőrjének örültünk, hanem egyben annak is, aki a magyar fuvarozókat képviselheti szakmai tudásával a nemzetközi DAF Driver Challenge 2023-as döntőjén.

És ki lett a legjobb 2022-ben?

A jubileumi születésnapját ünneplő „5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny győzteseként Kinczel Raimundot köszönthettük, a Kinczel Ferenc egyéni vállalkozás sofőrjét.

A nettó 2 millió forintos fődíjat Óberling József r. ezredes, rendőrségi főtanácsostól, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnökétől, Füle Lászlótól a NiT Hungary elnökétől és Dittel Gábortól, a NiT Hungary ügyvezető főtitkárától vehette át. Raimund a nyeremény mellett a ’Best Truck Driver Hungary 2022’ címet is viselheti.

A dobogó második fokára Dzsupin Dávid állhatott fel, a CSV Logistik Kft. tehergépkocsi-vezetője, aki egy 100.000 Ft értékű ajándékcsomagot vehetett át. A harmadik helyre Szemenyei Zoltán, a Szemi Autós-motoros Iskola munkatársa léphetett fel, akit pedig egy 50.000 Ft értékű ajándékcsomaggal köszöntött szintén Óberling József r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, Füle László a NiT Hungary elnöke, valamint Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

A különdíjak sem maradtak el idén!

A Magyar AutóklubA 2022. évi 5 tengelyen - biztos kézzel verseny legfiatalabb döntőse” díját Milovukovics Györgyi a Magyar Autóklub főtitkára adta át Dzsupin Dávidnak (1993), a székesfehérvári CSV Logistik Kft. gépkocsivezetőjének.

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa szintén különdíjat nyújtott át a legjobb elméleti tudással rendelkező versenyzőnek, aki az augusztus 28-i, 30 kérdésből álló online teszt, illetve az elődöntőn megírt 20 kérdéses írásbeli teszt összesített pontszámai alapján a legjobb eredményt érte el. Szoros verseny volt, nagyon nehéz kérdésekkel, amelyen az összesen 50 kérdésből 36 helyes válasszal végzett, és ezzel „A legkiválóbb elméleti tudással rendelkező magyar kamionsofőr – 2022.” különdíjat nyerte Pethe Miklós, a tiszavasvári Agroman-gép Kft. gépkocsivezetője.

A díjat Dr. Hatala József, a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, a Magyar Autóklub elnöke, az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság Koordinációs Testületének tagja adta át Pethe Miklósnak.

A zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályája alapvetően is kihívás elé állítja a sofőröket. Ha megfűszerezzük ezt az „5 tengelyen-biztos kézzel!” szervezői csapatával, akkor garantáltak a váratlan fordulatok.

A jubileumi tizedik döntő feladatairól és a versenyzők eredményeiről itt olvashat bővebben.                                                                  

Ez a szombat nem csak a szurkolásról szólt!

Nyolcadik alkalommal került megszervezésre az ingyenes közlekedésbiztonsági családi nap, amelyen minden kis- és nagy gyermek a szüleikkel együtt a közúti közlekedés alapszabályaival ismerkedhettek meg.

A családi nap részt vevőire szórakoztató programok vártak, amelyeken keresztül játékosan sajátíthatták el a biztonságos közlekedés alapjait. Az elméleten túl, a gyakorlatra is volt terük és idejük a gyerekeknek az ORFK Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából: kétféle KRESZ park is várta a vállalkozó szelleműeket, hogy kamatoztathassák új tudásukat.                                                                         

A kilátogató gyermekek és felnőttek megismerkedhettek a mentőautók és más különleges járművek világával is. Sőt! A jelenlévő egészségügyi szakembereknek köszönhetően megtanulhatták már az egészen apró gyerekek is az újraélesztés mechanikáját

Köszönjük támogatóinknak az idei évben is hozzájárulásaikat, hiszen nélkülük nem lett volna maradandó és élménydús ez a verseny sem:

A főszervező NiT Hungary-nek, a főtámogató ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak, a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramnak, a DAF Hungary Kft.-nak, a Hankook Tire Magyarország Kft.-nak, a Közlekedéstudományi Intézetnek, a Magyar Közútnak, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-nek, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek és a Schmitz Cargobull Magyarország Kft.-nak. Továbbá partnereinknek: a Kamionsuli Kft.-nak és a NiT-Risk Biztosításközvetítő Kft.-nak.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.04
Két súlyos baleset is történt vasárnap éjjel - írja a Katasztrófavédelem. ..
2022.12.04
A kormány bemutatta a villamosenergia-hiány kezelésére vonatkozó tervét.   ..
2022.12.04
Még sokáig a hagyományos olaj- és gázkitermelés marad a Mol fő profilja Algyőn, de a társaság....
2022.12.04
Hogyan működik? Kell-e ez nekünk? Itt mindenre választ talál.   ..
2022.12.04
Hatvan gépjárműből álló konvojjal rendezik meg december 17-én a Dédesi Fényparádét és Jótékonysági....
2022.12.04
Jubileumot ünnepel a hazai motorizáció. 130 éve kapott engdélyt az első benzinüzemű gépkocsi a....
2022.12.04
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Mikulás pickupja. ..
2022.12.04
Forgalmi akadályra kell számítani - írja a Katasztrófavédelem honlapja.   ..
2022.12.04
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy....
2022.12.04
Újabb kerékpáros közlekedési kapcsolatok létrehozásával fejleszthetik a fenntartható közlekedési....