kamionverseny

Találkozunk az online térben! – „5 tengelyen-biztos kézzel!” másképp

2020.07.14.

A magyar kamionsofőrök az idei évben sem maradnak megmérettetés nélkül. Az ,,5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny egyik főszervezője, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára, Dittel Gábor beszélt a 2020-ban is, de nem a megszokott feltételekkel megrendezésre kerülő megmérettetésről.

 

Habár a járványhelyzet átalakította a rendezvény kivitelezésének feltételeit, Dittel Gábor optimistán tekint a nyolcadik verseny lehetőségeire. A verseny eddigi 7 évében egy rendkívül sikeres brandet építettek ki, ahol az alapüzenet a közúti partnerség és a közlekedés biztonsága volt. A verseny mindezeken túl egy kiváló platformot teremtett a hivatás népszerűsítésére, a munkájukat magas színvonalon, és nagy szaktudással végző nehéz-gépjárművezetők társadalmi elismertségének növelésére.

Munkáltatói szakmai szervezetként és főszervezőként arra is koncentráltunk, hogy a munkáltatók számára is egyértelművé tegyük, hogy piaci versenyképességük egyik legfontosabb pillére a szakmailag felkészült és munkáját magas színvonalon végző gépjárművezető. Ezeknek a kollégáknak a megbecsülése, teljesítményük elismerése a munkaerő-megtartás szempontjából kulcskérdés.”

Az idén 30 éves NiT Hungary a versenyt a kezdetek óta közösen szervezi az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságával, és évről évre bővült a támogatói kör. A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram támogatása mellett egyre jelentősebb azon támogatók köre, akik egyrészt üzleti megfontolásaik alapján, másrészt küldetésük, elkötelezettségeik révén azonosulnak a verseny üzenetével, és jelentős anyagi- és eszköztámogatással segítik a sikeres rendezést.

Dittel Gábor úgy gondolja, hogy ezeket az alapértékeket és a rendezvény üzenetét nem írhajkák felül a megváltozott körülmények, legfeljebb alakíthatják a rendezés szempontjait, továbbá alkalmazkodásra ösztönzik a főszervezőket. 2020-ban tehát a szervezők és a szakmai csapat nem találkoznak személyesen a versenyzőkkel, ugyanakkor a megmérettetést, a verseny izgalmát, kihívásait és a győzelem lehetőségét egy online platformon biztosítják.

Az idei versenyzőket ugyanis egy 40 GKI-kérdésből álló online teszt várja, aminek kitöltésére 40 perc áll rendelkezésükre. A legtöbb pontszámot szerző, a nyertes kamionsofőr pedig nem csak félmillió forinttal gazdagodik, de neve felkerül egy immár nyolc éves „dicsőségtáblára”.

A magyar kamionsofőrök szeptember 6-ig nevezhetnek az online versenyre, amelyre szeptember 27-én, vasárnap délután kerül sor. A nevezés és a verseny részletes menetéről itt olvashatnak bővebben.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.14
Licensz már van, csak tankra várnak. ..
2020.08.14
A Tesla vezetési asszisztens rendszerét gyakran kritizálták a múltban és bírálják jelenleg is, de....
2020.08.14
Marko Ivic Horvátországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.14
Accrai (Ghána) összeszerelő üzemének hivatalos megnyitójával a Volkswagen tovább bővíti jelenlétét....
2020.08.14
Baleset miatt nagy a torlódás az M7-esen a Balaton felé - közölte az Útinform péntek délután a....
2020.08.14
A következő tíz év alatt a városi buszállomány fele cserélhető le kormányzati és európai uniós....
2020.08.14
Minden vasúti átjáróban történő baleset megelőzhető lenne odafigyeléssel és a szabályok....
2020.08.14
Bármennyire is bizonytalan a gazdasági helyzet mostanság, és akármennyire is ingadozó a benzin ára....
2020.08.14
Ötre nő az új BMW 5-ös sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatainak....
2020.08.14
Sikerrel indult júliusban a Mahart nyaralóhajózási programja, jelentős az érdeklődés, a hajók....