továbbképzés

A Scania idén is várja a jelentkezőket a tavaly Young Professionals képzésére

2019.04.04.

A tavalyi év során a Scania Magyarország Kft. kiszélesítette együttműködését az elismert budapesti Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakgimnáziummal, és a több mint 100 éve működő fővárosi oktatási intézményben megkezdte a tehergépjármű szerelői képzés oktatását. 

A nappali tagozatos autószerelői és autótechnikai műszerész szakon 2019 szeptemberében végzős évfolyamba lépő tanulókat megcélzó program tervezetten 120 órás (háromhetente, szombatonként és a tanév végén egy intenzív hét), melynek elméleti és gyakorlati része a Fáy András Szakgimnáziumban zajlik, kiegészülve a tanuló lakóhelyéhez legközelebb eső szervizben folytatott szakmai gyakorlattal. A képzés ideje alatt – ahogyan az előző tanév során is – a tanulók megismerik a haszongépjárművek sajátosságait úgy mint a dízelmotorok felépítését, a tüzelőanyagellátó-rendszert, a légfékrendszert és a villamos hálózatot. 
 
 
„A nagykanizsai Scania szervizben eltöltött pár hét után jött a nagyszerű lehetőség, hogy jelentkezhetek a Scania Young Professionals programba. Visszatekintve jó döntésnek tartom, hogy belevágtam a képzésbe, ugyanis szeretek tanulni. A kollégáim mindenben segítenek, a kérdéseimre hasznos és gyakorlatias válaszokat kapok. 
A program első napján a biatorbágyi Scania szervizben tartották a megnyitót, ahol a tanulók találkozhattak az új típusú Scania vontatóval, és kitölthették az ismereteikre vonatkozó tesztet. Az elméleti képzést oktató budapesti Fáy András Közlekedésgépészeti, Műszaki Szakgimnáziumban az oktatás elején az alapokat tanultuk meg, elindulva a motor működésétől, eljutva a Scania specifikus tananyagig.  
 
 
Az elméleti oktatással párhuzamosan elkezdtük a gyakorlati képzést is a lakóhelyünkhöz legközelebb eső Scania márkaszervizben. Azt mondhatom, hogy mindegyik szerelési mechanizmust szeretem. Ha ki kellene emelni, hogy melyik tevékenység a legnehezebb, akkor a kuplung cserét említeném. Ez már bonyolultabb, ennek a menete sokkal összetettebb, mint más fázisoké. A Scaniánál értékelik a tanulókat, és megbecsülik a munkánkat” – így jellemezte a Scania tehergépjármű szerelői képzést Varga Szabolcs, a Scania Young Professionals program egyik diákja.  
A programban részt vevők a Scania-szabványnak megfelelő professzionális képzésben vesznek részt, és lehetőséget kapnak a legújabb technológiával és professzionális Scania felszereléssel való munkavégzésre, illetve hosszú távon akár tanulmányúton is részt vehetnek a Scania külföldi szervizeiben.  Számos juttatás része a programnak, ideértve az anyagi támogatást ösztöndíj formájában, ami a tanulmányi eredménytől függően akár havi nettó 45 000 Ft is lehet a szervizben eltöltött gyakorlati időre vonatkozóan, vagy az étkezési hozzájárulást havi nettó 8 000 Ft értékben. A vidékről érkezőket az ingyenes budapesti kollégiumi elhelyezésen kívül utazási támogatással is segíti a Scania. A képzést sikeresen elvégzők lehetőséget kapnak a Scania magyarországi szervizhálózatában történő elhelyezkedésre. 
A képzés részletes leírása és a jelentkezés menete a www.youngprofessionals.hu oldalon található. Az yps@scania.hu email címre küldött levélre a Scania Hungária Kft. Személyzeti osztálya válaszol. 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.02.21
Azok az autótulajdonosok, akik a novemberi kampányidőszak után, január elsejével új kötelező....
2020.02.21
Olyan esetekben alkalmaz kerékbilincset a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI),....
2020.02.20
 Naponta 3700 ember halálát okozzák közúti balesetek szerte a világon, célként az áldozatok....
2020.02.20
A TOGG márka török tervezésű és gyártású elektromos luxusautói 2022-ben múlva kerülhetnek gyártásba....
2020.02.20
Irina Galchina Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.02.20
A Formula Renault Európa-kupában folytatja versenyzői pályafutását a 19 éves Tóth László, aki a....
2020.02.20
Az Audi a Genfi Nemzetközi Autószalonon ünnepli az új A3 Sportback világpremierjét. Ezt megelőzően....
2020.02.20
Az új BMW 330e limuzin sikeres piaci premierje után 2020 nyarán a BMW 330e Touring is megérkezik az....
2020.02.20
Rajtvonalon áll az Opel csúcsmodellje: néhány hete Brüsszelben ünnepelte világpremierjét az új Opel....
2020.02.20
Új sorozat indult az Autószektoron, ahol az autójavítással kapcsolatos szakmákat mutatjuk be, ami....