Ford Transit

Öt dögös Transit a SEMA kiállításon

2014.11.05.

Valódi „Vandemonium”: öt autóépítő egyedi járművei mutatják be a Ford Transit sokoldalúságát. Az egyedi Transitok november 7-ig lesznek láthatók a Las Vegasi SEMA kiállításon. A tanulmányok közt Formula DRIFT változat, off-road kalandjármű és a legmagasabb luxus is szerepel.

– A Ford Transit áru- és személyszállítókat úgy terveztük, hogy a vásárlók könnyen saját igényeikhez formálhassák járműveiket – avat be Yaroslav Hetman, a Ford Transit, a Transit Connect és az E-sorozat márkamenedzsere. „Izgatottan várjuk, hogy az átépítők mit hoztak ki ezekből a haszonjárművekből. Amit itt láthatunk, az csupán bevezetése annak az egyedi építésű haszonjármű-reneszánsznak, aminek éppen a vadonatúj Ford Transit lehet majd az éllovasa.”

A SEMA kiállításon november 4-7. között látható egyedi építésű Transit járművek:

Vegas Off-Road Experience Transit

A nevadai South Bolder Cityben működő Vegas Off-Road Experience egy vérbeli kalandjárművet alkotott azok számára, akik mindig szerettek volna kipróbálni egy sivatagi terepjáró verseny-teherautót. A VORE csapata nagy szakértelemmel bír az off-road haszonjárművek építésében, így a vadonatúj Transitot igazi terepjáróvá formálták át – méghozzá olyanná, ami luxuskörülményeket biztosít utasainak. A jövőben ez az off-road kerekekkel felszerelt Transit szállítja majd a vendégeket a VORE rendezvényein.

– A Transit rengeteg átalakítási lehetőséget rejteget, ezért sokkal többet tudtunk kihozni belőle, mint egy átlagos haszonjárműből – árulja el Mike Self, a Vegas Off-Road Experience marketing-igazgatója. „Remekül tudjuk majd használni arra, hogy tökéletes kényelemben autózzunk ki látogatóinkkal a kiállításainkra.”


A VORE Transit off-road és prémium kiegészítői:
egyedi LED kabinvilágítás, öt darab lapos LED-képernyő, 60 colos LED képernyőfal, nagyképernyős TV a külső kivetítésekhez, videojáték-állomás, érintőképernyős tablet-vezérlés, LED fényoszlopok, Xenon fényszórók, szélesített kerékjáratok, off-road kerekek.

Designed Travel Transit

A minnesotai Waldoch Crafts a hosszú távú utazásokra szakosodott: a cég a kaliforniai 3dCarbon and Air Design vállalattal közösen egy hosszú tengelytávú, közepes tetőmagasságú Transitot választott ki, hogy tömör hikoripadlóval és négy hátradönthető, fűthető-hűthető, elektromos lábtámasszal kiegészített masszázsüléssel szerelje fel.

– A Transit hosszabb padlólemeze a képzeletünknek is tágasabb teret nyitott – meséli Ernie Brunnell, a 3dCarbon and Air Design értékesítési alelnöke. „A Transit szinte szabad kezet adott nekünk, így sokkal több technikát építhettünk bele, mint egy átlagos átalakítás során.


A Designed Travel Transit legfontosabb jellemzői: az első lökhárítóval egybeépített légterelők és ködfényszórók, oldalsó és hátsó légterelő szoknyák integrált vonóhorog-borítással, 20 colos kerekek, a hátsó üléssor egy dönthető kanapé, tablet vezérlőrendszer, 4K ultramagas felbontású 50 colos TV, LED kabinvilágítás, külső kamerarendszer 360 fokos látószöggel.

Formula DRIFT Transit

Ez a Formula DRIFT Transit több mint tanulmány: ez egy valódi jármű, amit a 2015-ös versenysorozatban használnak majd. A kaliforniai Long Beach-en működő Formula DRIFT vállalat fogott egy közepes tetőmagasságú, rövid tengelytávolságú Transitot, és igazi pályabiztonsági és kiszolgáló járművet faragott belőle. A Formula DRIFT futamain hatalmas teljesítményű autók száguldanak több mint 150 km/órás sebességgel, ezért itt előfordulhatnak balesetek, ez az átépített Transit az elsők közt érkezhet a helyszínre a tűzoltáshoz és a pálya biztosításához szükséges eszközökkel. Az egyedi belső térrel, TV-vel, LED-világítással, különleges Clarion szórakoztató rendszerrel felszerelt Transit igazán különleges látványt nyújt majd a versenypályán.

