kamionverseny

Találkozunk az online térben! – „5 tengelyen-biztos kézzel!” másképp

2020.07.14.

A magyar kamionsofőrök az idei évben sem maradnak megmérettetés nélkül. Az ,,5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny egyik főszervezője, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára, Dittel Gábor beszélt a 2020-ban is, de nem a megszokott feltételekkel megrendezésre kerülő megmérettetésről.

 

Habár a járványhelyzet átalakította a rendezvény kivitelezésének feltételeit, Dittel Gábor optimistán tekint a nyolcadik verseny lehetőségeire. A verseny eddigi 7 évében egy rendkívül sikeres brandet építettek ki, ahol az alapüzenet a közúti partnerség és a közlekedés biztonsága volt. A verseny mindezeken túl egy kiváló platformot teremtett a hivatás népszerűsítésére, a munkájukat magas színvonalon, és nagy szaktudással végző nehéz-gépjárművezetők társadalmi elismertségének növelésére.

Munkáltatói szakmai szervezetként és főszervezőként arra is koncentráltunk, hogy a munkáltatók számára is egyértelművé tegyük, hogy piaci versenyképességük egyik legfontosabb pillére a szakmailag felkészült és munkáját magas színvonalon végző gépjárművezető. Ezeknek a kollégáknak a megbecsülése, teljesítményük elismerése a munkaerő-megtartás szempontjából kulcskérdés.”

Az idén 30 éves NiT Hungary a versenyt a kezdetek óta közösen szervezi az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságával, és évről évre bővült a támogatói kör. A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram támogatása mellett egyre jelentősebb azon támogatók köre, akik egyrészt üzleti megfontolásaik alapján, másrészt küldetésük, elkötelezettségeik révén azonosulnak a verseny üzenetével, és jelentős anyagi- és eszköztámogatással segítik a sikeres rendezést.

Dittel Gábor úgy gondolja, hogy ezeket az alapértékeket és a rendezvény üzenetét nem írhajkák felül a megváltozott körülmények, legfeljebb alakíthatják a rendezés szempontjait, továbbá alkalmazkodásra ösztönzik a főszervezőket. 2020-ban tehát a szervezők és a szakmai csapat nem találkoznak személyesen a versenyzőkkel, ugyanakkor a megmérettetést, a verseny izgalmát, kihívásait és a győzelem lehetőségét egy online platformon biztosítják.

Az idei versenyzőket ugyanis egy 40 GKI-kérdésből álló online teszt várja, aminek kitöltésére 40 perc áll rendelkezésükre. A legtöbb pontszámot szerző, a nyertes kamionsofőr pedig nem csak félmillió forinttal gazdagodik, de neve felkerül egy immár nyolc éves „dicsőségtáblára”.

A magyar kamionsofőrök szeptember 6-ig nevezhetnek az online versenyre, amelyre szeptember 27-én, vasárnap délután kerül sor. A nevezés és a verseny részletes menetéről itt olvashatnak bővebben.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.17
A világ autóiparának és autófejlesztésének egyik emblematikus alakja, Wolfgang Reizle nyilvánította....
2021.06.17
„Felvillanyozva” juthatnak el Budapesten, a foci-Eb hivatalos szurkolói zónájába azok a....
2021.06.17
Kénytelenek voltak betörni a tűző napon parkoló autó egyik ablakát - írja a police.hu   ..
2021.06.17
A szeptemberi IAA koncepciójáról még nem döntöttek végleg, de a látogatóknak valószínűleg FFP2-es....
2021.06.17
A pandémia szorítása után sokan indulnak útnak nyaralni autóval Európa különböző országaiba. A....
2021.06.17
Nagy szabású közös projektet indít a Japán Űrkutatási Ügynökség (Japan Aerospace Exploration Agency....
2021.06.17
Egy részlegesen kiépített, használaton kívüli vasúti átjárón teherautóval próbált meg áthajtani az....
2021.06.17
Akkora az érdeklődés a Lamborghini sportautói iránt, hogy az idei kapacitások gyakorlatilag majdnem....
2021.06.17
A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric....
2021.06.17
„Úgy közlekedj, mintha a számodra legfontosabbak lennének körülötted!” Az Autós Nagykoalíció....