Business Class

A sí-kresz vajon mi?

2013.12.25.

A Cartour Utazási Iroda aktuális ajánlata: Néhány dolog, amelyek hiánya balesethez vagy nem kívánatos bosszúságokhoz vezethet a téli vakáció idején.

Szerző: Horváth Miklós

Első és legfontosabb a téli sportok speciális eseteire fedezetet nyújtó biztosítás megkötése. Rendszeres külföldre utazók körében talán már nem szükséges az utasbiztosítás szükségességét és előnyeit taglalni, azonban a téli sportokkal együtt járó kockázat miatt erősen ajánlott a tevékenységre specializált biztosítási ajánlatokat átböngészni indulás előtt. Az általános utasbiztosítás, valamint a bankkártya használat mellé társuló biztosítás, amit normál esetben (nyaralás, országjárás) a síelésnél és snowboardozásnál veszélytelenebb időtöltés esetére igényeltünk, olyan helyzetekben, mint például egy helikopteres mentés, már nem, vagy csak korlátozott mértékben biztosít fedezetet. Amennyiben kellő időt szánunk a tájékozódásra, a vakáció teljes költségének töredékéért biztosíthatjuk az odautazást, az ott töltött időt és a felszerelésünket.

Az esetleges légimentés milliós nagyságrendű tétel lehet

Második legfontosabb előkészület a saját járművel történő kiutazás esetén a jármű műszaki állapotának felülvizsgálata és a várható időjárási viszonyok figyelemmel kísérése. A hetekkel, hónapokkal korábban elvégzett téli igénybevételre való felkészítést néhány perc alatt elvégezhetjük és szükség esetén otthoni környezetben orvosolhatjuk is a hibákat. Mindenképp ellenőrizzük a gumiabroncsok és az ablaktörlő gumik állapotát, a hűtő- és ablakmosó folyadék fagytűrő képességét, valamint a hólánc meglétét.

A hólánc felszerelésében szerzett tapasztalat aranyat ér

Mivel a téli sportok zömében technikai sportok, semmiképp ne induljunk útnak az egyéni védőfelszerelés megléte és a felszerelés rendeltetésszerű működésének ellenőrzése nélkül. Utóbbit bízzuk szakemberre, aki egy egyszerű szemrevételezéssel is megelőzheti az anyagi kárt, vagy a személyi sérülés kialakulását.

A sípályát használókra vonatkozó rendszabályokat akár az első helyre is tehettük volna, de jelen esetben a logikai sorrend - miszerint megfelelő felszereléssel, épségben, egészségben jussunk el a kívánt helyre - miatt kaptak elsőbbséget az eddig felsoroltak. A sí-kresz lényegét a közlekedőkre vonatkozó általános témakörök szerint csoportosíthatjuk: (A mellékelt képeken szereplő illusztrációk Vámos Sándor rajzai)

Felszerelés, haladási sebesség és a pályán haladók megközelítése

Elindulás-megállás, előzés-kikerülés

Gyalogos közlekedés, pálya jelzések

Segítségnyújtás, okmányok megléte

Végül, de nem utolsó sorban pályán történő mozgás és az eszközök szakszerű használatához a Cartour Utazási Iroda minden esetben szakképzett oktató igénybevételét javasolja, és ügyfelei számára biztosítja is a képzést magyar nyelven. Részletekért és bővebb információért forduljanak az immár országszerte 11 helyen megtalálható Cartour irdákhoz (www.sieles.cartour.hu).

A Cartour Kft 1991 óta foglalkozik autósoknak szóló utazások szervezésével, 100 százalékban magyar tulajdonú és ügyfelei számára az alábbi előnyöket és garanciákat kínálja: 310 HUF/EUR árfolyamig átvállalja az Euro erősödéséből adódó áremelkedést, 5 százalékos törzsutas kedvezményt biztosít azoknak, akik az elmúlt évben legalább egyszer részt vettek valamilyen Cartour által szervezett utazáson. Előfoglalási kedvezményt (-7 százalék) biztosít azoknak az ügyfeleknek, akik a teljes részvételi díjat egy összegben megfizetik és a részvételi díj november 8-ig beérkezik a Cartour iroda számlájára. Ezen utasok minden további áremelkedéssel szemben védettek. Számos síterepre a helyszíni árnál kedvezőbb áron vásárolhatnak síbérletet a Cartour irodákban, valamint kedvezményes áron és magyar nyelven is igényelhető síoktatás a katalógusban megjelölt síterepeken. A Cartour irodákban lehetőség van kedvezményes áron, csoportos díjtétel megfizetése mellett speciális biztosítás megkötésére, továbbá a helyszínen felmerülő problémák és váratlan helyzetek megoldására a tolmácsolásban és a segítségnyújtásban az iroda munkatársai készséggel állnak az utazók rendelkezésére.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.03
Mai használt tesztünk főszereplője kicsit kilóg az átlagos használt autók közül. Már-már azt mondom....
2021.12.03
Kamion és kisbusz ütközött össze az 542-es főút 8-as kilométere közelében, Kiskunfélegyháza....
2021.12.03
Tovább bővítette GR Sport modellcsaládját a Toyota. A portfólió legújabb tagja egyben a legkisebb....
2021.12.03
A kormány célkitűzése az, hogy Magyarország ne csak a gyártás területén, de a kutatás-fejlesztésben....
2021.12.03
A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a....
2021.12.03
Decembertől a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. veszi át az....
2021.12.03
A General Motors a korábbinál is nagyobb profitra számít az idén - írja az automobilwoche.de ..
2021.12.03
A Magyar Gumiabroncs Szövetséget (angolul Hungarian Tire Association, röviden HTA) az akkori....
2021.12.03
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali....
2021.12.03
Ha attraktív munkahelyeket teremtünk, ahol a fiatalok fejlődhetnek, akkor a munkaerő itthon....