Suzuki S-Cross

Racionálisan döntenek a Suzuki vásárlók

2022.07.16.

Gyors, de megfontolt döntéshozatali folyamat jellemzi a Suzuki vásárlók többségét – derül ki a Magyar Suzuki Zrt. felméréséből. Az új autó vásárlás fő kiváltó oka az előző autó műszaki problémáinak megelőzése és a fenntartási költségek minimalizálása. A döntéshozatal során fontos tényező a márka megbízhatósága, a jó ár/érték arány és a garancia, amelyet a raktárkészletről elérhető modellek darabszáma is befolyásol.

 

A Magyar Suzuki Zrt. megbízásából készült kutatásból kiderül, hogyan gondolkodnak a Suzuki tulajdonosok az új autó vásárlás során, hány darab modellt hasonlítanak össze egymással, milyen tényezők alapján hozzák meg a végső döntésüket vagy milyen közösségimédia-csatornákon tájékozódnak a legtöbben.

BPI_4869

A 2021. január és 2022. május közötti időszakban végzett kutatás alapján elmondható, hogy bár a háztartások csaknem felében két vagy több Suzuki is van, a nemrégiben vásárolt modell a háztartás elsődleges autója. A legelterjedtebb modell még az SX4 S-Cross, őt követi szorosan a Vitara, de egyre többen választják családi autónak a 2022 novemberében bemutatott közönségdíjas S-Crosst is, amelyet egy sajtóbemutató keretében Hollókő környékén alaposan kipróbálhattunk. A 48 voltos lágy hibrid hajtással szerelt esztergomi autó még automatikus váltóval is meglepően keveset fogyasztott, kánikulában, klímával és sokat haladva autópályán sem kért többet 6,6 liter hatósági áras benzinnél 100 kilométerenként.

Suzuki S-Cross

Gyorsan dönt a suzukis

Gyors döntéshozatali folyamat jellemzi a Suzuki vásárlók döntő többségét. A megkérdezettek 31 százaléka egy hónapnál rövidebb idő alatt, 28 százaléka pedig két-három hónap alatt határozza el magát az új autó vásárlásra, melynek fő kiváltó oka az előző autó műszaki problémáinak megelőzése és a fenntartási költségek minimalizálása, azonban a válaszadók 19 százaléka az új S-Cross megjelenésével indokolja az impulzív döntését.

BPI_5256

A kutatási eredmények megmutatták, hogy míg az információgyűjtés és a modellek részletes összehasonlítása magányos (elsősorban férfi) feladat, addig a választás és a vásárlás már

a háztartásokban élők közös döntésén alapszik. Az új Suzuki tulajdonosok döntő többsége vásárlás előtt nem nézett meg más modellt, 27 százalék csupán egy, 23 százalék két modellt hasonlított össze egy általa preferált Suzuki modellel.

BPI_5911

Az ár nem a legfontosabb

A döntéshozatal során fontos tényező a márka megbízhatósága, a jó ár/érték arány, a garancia időtartama, az alacsony fogyasztás és károsanyag-kibocsátás, valamint a vezetéstámogató rendszerek széles skálája. A kutatási adatok megerősítették, hogy a jelenlegi piaci helyzetben a raktárkészletről való értékesítés erősen befolyásolja az autóvásárlást, a kedvezmény csak másodlagos tényező.

Bár a Suzuki vásárlók 64 százaléka használja naponta a Facebookot, az autóvásárlási folyamat során az új autó vásárláshoz elengedhetetlen információkeresés fő forrása a Youtube.

BPI_6546BPI_6713

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.23
Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének (ACEA) adatközlése szerint márciushoz....
2024.05.23
A vízirendőrök május 21-én a Fonyód előtti vízterületre siettek, mert bejelentést kaptak, hogy a....
2024.05.23
Az Szegedi Tudományegyetem Science Parkjában felépült és megkezdte működését a közép-európai....
2024.05.23
Csehországban az év első négy hónapjában 14,4 százalékkal 531 355 darabra nőtt a legyártott....
2024.05.23
Semmi sem akadályozta a haladást, mégis sokan lassítottak, hogy megnézzék, mi történt. Ez okozta a....
2024.05.23
A cseh kapitányt azért helyezte bűnügyi felügyelet alá a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája....
2024.05.23
Nem véletlen az időzítés: idén 30 éve, hogy Ayrton Senna, minden idők egyik legjobb Forma-1....
2024.05.22
- Megtalálták a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset egy további áldozatának holttestét -....
2024.05.22
Az kedvelt mini-SUV XL Heritage nevű modellváltozata egyenesen a '70-es évekbe repít vissza. ..
2024.05.22
Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy összetéveszthetetlen,....