BMW Magyarország

Tavaly is felmúlta önmaga sikereit a BMW

2019.02.21.

Immáron nyolcadik éve zsinórban dönti meg saját eladási rekordjait a BMW Group nem csak globálisan, hanem idehaza is. A márka évindító összegző sajtótájékoztatóján ugyan a számoké volt a főszerep, de jól érzékelhetően a bajor prémiumgyártó nem ül rá a sikerre, ebben az évben a modelloffenzívája tovább folytatódik élén az  X7-sel.

A napokban tartotta meg immáron hagyományosnak mondható évértékelő sajtótájékoztatóját a BMW Magyarország Kft. A vállalat továbbra is felszálló ágon van. Világszinten a 2 490 664 eladott autójával 1,1 százalékkal tudta növelni a korábbi éves teljesítményét. Mi magyarok is hozzá tettünk a bajorok sikeréhez, mivel a hazai eladások is remekül alakultak. A BMW márka 16 a MINI 19 százalékos növekedést ért el 2017-hez képest. A 3407 értékesített autóból a kék-fehér márka eladásai 3140 darab autó tette ki, a többit a MINI tette hozzá a sikerhez, de jól fogytak a cég kétkerekűi is. A Motorrad 444 motort értékesített az elmúlt évben.

Massimiliano Di Silvestre a BMW Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

Massimiliano Di Silvestre a BMW Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a siker kulcsa tudatos kiegyensúlyozott koncepción alapul. Ez azt jelenti, hogy a márka minden kategóriájában tud magas minőségű alternatívát nyújtani és egyenletesen teljesít. Globális kitekintéséhez hozzáfűzte, hogy a BMW és MINI márkák mellett az M és M Performance, a hálózatról és teljesen elektromos modellek is meghatározó szerepet töltenek be a vállalat kínálatában. Mind a két utóbb említett osztályban jelentősen nőtt az értékesítés világ és hazai szinten is. De minden idők legjobb eredményét hozta a BMW által tulajdonolt Rolls Royce is. A 115 éves luxus márkánál 4107 autót adtak el az elmúlt évben.

A BMW eladásainak globális és hazai csúcsán az ötös széria áll, világszerte közel 329 ezret, míg idehaza 635 darabot értékesítettek ebből a típusból. Az ötöst a hármas követi, mint emblematikus szereplője a bajorok szortimentjének. A trendeknek megfelelően az X széria húzta a legnagyobbat a tavaly. A BMW értékesítésnek 37,3 százalékát tették ki a Sports Activity Vehicle (SAV) és Sports Activity Coupé (SAC) modellek. Itthon márka a képzeletbeli dobogójának harmadik fokán áll az X3 nyomában a modellváltáson átesett X5, de jól fogyott az idén debütáló X2- is. Talán ezért sem véletlen, hogy a hamarosan debütáló legnagyobb ikszes, a hetes iránt már most is nagy az érdeklődés.

A terepesek nagyágyúját, noha javarészt még csak fényképeken látni, de már – tulajdonképpen „látatlanban” - számos megrendelés érkezett rá – fűzte hozzá Salgó András a BMW Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

Ugrásszerűen megnőtt a BMW teljesen elektromos illetve plug-in hibrid meghajtású modelljei után a kereslet. A korábban kitűzött 140 ezres darabszámot is túllépte a márka. Idehaza is jól megy a villanyos modelleknek 55 százalékkal bővült az eladás, az 530 e valamint az i8 is jól teljesített, de az i3 vitte a prímet. Népszerű volt a MINI Countryman konnektorról tölthető változata is.  A cég prognózisa szerint 2025-re tizenkét teljesen elektromos meghajtású modellt kínál majd a portfóliójában.

A közeljövőt előrevetítve a Salgó András elmondta, hogy a BMW folytatja a másfél évvel ezelőtt megkezdett modelloffenzíváját, ennek első elemeként a 8 sorozatot említette, ami visszatérés egy olyan kategóriába, ahol a BMW nagyon régen nem volt ott. A tavaly év végén pontosabban az idei év elején színre lépő modell M850i és a 840d változatokban érhetők majd el. Tavasszal érkezik a vadonatúj 3 sorozat 320i, 330i 318d, 320d és a 330d motorváltozatokkal. A hármassal együtt érkezik majd a Z4-es, ami néhány év kihagyás után tér vissza a BMW palettájára.