– A versenypályán dolgozó járműveknek számtalan igényt kell kielégíteniük, de a Transit számára ez nem jelent gondot – ígéri John Pangilinan, a Formula DRIFT PR-igazgatója. „Az extra tetőmagasságnak köszönhetően rengeteg extra hely jut a felszereléseinknek, így még a Kawasaki Mule is befér a raktérbe.”


A Formula DRIFT Transit legfontosabb jellemzői:
az autó rakterében a Kawasaki Mule pályabiztonsági jármű is elszállítható a futamokra, tárolórekeszek a tűzoltó készülékek, a szerszámok, valamint a pálya tisztítására szolgáló eszközök számára, munkaállomás, állványok a tűzálló ruhák és sisakok tárolásához, az ajtóra rögzített lapos képernyő, nagy teljesítményű szívórendszer, kipufogórendszer és futómű.

Business Class Transit

Ez a formás, tetőtől talpig fekete Transit a michigani Detroit Custom Coach munkája, és arra készült, hogy teljes kényelemben szállítsa VIP-vendégeit üzleti tárgyalásokra vagy éjszakai városi kiruccanásokra. A hosszú tengelytávolságú, magas tetejű Transitban akár nyolcan is utazhatnak, s az autó a prémium kényelmi szolgáltatások széles skáláját kínálja – egyebek mellett még egy koktélkeverő pult is helyet kapott benne.

– Azt szerettük volna bemutatni, milyen lehetőségek állnak a Ford előtt, ha beszáll a VIP-személyszállítási üzletágba – magyarázza Chris Ramos, a Detroit Custom Coach tulajdonosa. „Határozottan az a benyomásunk, hogy az új Ford Transit minden más járművet a háttérbe szorít majd a kategóriájában.”


A Business Class Transit prémium kényelmi felszerelései:
az utasok kilépését megkönnyítő, kihajló lépcső, famintás padlóburkolat, laptop dokkoló, koktélpult pohártartókkal, dönthető és fűthető masszázsülések, színváltó LED-világítás, lapos képernyős TV-k, beépített iPad kezelőszervek, Wi-Fi, motoros működtetésű árnyékolók.

Galpin Auto Sports Transit Skyliner

A kaliforniai Van Nuys-ban működő Galpin Auto Sports és a Ford közös munkájával megalkotott Transit Skyliner a prémium nagylimuzinok hangulatát árasztja. Az egyedi építésű jármű érzékletesen mutatja be, hogyan formálható át úgy egy Ford Transit, hogy egyaránt megfeleljen a limuzinszolgálatok legmagasabb szintű elvárásainak, valamint az iránytaxikat működtető vállalatok vagy akár a kisvállalkozók igényeinek is. A Skyliner utasterében egyedi kialakítású „trón” ülések láthatók, amelyeknek beállításait okostelefonnal vagy táblagéppel lehet vezérelni.

– Nagy megtiszteltetés volt számunkra a Forddal közösen dolgozni a személyszállítás jövőképén – fogalmaz Beau Boeckmann, a Galpin Auto Sports elnöke. „Cégünk már a ’60-as és ’70-es években nagy hírnevet szerzett a haszonjárművek átépítésével, ma pedig kifejezetten hi-tech megrendeléseken dolgozunk, így a Forddal együttműködve egy hihetetlenül modern, ultra-prémium autó sikerült életre hívnunk.”


A Galpin Auto Sports Transit Skyliner prémium jellemzői:
52 colos leengedhető moziképernyő, focal Utopia 7.2 surround hangrendszer, egyedi hangszórókkal, műholdas TV, kaleidescape média szerver, beépített bár.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.16
A népszerű pickup 2022-es modellévű, japán belpiacos csúcsverziója nem a motorjában, hanem inkább a....
2021.10.16
Toni Piëch, a legendás Volskwagen vezérigazgató és felügyelőbizottsági elnök fia hamarosan piacra....
2021.10.16
Begyorsítja zöld törekvéseit a General Motors az USA-ban. A tervezettnél huszonöt évvel korábban....
2021.10.16
Három jármű ütközött, egy ember megsérült, az egyik autó a felismerhetetlenségig összetört. ..
2021.10.16
Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing....
2021.10.16
A világ egyetlen privát kézben lévő Audi R15 prototípusa most gazdát keres. Más esélyünk nem nagyon....
2021.10.16
A Volvo Cars megkezdte legújabb tisztán elektromos típusának, a C40 Recharge modellnek a gyártását....
2021.10.16
Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások....
2021.10.16
Minden idők legsikeresebb ralipilótája a Peugeot gazdag történelmének igazi gyöngyszemével vett....
2021.10.16
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót....