Veszprém-rali

Részvételi rekord és fokozott biztosítás lesz a Rali Eb-n Veszprémben

2024.04.09.

Magyarországi Európa-bajnoki futamon még nem szerepeltek annyian, mint a pénteken kezdődő Veszprém környéki versenyen, a rali Eb idei nyitóviadalára ugyanis 24 országból 57 páros nevezett.

"A Rally Hungary történetében ez a legnagyobb nevezői szám" - mondta az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában hétfőn Őry Kornél, a szervezőbizottság vezetője, hozzátéve, hogy 2019 óta van magyarországi versenye az Eb-sorozatnak, s azóta rendre az idény végén, az utolsó vagy az utolsó előtti viadalnak adott otthont az ország, amikor nem egyszer a bajnoki cím volt a tét.

"A szezonnyitó annyiból más jellegű, hogy mindenki frissen érkezik, és mindenki úgy indul el, hogy akkor idén nekivágunk a bajnoki címnek. Ezért is lehet az, hogy ilyen népes mezőny érkezik Magyarországra."

A rajtnál mások mellett ott lesz a címvédő új-zélandi Hayden Paddon vagy a norvég Mads Östberg is, valamint a legjobb hazai ralisok is elindulnak. Őry Kornél arról is beszélt, hogy a szervezéssel jól állnak, hetek óta zajlanak a kivitelezési munkálatok a helyszínen, és már az utolsó simításokat végzik.

A szervezőbizottság vezetője a biztonság kérdésére külön is kitért, kiemelve, hogy az alig két hete az Esztergom-Nyerges Rallyn történt, öt halálos áldozatot követelt baleset után fokozták a biztonsági intézkedéseket.

"Egy ilyen tragikus baleset után mindenki, aki ebben a szakmában dolgozik, leült, és átgondolta, hogy mit lehetne tenni, hogy még biztonságosabbak legyenek a versenyek. Természetesen ezt mi is megtettük, és a hatóságokkal egyeztetve különleges biztonsági intézkedéseket hoztunk, megemeltük a biztonsági létszámot, illetve a rendőrséggel együttműködve a rendőri jelenlétet is. Átnéztük a nemzetközi szövetséggel együtt a teljes biztonsági tervet" - mondta Őry Kornél. "Arra kérem a nézőket, hogy minden esetben csak a kijelölt helyen tartózkodjanak, és kövessék a hivatalos személyzet útmutatásait."

Fotók: RallyHungary/Facebook

A V-Híd Rally Hungary pénteken egy látványosnak ígérkező szuperspeciál szakasszal indul Királyszentistvánon, ahol szinkronpályát alakítanak ki a szervezők, és különleges fénytechnikával is készülnek. Szombaton és vasárnap Veszprém környékén összesen 12 gyorsaságit kell majd teljesíteniük a versenyzőknek.

"Sokat fognak haladni katonasági területeken, lőtereken, úgyhogy különleges, izgalmas és látványos futamok lesznek" - jegyezte meg a főszervező.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....
2024.05.21
Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán....
2024.05.21
Még kézzel építették az első Nissan Silviákat, és azok is leginkább Japánon belül maradtak. ..
2024.05.21
A BYD, a világ második legnagyobb elektromosautó-gyártója nehezen tud betörni a német autópiacra,....