Tóbiás és Balambér – Bemutatjuk a Buborék Együttest | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér – Bemutatjuk a Buborék Együttest

2016.06.25.

Ismeritek Tóbiás és Balambér kedvenc zenekarát, a Buborék Együttest? Tudtátok, hogy a két kutyus hangoskönyvének második részén a dalokat ők éneklik? A zenekar énekesnője, Kovács Csilla mesél nektek a zenekarról. Elárulja azt is, milyen sok dologban segítette őket a kisfia, és azt is, miért kellett kimenekíteni Laci kollégáját a gyerekseregből. Vidám kis történet következik.

 

 

A Buborék Együttes tagjai

Tóbiás és Balambér: Mikor és hogyan alakult meg a Buborék Együttes?

Csilla: Valamikor réges-régen, úgy 13 évvel ezelőtt a kisfiam kérésére megnéztem egy gyermek előadást. Sajnos ez a koncert nagyon unalmasra sikerült. Ráadásul a gyerekek nem táncolhattak, és nagyon vontatott volt az egész műsor. Kicsit csalódottan jöttünk haza, de én egész úton azt hajtogattam, hogy ettől sokkal jobban is lehet ezt csinálni! A mai csemeték már többre vágynak annál, hogy csak énekelünk a színpadon! Éppen ezért egy koncert alatt – azon túl, hogy jó kis dalokat hallgatnak – fontos, hogy bevonjuk őket az előadásba, és elkápráztassuk őket.

Ahogy hazaértünk a koncertről, már fel is hívtam két barátomat: Tamást és Lacit, hogy elmeséljem nekik a koncerten szerzett rossz tapasztalataimat, és elmondtam az új ötleteimet is. Miután ők is nagyon lelkesen fogadták, hogy játsszunk gyerekeknek, még ezen a napon el is kezdtem megírni első dalunk szövegét. Így született meg az Utazás című dalunk. Ez 2003 nyarán volt – ekkor alakult meg 3 fővel, (akkor még) a Hógolyó együttes.

Később, 2005-ben az egyik nagy céges rendezvény előtt megkértek minket, hogy néhány dalt játsszunk el a gyerekeknek is. Nagyon-nagyon izgultunk, hogy milyen lesz a fogadtatás: vajon odajönnek-e hozzánk a gyerekek? És lássatok csodát! Akkora sikerünk volt, hogy még akkor kaptunk egy következő meghívást, de már kifejezetten gyermekkoncertre, aminek nagyon örültünk, és én igazából innen számolom a zenekar megalakulását!

Tóbiás és Balambér: Hogyan lett Buborék Együttes a nevetek?

Csilla: Hát igen, ez nagyon izgalmas kérdés! Egy könnyed, szórakoztató, színes nevet szerettünk volna, és ismét a kisfiam oldotta meg a helyzetet: a piacon vettem neki egy buborékfújót, és amíg a lángosos előtt várakoztunk a sorban, elkezdtünk buborékot fújni.

Nézd Anya, milyen szép színes buborékok, olyan varázslatosak!” – kiáltott fel a kis csemetém. Ahogy a nap sugara megcsillant a buborékokon, és pajkosan szálltak a levegőben, már nem is volt kérdés, hogy milyen végleges nevet adjunk a zenekarnak. Így lettünk Buborék Együttes!

Megszületett a Buborék Együttes!

Tóbiás és Balambér: Hol találkoztatok először velünk, huncut kutyakölykökkel?

Csilla: Először Robi mesélt nekünk arról a két aranyos kutyakölyökről, akiknek feltett szándéka, hogy a gyerekeket nemcsak a mesékkel és dalokkal, hanem a gyakorlatban is megtanítják a helyes közlekedésre. Nekünk ez az ötlet nagyon tetszett, hiszen a Közlekedj okosan sorozat óta nem találkoztunk olyan kedves figurákkal, akikre a gyerekek szívesen odafigyelnek.

Most jön a nyári szünet, most kap csak igazán fontos szerepet az odafigyelés, a helyes közlekedés, a balesetek megelőzése! Mi nagyon szorítunk Tóbiásnak és Balambérnak, hogy azt a célt, amiért megszülettek, elérjék, és a mai modern felfogásban is tudjanak minél több tudást csempészni a csemeték fejecskéjébe a biztonságuk érdekében.

Tóbiás és Balambér: A hangoskönyvünk második lemezén az összes dalt ti éneklitek. Hogyan boldogultatok a kópé kutyakölykökkel? Melyik a kedvenc dalotok a CD-ről?

Csilla: Nagyon könnyű volt együtt dolgozni Tóbiásékkal. Nekünk volt nehéz megírni a dalokat.  Fontos, hogy a dal szorosan kapcsolódjon a hangoskönyvön lévő meséhez, de attól függetlenül is megállja a helyét egy előadáson. Mi soha nem írtunk dalt a közlekedésről, így számunkra nehéz volt úgy megírni, hogy gyerekeknek szóljon.

