Tóbiás és Balambér gyereknapi kalandjai | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér gyereknapi kalandjai

2017.05.21.

Május utolsó vasárnapja minden gyermek számára az egyik legjobban várt nap az évben, ami nem más, mint a Gyereknap. Eme jeles nap alkalmából az egész országban rengeteg program, fesztivál kerül megrendezésre, hogy minél vidámabbá tegyék ezt a különleges napot a gyerekek számára. Koncertek, játékok, vattacukor és jókedv, kacagás várja a különböző gyereknapi programokra kilátogató érdeklődőket. Ezekből szemezgetünk most.

Az egyik legszebb nap az évben! (kép: amibajank.hu)

Tóbiás elégedetten lépett ki, az utolsó tanóra után az iskola kapuján. Nagyon örült, mert ma is csomó-csomó új és érdekes dolgot tanult a kiskutya. Farkát csóválgatva indult el kistestvéréért az óvodába.

- Szia, Balambér! Vége a napnak, gyere, induljunk haza! – szólt rá Balambérra Tóbiás.

- Szia, Tóbiás! De rendes vagy, hogy eljöttél értem, nagyon jó testvér vagy. Mindjárt megyek, csak még összepakolom a táskámat, és felveszem a cipőmet. –mondta sietősen Balambér.

Balambér hipp-hopp készen állt az indulásra, és egy pillanat alatt a már jól ismert hazafelé vezető úton bandukoltak.

- Képzeld, Tóbiás! Én majdnem elfelejtettem, hogy jövő héten lesz gyereknap! Ha az óvó néni nem mondta volna, hogy mondjuk el, ki mit szeretne csinálni gyereknapon, akkor talán el is felejtettem volna. – újságolta el Balambér.

- Én bizony nem felejtettem el! Már hetek óta azon izgulok, hogy hova fogunk menni, mit fogunk csinálni, már nagyon várom. – lelkendezett Tóbiás.

- Szerintem idén is nagyon jó lesz! Emlékszel, tavaly állatkertbe mentünk, és nagyon jó volt. Remélem most is izgalmas lesz. – reménykedett Balambér

Lassacskán, de végül hazaért a két lurkó, ahol édesanyjuk már a délutáni kis uzsonnával várta őket.

- Na, történt veletek valami izgalmas gyerekek? – kérdezte érdeklődve az édesanya.

- Tudtad, hogy jövő hét Vasárnap lesz gyereknap? Én ma tudta meg az oviban. – érdeklődött Balambér.

- Hát, hogy felejthetném el. Édesapátokkal együtt, már nagy szervezésben vagyunk, hogy idén melyik program lenne a legjobb számunkra, de olyan sok van, hogy szinte nem is tudunk választani. – válaszolt nevetve az édesanya.

- Mi lenne, ha közösen kiválasztanánk? – támadt egy ötlete Tóbiásnak.

- Ez nagyon jó gondolat drágám! Gyertek be a nappaliba, és nézzük végig közösen a programajánlatokat. – utasított az édesanya.

A legjobb gyereknapi programok Budapesten:

Családok Budapesti Világtalálkozója – Családi Fesztivál május 28.

Május több szempontból is a családok hónapja Magyarországon. Első vasárnapján az édesanyákat, az utolsón pedig a gyermekeket ünnepeljük. Május 15-e pedig már több mint húsz éve a családokról szól a világ legtöbb országában, hiszen az Egyesült Nemzetek Szervezete 1994-ben ezt a napot a Család Nemzetközi Napjává nyilvánította.

Családi Fesztivál, benne "Tudj többet - élj jobban", és persze Balambér

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma május 25-28. között a világ minden tájáról várja Budapestre azokat az érdeklődő családbarátokat, civil szervezeteket, a témával foglalkozó szakembereket, politikusokat, akik egyetértenek abban, hogy a nemzetek, a világ jövője a családokban van, s a mindenkori kormányzatok feladata ezt a jövőt minél biztonságosabbá és kiszámíthatóvá tenni. A programsorozat talán legvidámabb napja a Családi Fesztivál, ahol találkozhatsz Balambérral és az ő kedvenc „Tudj többet – élj jobban!” közlekedési élményprogramjával is, mégpedig az Andrássy úton a Kodály körönd környékén.

Playkid – Millenáris – május 27-28.

Itt mindenki talál kedvére való programot. (kép: utazzitthon.hu)

Negyedik alkalommal rendezik meg a gyereknapi mulatságot a Millenárison nagy sikerrel. Változatos, kulturális, zenei programok, számtalan játéklehetőség, kifogyhatatlannak tűnő élménypark. Amellett, hogy az egész család szuperül szórakozik a gyereknapra birtokba vett miniállamban a szülők tájékoztatást kaphatnak az idei nyári táborlehetőségekről.

Varázslatos Gyereknap – Bűvész Színház – május 27. 18:00

Csak nehogy elvarázsoljanak valakit (kép: jegy.hu)

Ki is tudná jobban elkápráztatni a gyerekeket gyereknap előestéjén, mint a bűvészek, varázslók, mágusok?! Irány tehát a Bűvész Színház szombaton délután, ahol felejthetetlen előadásban lehet része az egész családnak. A műsor most is interaktív lesz: a színpadon a bűvészek mellett a főszerep a gyerekeké lesz. Ne aggódjunk a gyereknapi uralom miatt, nyugodtan engedjük tehát át a terepet gyerkőcöknek, a bűvészek mindent kézben tartanak.

Városligeti Gyermeknap – május 28.

