Volkswagen Haszonjárművek

Repülőgépek között először Magyarországon az új Crafter

2017.02.22.

A Volkswagen új Craftere hivatalosan csak április elején érkezik meg a magyar piacra, egy szokatlan körutazás keretében azonban már a budaőrsi repülőtéren megvillantotta magát. Repülni még nem tud, az autóipar gyors változásai és fejlesztései közepette azonban semmit sem lehet kizárni.

Nem is azért érkezett a Volkswagen Haszonjárművek a budaőrsi repülőtérre, hogy a repülő autót vizionálja. Ellenkezőleg, a mestermunka előtti tisztelgést kötötték össze az új Crafterrel. Négy hónap alatt, harminc országot felölelő túrán vesz részt az új Crafter. Hozzánk Bulgária és Románia érintésével érkezett, s Ausztriában folytatta a turnét.

Az új Crafter oldalán a túra állomásai. Marokkótól Budaőrsön át Skandináviáig. 

A „Mesterektől a mesterekhez” elnevezésű projekt keretében különleges szakembereket keres fel a turné annak érdekében, hogy bebizonyítsa: ez az autó még a legkülönlegesebb mesterek munkájába is tökéletesen bele tud illeszkedni. Az új Volkswagen Crafter hazánkban az oldtimer repülők renoválásával foglalkozó Goldtimer Alapítványt látogatta meg.

A körút Hannoverből, a márka központjából indult, s négy hónap alatt harminc országot látogat meg, mely során az új Crafter megközelítőleg a Föld kerületével azonos távolságot - közel 42.000 kilométert - tesz meg, ezáltal gyakorlatilag az első pillanattól kezdve egy „minőségi ellenőrzésnek” veti alá magát.

Az új Volkswagen Crafter hazánkban az oldtimer repülők renoválásával foglalkozó Goldtimer Alapítványt látogatta meg.

Marokkóban és Spanyolországban kicsit jobb volt az idő – mondta a német stáb munkatársunknak, amikor a budaőrsi hangár előtt a szokatlanul hideg napon vacogva nézték az új Craftert az újságírók.

Az autó előtt Kovács András, a Porsche Hungaria Volkswagen Haszonjárművek üzletágának vezetője foglalta össze, mit is jelent az új Crafter.

Kovács András az új Crafterrel.

Száz százalékban Volkswagen fejlesztés és száz százalékban Volkswagen minőség – kezdte a tájékoztatót Kovács András. – A fejlesztés során kiemelkedő szempont volt a felhasználók igényeinek figyelembe vétele. Kilencszáz vállalkozót kérdeztek ki arról, milyennek szeretnék látni az új járművet. Az árra nagyon érzékeny magyar piac számára további jó hír, hogy az új Crafter első kerék meghajtású verziója nagyjából 10 százalékkal olcsóbb lesz, mint elődje volt.

Volkswagen minőség, tetszetős design.

A Crafter teljesen új designet kapott. Három féle hajtással kínálják. Lesz első kerék, hátsó kerék és összkerék meghajtású verziója is. Tizenhat féle vezetői asszisztens rendelhető hozzá, attól függően, városi vagy éppen döntően autópályás közlekedésre szánják-e a haszonjárművet.

Az autóba 2 literes, Euro 6-os dízelmotor kerül, a teljesítménye 102 és 177 lóerő között változhat. Az új Crafter automata váltóval is rendelhető, egyedülálló módon akár az összkerékhajtású kivitel esetén is.

Tizenhat féle vezetői asszisztens rendelhető. 

Vagyis a kishaszonjárművet nagyon változatos felhasználói csoportok igényeihez és szükségleteihez szabták. Így ez az autó sokkal praktikusabb, költség-hatékonyabb és innovatívabb, mint bármikor korábban, ebből eredően megfelel minden olyan kihívásnak, ami a hétköznapi életben a kézműves mesterségek gyakorlatában előfordulhat.

Szívesen időztünk volna hosszabb időt az új Crafter társaságában, a program azonban kiemelten kezelte a kiválasztott magyar vállalkozást, a Goldtimer Alapítványt, amely idén ünnepli 25 éves évfordulóját, s ez idő alatt számos repüléstörténetileg meghatározó repülőgépet restaurált, így például egy Li-2-őt, egy Po2-őt, egy Bánhidi Antal tervezte Gerlét, vagy egy-egy példányt a Rubik Ernő által megalkotott Cimbora, Vöcsök és Kánya típusokból.

Sajtos Zoltán, a Goldtimer Alapítvány kuratóriumi tagja és pilóta.

Kíváncsiak voltunk, vajon a túra során más országokban mivel kötötték össze a Crafter bemutatóját? Romániában egy fazekas mestert választottak, Skóciában skótduda készítőt, Hollandiában a holland királyi udvarnak szállító virágtermesztőt, Svédországban egy fejszéket készítő kovácsot.

Minden vállalatnál egy a cél, hogy tökéleteset alkossanak. Ezt ígéri az új Volkswagen Crafter is.  

Repülőgépfelújítás és Volkswagen haszonjárműgyártás: közös pont, a tökéletességre törekvés. 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....