Tesla Cybertruck

Perbe fogják a Cybertruck tulajdonosait, ha egy éven belül eladják a pickupjukat

2023.12.05.

A Tesla kikötötte a Cybertruck majdani vásárlóinak, hogy nem adhatják el pickupjukat egy éven belül, s ha mégis erre vetemednének, a vállalat 50 ezer dollár jóvátételt fog kérni a bíróságon, és az eladásból származó nyereséget is elperli tőlük.

Legalábbis ez a szerződési feltétel jelent meg a vállalat hivatalos honlapján.

A  vállalat jogot formál arra, hogy feketelistára tegye az ilyen vásárlókat, és a továbbiakban megtagadja tőlük a márka autóinak megvásárlását. A cég kikötötte, hogy kizárólag abban az esetben adható el a Cybertruck, ha előre nem látható körülmények merülnek fel. Ebben az esetben azonban értesíteni kell a Teslát, amely elsőbbségi vásárlóként, némi gondolkodási idő után visszavásárolhatja a kisteherautót, minden megtett kilométer után 25 centtel csökkentve az autó árát. Ha az ajánlat nem érdekli a Tesla képviselőit, akkor a Cybertruck másodlagos piacon értékesíthető ugyan, de induló ára ebben az esetben legfeljebb 39,9 ezer dollár lehet.

A pickup értékesítése 2023. november 30-án kezdődik, de a Tesla még nem hozta nyilvánosságra az elektromos kisteherautó végleges specifikációit és pontos árát sem. Egyes hírek szerint a kétmotoros változat 70 ezer dollártól (24 mFt) indul, a hárommotoros pedig 80 ezertől, egymotoros változat pedig nem lesz.

Néha előfordul, hogy az autógyártók hasonló értékesítési gyakorlatot követnek. Ezt tette például a Ford a harmadik generációs GT-vel, a GM pedig a GMC Hummer EV korai példányaival. A Porsche is gyakran teszi ugyanezt a 911-es limitált szériás változataival, és jelenleg az új 911 S/T vásárlóit arra kényszeríti, hogy az első 12 hónapban lízingeljék autójukat. Az azonban nagyon szokatlan, hogy egy autógyártó a Cybertruckhoz hasonló tömegjárművek esetében olyan szabályt alkalmazzon, amely megtiltja a viszonteladást. A Teslához ugyanis már mintegy kétmillió megrendelés érkezett a Cybertruckra.

 A Tesla nem közölte, hogy a szabály a Cybertruck teljes többéves gyártási ciklusára érvényes lesz-e, vagy esetleg csak azokra a járművekre vonatkozik, amelyeket az első néhány hónapban szállítanak ki a vásárlóknak. Bárhogy is legyen, ez biztosan hidegzuhanykét éri a nyerészkedőket, akik arra számítottak, hogy vásárláskor kis járműazonosító számot (VIN) kapnak, majd szép haszonnal továbbadják a frissen vásárolt kisteherautójukat.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.22
Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó német autógyár az AutoWallis Csoport Opel....
2024.02.22
A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tagjainak díjbevétele meghaladta az 1560 milliárd forintot....
2024.02.22
Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil....
2024.02.22
Három hét alatt három baleset is történt a Magyar Közút munkaterületein, melyet figyelmetlen....
2024.02.22
Nézze meg a videót! ..
2024.02.22
Az EU innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje a TwinEU projekt, melynek célja, hogy....
2024.02.22
Eladás a termelés felpörgetése helyett: az Eberspächer eladja az új bulgáriai gyárat. A beszállító....
2024.02.22
A két erdész ismerős terepen haladt, mégis befürdött - írja a parameter.sk. ..
2024.02.22
Hétfőn délelőtt közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre a szlovák rendőrség, amely során két....
2024.02.21
Nehéz objektíven megmagyarázni a BMW XM létezésének jogosságát, de ha már itt van, csapjunk a lovak....