Salgó András a BMW Magyarország Kft. kommunikációs vezetője

Március végén lép színre az X7-es. Az X család legnagyobb autója hétüléses változatként lép be a márka kínálatába 40i, 30d és M50d változatokban. Az előzetes több tucat megrendelésre látva, a gyártó nagy reményeket fűz a modell sikeréhez. Az X7-sel válik teljessé az az úgynevezett ultraluxus modellkör, amiben a 7-es, az X7-es és a 8-as BMW Coupé is benne van. Ez a három modell oldalukon az i8-ssal egy nagyon különleges és exkluzív kis „alkategóriát” képvisel a márka kínálatában – mondta a Salgó András kommunikációs vezető, majd erre ráfűzve folytatta a modell újdonságok felsorolását, amiben a szintén tavasszal érkező 8-as széria Cabrio változata következett. A négyüléses, vászontetős luxusmodell M850i és 840d motorokkal kezdi meg piachódító útját. Az év folyamán jön még a megújult 3 széria M-es változata M340i. A 374 lóerős sportautó, a hármasok történetének legizmosabb erőforrását tudhatja a gépteteje alatt. Az izompacsirta mellé társul a 330 e változat, ami a modell plug-in hibrid verziója 60 kilométeres hatótávval. A konnektoros változatok sorát az év folyamán az X5 folytja majd 45e modellváltozatban.

A MINI-nél az újdonság a MINI electric lesz. A tisztán elektromos meghajtású változat megjelenését az év végére prognosztizálják. De addig sem marad újdonságok nélkül a márka, annál is inkább, hiszen idén 60 éves, amihez kapcsolódóan számos meglepetésre lehet számítani.

Kicsit távolabbra tekintve a sajtótájékoztatón elmondták, hogy 2020-ban érkezik iX3-as, ami már egy vadonatúj elektromos csomagot kap 400 kilométer fölötti hatótávval. Őt követi, az eddig még csak tanulmányautóként ismert iNEXT. Ez a modell előreláthatólag 2021-ben lesz tagja a márkapalettának. A futurisztikus megjelenésű autó 600 kilométer feletti hatótávval bír majd. Ugyan ebben az évben kerül piacra az i4 BMW is, aminek egy klasszikus gran coupé formája lesz.

Summázva az elhangzottakat jól érzékelhető, hogy a klasszikus értékek és modellek megtartása és fejlesztése mellett a BMW-nél is egyre dominánsabb irány az elektromos autózás. A cég  innovációs törekvéseiből azonban kitűnik, hogy a villamosítás után sem kell lemondanunk a bajor gyártóra oly jellemző sportos habitusú autókról.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.14
Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az....
2022.08.14
Inárcs közelében lassítja a forgalmat a baleset - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2022.08.14
Jól fogadták az utasok a Szeged és Hódmezővásárhely között menetrendszerűen közlekedő....
2022.08.14
Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjában tisztázzunk a titokzatos autós rövidítéseket, és a....
2022.08.14
Zwickaui járműgyárában aVolkswagen július 14-én üzembe helyezte Szászország első olyan gyorstöltő-....
2022.08.14
"Annyi durva dolog történt mostanában az utakon, hogy úgy gondoltuk, hozunk egy kis pozitív....
2022.08.14
Ahogy mozdul az autóipar a villanyosítás és az önvezetés felé, úgy lesz a vezetés élménye egyre....
2022.08.14
Meghalt egy fának ütköző autó sofőrje Bakonysárkány és Mór között - írja az MTI. ..
2022.08.13
Ideiglenesen kikerült a rendelhető modellek közül az új Lexus LX Japánban, ugyanis annyi rendelés....
2022.08.13
Valami gyanús, inkább hagyjuk. ..