Győr

Social Day: az Audi Hungaria munkatársai önkéntes projektek támogatásával élik a felelősséget

2023.06.27.

Egy nap, öt helyszín, több ezer segítő kéz: június 24-én első alkalommal rendezték meg az AUDI AG nemzetközi önkéntes napját, az “Audi Social Day”-t, melynek keretein belül a négykarikás márka munkatársai világszerte, a vállalat valamennyi gyártótelephelyén egy teljes napra önkéntes munkájukkal segítették a régiójukban élőket. Számtalan önkéntes program várta az audis jótevőket Győr, a németországi Ingolstadt, és Neckarsulm, a belga Brüsszel és a mexikói San José Chiapa városában. A rendezvény mottója: “Éljük a felelősséget!”. A győri Audi Hungaria munkatársai a városban és környékén öt projekten dolgoztak.

„Elkötelezettek vagyunk régiónk közössége iránt, ez a szellemiség fémjelzi önkéntes tevékenységünket is. Számos önkéntes programot valósítottunk meg az Audi Hungaria 30 éves fennállása alatt, idén anyavállalatunk az AUDI AG nemzetközi gyártótelephelyeivel közösen és egy időben szerettük volna felhívni a figyelmet az önzetlen segítségnyújtás fontosságára,  legyen szó adományközpont létrehozásáról, iskolai tornaterem, vagy fogyatékosotthon felújításáról. Örömmel tölt el, hogy sok munkatársunk vett részt az önkéntes programokon, és megtapasztalta a jócselekedetek építő erejét. Munkatársaink közösségi erejével teszünk a régióért, a régióban élőkért”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungaria munkatársai összesen öt különböző projektet valósítottak meg.

A munkatársak győri Család-és Gyermekjóléti Központ, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézet és a Győr melletti, likócsi Hajléktalanokat Segítő Szolgálat összefogásában tervezett adományközpont megvalósításában vállaltak szerepet azzal a céllal, hogy városi szintre emeljék az adománykezelést. Ehhez az audisok az épület felújításával, adománykezelő rendszer kiépítésével járultak hozzá.

A győri Staféta Sportegyesület edzőtermének felújításában is részt vettek a négykarikás önkéntesek, amely hátrányos helyzetű és tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek számára biztosít sportolási lehetőséget.

Az audis önkéntesek felújították a győri Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának helyiségeit és környezetét, mely napközihez hasonló módon biztosít foglalkoztatást az ott gondozott fogyatékkal élők számára.

A természetkedvelő audisok a győrszentiváni tanösvény megtisztításában segédkeztek, információs táblákat helyeztek ki, így még teljesebb élményt nyújt az tanösvényi séta.

Az Audi Hungaria munkatársai keze-munkája segítségével újult meg a Győri Vízisport Egyesület indító stégje is, melynek csúszásmentes padlózatot biztosítottak, támogatva a jövő sportolóinak és olimpikonjainak felkészülését.

A nemzetközi önkéntesnap része volt a „plogging” akció is. A plogging a hulladékgyűjtést és a természetben történő futást, kocogást ötvözi, így a kollégák egyszerre tettek a saját egészségükért, és környezetük épségéért azzal, hogy a város több pontján gyűjtöttek hulladékot.

Az önkéntes napon kerekesszékes embertársaikra is gondoltak a győri vállalatnál: a „wheelmapping” projekt segítségével egy online térképet alakítottak ki, amelyen az önkéntesek olyan általuk meglátogatott intézményeket, kávézókat, közösségi tereket jelöltek meg, melyek alkalmasak a kerekesszékes közlekedésre, így mozgássérültek számára is megközelíthetőek. A Wheelmap egy digitális projekt, amelyet világszerte minden audis támogat.

Az Audi Hungaria a társadalmi felelősségvállalás jegyében már évek óta számos jótékonysági kezdeményezést támogat a régióban. A vállalat többszőr szervezett „Jócselekedetek Hónapját”, melynek keretében munkatársai önkéntes munkájukkal segítették a környezetükben élőket. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalat elkötelezett támogatója a Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának, a Staféta Diáksport Egyesületnek, az EMBERsÉG DSE-nek, valamint a Máltai Gondviselés Házanak. Ezekkel az együttműködésekkel a győri Audi  a versenysport mellett a szabadidősportot és a fogyatékkal élők sportolását is segíti.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
- Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál....
2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....