Tóbiásék lemezéről a kedvencünk a Bicikli című dal. Ezt volt a legnehezebb megírni. Emlékszem, a család összes biciklijét kitettük a kertbe, és nézegettük, hogy vajon mit lehetne írni róla, de közben a mesében szereplő ajándék bicikli is szempont volt, illetve az, hogy benne legyenek azok a fontos elemek, amivel mindenképp fel kell szerelni egy biciklit, mielőtt útnak indulunk. Ezzel egy kicsit elbíbelődtünk... Húúúúúúú, én éjszakákat fent voltam, biciklis képeket nézegettem, mert azért volt ám egy határidő is, amire a dalnak el kellett készülnie!

A Látni és látszani című dal volt az első, ami elkészült. A mai napig nem tudunk szabadulni a refréntől, annyira beleszívja magát a fejünkbe. Ez a dal nagyon könnyen elkészült, imádjuk!

Közös tánc Tóbiással és Balambérral

Tóbiás és Balambér: Mi a legkedvesebb emléked, amit átéltél egy fellépés alkalmával?

Csilla: Rengeteg van! Minden koncerten vannak gyerekek, akik olyan vicceseket mondanak, hogy lassan könyvet írhatnék belőle. J

Észrevettem, hogy a gyerekekben óriási a segítő szándék! Van a koncertünknek egy olyan része, ahol Laci kollégámat tanítjuk közösen számolni. Természetesen először nem sikerül, és a gyerekek kinevetik. A koncert végén azonban nem felejtik el a tanítást, és Lacit körülállják, hogy számon kérjék tőle a tanultakat. Ilyenkor Laci szinte ki sem látszik a gyerekseregből. Sokszor kellett már „kimenekítenünk” a gyerekek gyűrűjéből, akik egyszerre kiabálva próbálták meg újra és újra megtanítani neki a számtant. Az egyik kislány vigasztalásképp azt mondta neki: „Ne szomorkodj, hogy buta vagy, mert szép a gitárod!

Hello, Buborék Együttes!

Tóbiás és Balambér: Legközelebb hol lesztek láthatók?

Csilla: Boldogok vagyunk, mert rengeteg fellépésünk van a nyáron! Folyamatosan frissülve láthatóak a koncertek a www.buborekegyuttes.hu oldalunkon. De, amire igazán büszkék vagyunk, hogy immár másodszor kaptunk felkérést az aug. 20-i állami rendezvényre, amire már most is nagyon készülünk.

Tóbiás és Balambér: Mi hat rád motiválón a zenekarban?

Csilla: Egy zenekar életében rendkívül fontos a visszajelzés. A közönségtől olyan sokszor és annyi szeretetet kapunk, hogy enélkül már nem is lehetne létezni. Számunkra is mindig a közönség visszajelzése a legfontosabb, de azért annak is nagyon örültünk, hogy idén immár másodszor jelölték a zenekart Fonogramm-díjra. Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre, munkásságunkra. Reméljük, hogy még nagyon sokáig maradhatunk ezen a pályán, és még több, még jobb és még színvonalasabb előadással okozhatunk örömet kicsiknek és nagyoknak. Szép nyarat kívánunk mindenkinek!

Neked is fontos gyermeked biztonsága? Érdekelnek a Buborék Együttessel készült dalok? Vásárold meg a Tóbiás és Balambér hangoskönyveket, amelyekkel játszva tanulhatjátok meg a biztonságos közlekedés szabályait! Naponta friss játékokért és hírekért lájkold a Tóbiás és Balambér Facebook oldalt! Hetente friss írásainkat kövesd itt, az Autószektoron!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.10.01
A 2024-es modellévre néhány finom optikai módosításon túl érdemi mechanikus és elektronikus....
2023.10.01
Sikeresen zárult az Ikarus Járműtechnika Kft. és az Óbudai Egyetem közös, több mint másfél milliárd....
2023.10.01
Remek vezetésének és gumiválasztásának köszönhetően az észt fölényes előnyre tett szert. ..
2023.10.01
Meglehetősen sok súlyos karambol történt szombaton, derül ki a rendőrség friss összesítéséből. ..
2023.10.01
További modern, klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát autóbuszokkal újulhat meg a fővárosi....
2023.10.01
Hét különleges közlekedési eszközt vagy módszert mutatunk be az ingázásra a világ minden tájáról....
2023.10.01
A Honda nyilvánosságra hozta, hogy milyen autókat, motorkerékpárokat, műszaki fejlesztéseket mutat....
2023.10.01
A Gebrüder Weiss újabb 10 E-Transit beszerzésével megduplázza elektromos közúti flottáját. Az....
2023.10.01
A napokban hívták fel a figyelmemet Robbert Albas, holland pilóta zseniális Youtube csatornájára,....
2023.09.30
Lehúzás, vagy valódi szakértelem? ..