Hát ezt ki kell próbálni! (kép: budapest.utisugo.hu)

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen már 1990 óta évente megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 27-28.én kerül sor. A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tarja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon tudjanak részt venni. Sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalom.

Legjobb programok vidéken:

Háry János Mesefesztivál – május 27-28.

Még szerencse, hogy van térkép! Nehéz megtalálni ilyen sok programot! (kép: szekszardagora.hu)

Gyermeknap alkalmából, május utolsó hétvégéjén Szekszárd a gyermekek városává alakul. Lesz minden, ami az apróságok és szüleik számára izgalmas lehet: interaktív játszóház, koncertek, bábelőadások, kézműves foglalkoztatók, mozifilmek és még sok más színes program. Tóbiás személyesen is részt vesz ezen a gyereknapon, míg kistesója, Balambér Budapesten, az Andrássy úton vár Benneteket.

Gyereknap a győri állatkertben – május 28.

Vajon az állatok ünneplik a gyereknapot?  (kép: zoogyor.com)

Május 28-án nálunk is a gyermekeké lesz a főszerep. Különleges és látványos programokkal, és három Zoo Show bemutatóval is várjuk kedves látogatóinkat, és persze a gyerkőcöket. Az 50. jubileumát ünneplő győri állatkert, erre az alkalomra egész napos ünnepi programokkal készült kicsiknek és nagyoknak. Lesz állati szülinapozás tortával, és készülve az EYOF-ra, „Állati Olimpia”, ahol a gyerkőcök egész nap ügyességi játékokon vehetnek részt, kipróbálhatják, milyen nagyot ugrik a kenguru, vagy mekkorákat lép a gólya. Az állomások teljesítése után, pecsét fejében, természetesen az apró ajándékok sem maradnak el.

Hetedhét játékfesztivál Székesfehérváron – május 28.

Ők is nagyon várták ezt a napot! (kép: programturizmus.hu)

Felhúzzuk hétmérföldes csizmánkat és héthatárra szóló játékokkal ünnepeljük a gyereknapot. Kalandos kihívásokban, rengeteg játékban, vidám előadásokban és sok-sok nevetésben lehet része azoknak a családoknak, akik a minden évben más tematikára épülő hétpróbán is részt vesznek. A gyereknap mellett a Hetedhét Játékmúzeum születésnapját is ünnepeljük, ezért egész hétvégén tart a játékünnep. A belváros és a múzeum ilyenkor játékországgá változik, ahol a gyerekek kedvükre válogathatnak az elmélyülős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos programok közül.

Szentendrei Lurkócia gyereknap –május 27-28.

Izgalmasan hangzik, ezt is érdemes kipróbálni (kép. szentendre.hu)

A rendezvény keretén belül Szentendre két napra Lurkócia Gyermekállammá alakul át -amit akárcsak egy igazi országot- minisztériumok irányítják. A gyerekek nyolc állomáson tehetik próbára ügyességüket, kreativitásukat, leleményességüket: Sport és Ügyességügyi, Állatbarátügyi, Egészségügyi, Kreatívügyi, Meseügyi, Játszóparkügyi, Stratégiai Játékminisztérium és Lazulásügyi Minisztérium Belépéskor minden gyermek megkapja „Lurkócia Útlevél” -t, amibe az állomásokon pecsétet gyűjthet. A beküldött, vagy leadott útleveleket kisorsoljuk, és 5 szerencsés útlevél beküldő 2 – 2 db belépőjegyet nyer a „Szentendrei Teátrum és Nyár 2017” gyerekelőadásaira.

Gyermeknap az Egri Várban – május 27

Itt van a teljes program!  (kép: egriprogramok.hu)

Fergeteges gyermeknapi programokkal várja látogatóit az Egri Vár. Kaland az időben – „Történelmesdi” kicsiknek és nagyobbacskáknak - Vitézi próba, Gárdonyi-kuckó, solymászbemutató, történelmi játszóházak, Várműhely – kézműves foglalkozások szórakoztatják a legkisebb múzeumlátogatókat.

- Látod, látod Balambér, mennyi minden közül lehet választani. – mondta Tóbiás.

- Hát igen, mindegyik nagyon jónak tűnik. – válaszolt Balambér.

A rengeteg jó program közül választhattok, de ha szeretnétek Tóbiással és Balambérral találkozni, akkor a Háry János Mesefesztiválon, és a Városligeti gyereknapon találjátok meg őket. Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.20
Egy Daewoo Matizhoz kötöztek egy felismerhetetlen roncsot a 3-as főúton. ..
2024.04.20
A közlekedésbiztonsági feladatokban legügyesebb család idén is egy új Skodával mehet haza. ..
2024.04.20
10 éves Grand Cherokee 6 millióért, amire még locsolni kellene egy kis pénzt ..
2024.04.20
A központi járási ügyészség közvetítői eljárás céljából felfüggesztette az eljárást azzal a....
2024.04.20
Az Energiaügyi Minisztérium közleménye szerint márciusban 80 százalékkal nőtt az értékesítés 2023-....
2024.04.20
A TCR World Tour egyetlen magyar versenyzője az első helyről indulhat a szombati első futamon....
2024.04.20
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a ....
2024.04.20
Rendkívül izgalmasan alakul a rali-vb szezon második aszfaltos versenye, ugyanis még Ogier is....
2024.04.20
Megközelítette az 1500-at a hazánkban a tavaly eladott kínai autók száma és ebbe nem számoltuk bele....
2024.04.20
Azt gondolta, jó ötlet felmászni a méregdrága szupersportkocsira. ..