Toyota Yaris

Születésnapi ajándék: Toyota Yaris Y20

2018.10.07.

Az idei Párizsi Autószalonon a vadonatúj Y20 változat bevezetésével ünnepli a Toyota, hogy az eredeti Yaris 20 évvel ezelőtt, az 1998-as Párizsi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönség előtt. E két évtized – és három generáció – alatt a Yaris stabil pozíciót vívott ki magának a B-szegmensben, és a franciaországi Valenciennes üzemben gyártott kisautó Európa legkelendőbb Toyota-modelljévé vált. Jóllehet utóbbi pozíciójában erős kihívóra talált a Toyota C-HR-ben és az elemzők hasonlóan komoly darabszámokat várnak a szintén a mostani Párizsi Autószalonon leleplezett új generációs Corollától, a Yaris egyelőre stabilan őrzi a legnépszerűbb európai Toyota címet – ezt ünnepli a különleges kivitelű Yaris Y20 kiadás.

Az új multimédia rendszert és okostelefon-integrációt is kínáló, átdolgozott Yaris-kínálat a Párizsi Autószalonon lesz először látható. A Párizsban kiállított, előszériás 1998 Launch Edition Y20 változat ugyanazzal az aranyszínű fényezéssel készült, mint az 1998-as Yaris, ám a tervezők némi modern csavart is vittek a dizájnba, mivel az autó tetejét sötétszürkére festették. A sorozatgyártású Y20 modellek a 2019-es Yaris-kínálat fontos részét képezik majd, leváltva a jelenlegi Mid+ felszereltséget. A remek ár-érték arányú autók normál és kéttónusú fényezéssel is megrendelhetők; ez utóbbi változat sötétszürke tetejéhez ezüst, őszibarackszínű és fekete karosszériafényezés kérhető. Az Y20 kivitelt azonban nemcsak ez különbözteti meg a többi Yaristól, hanem a sötétszürke külső stíluselemek is: például a 16 colos szürke/csiszolt felületű, 10 küllős könnyűfém keréktárcsák, illetve a sötétszürkére festett oldalsó díszlécek, hűtőrács, tükörburkolatok és ködfényszóró-keretek (króm betétekkel).

Az Y20 sportos kiállását erősíti a tető színére fényezett cápauszony-antenna, a sötétített hátsó üvegezés és a C-oszlopot díszítő, különleges Y20 embléma. A szürke színséma az utastérben is visszaköszön, többek közt a középkonzolról, a kormánykerék betéteiről és az új, sakktáblamintás szövetkárpitokról. A szellőzőnyílások, a hangszórók, a váltógomb és a műszerek selyemfényű krómkeretei, valamint a fekete szőnyegek jól illenek a műszerfalat és az első üléstámlákat díszítő Y20 emblémák ezüstszínű szegélyéhez, és ez a harmonikus összhatás még inkább megerősíti az utastér minőségi benyomását.

Új multimédia rendszer

A 2019-es Yaris új multimédia rendszerét arra tervezték, hogy az autó utasai számára folyamatos csatlakozási lehetőséget biztosítson. Napjainkra a konnektivitás fontos választási szemponttá vált az autóvásárlók számára, ezért az új berendezésbe könnyen integrálhatók az okostelefonok, és a rendszeren keresztül hasznos, népszerű alkalmazások érhetők el. A rendszer egyszerűen használható a központi érintőképernyőn keresztül, amelyen a kapcsolódás után megjeleníthetők és kezelhetők az okostelefon bizonyos tartalmai. A funkcionalitást idővel még tovább fejlesztik majd a Toyota mérnökei, hogy a berendezés más, külső szolgáltatóktól származó alkalmazásokat is futtathasson. A rendszert letisztult, egyszerű hardver és HMI dizájn jellemzi. A berendezés az okostelefonos útvonaltervezést is támogatja, és az új mikrofon és a fejegység erre szolgáló gombja segítségével hangutasításokkal is kezelhető, hogy használata a lehető legkevésbé zavarja meg az autóvezetést. Az érintőképernyő a már jól ismert pöccintéses és nagyítás/kicsinyítés ujjmozdulatokkal is kezelhető.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.04
Az amerikai Anderson Economic Group piackutató október végén megjelent tanulmánya meglepő dolgot....
2021.12.04
A Deep Space Projekt néven fejlesztett autó közel egymilliárd forintba fog kerülni. ..
2021.12.04
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es....
2021.12.04
Az EQXX-ről újabb adatokat és egy képet hoztak nyilvánosságra. ..
2021.12.04
A Toyota prémiummárkájának első dedikált villanyautóját RZ-nek fogják hívni. ..
2021.12.04
Idén már hat kivilágított villamost és az ünnepi fogaskerekűt indította útjára december első napján....
2021.12.04
A Fiat Mirafiori gyárát elektromos járművek gyártóközpontjává kívánja átalakítani a Stellantis.....
2021.12.04
Lengyelországban jelentősen csökkent az új autók és kisteherautók eladása novemberben éves szinten....
2021.12.04
A GR86 értékesítését 2024-re le fogják állítani Európában, méghozzá szokatlan okból. ..
2021.12.04
A kispesti rendőrök még aznap rajtaütöttek a lopással gyanúsítható férfi telephelyén; a Jaguárt....