Tóbiás és Balambér kalandjai - A gyerekülés kiválasztása | Autoszektor

gyerekülés

Tóbiás és Balambér kalandjai - A gyerekülés kiválasztása

2014.09.28.

Melyiket vegyem? Itt megtudhatod a választ!

Mint ahogyan azt a múlt héten megtudhattuk, a gyerekülés fontos biztonságtechnikai felszerelés a mai autókban. Rengeteg életet mentett már meg és fog megmenteni ez után is, de ne feledjük, ahhoz, hogy ezt meg is tudja tenni, fontos, hogy mi is körültekintően nézzünk szét a vásárlás előtt. Tájékozódjunk a gyerekülések méreteiről! A boltokban a következő számozásokat találhatjuk a gyerekülésekkel kapcsolatban: 0/0+; 0/1; 1 ; 2/3; és 1/2/3-as méretosztály. Nézzük, mit is jelentenek ezek a számok!

A ,0/0+’-os osztály (0-10 kilogramm-ig)

Őket nevezik babahordozóknak. Nagy előnyük, hogy gyermekünket úgy tudjuk benne a kocsiban is utaztatni, hogy fekszik, és nem ébred fel. További előnye, hogy létezik belőlük olyan kivitel is, amihez tartozik egy babakocsi és egy ISOFIX adapter, tehát ilyet vásárolva egy többfunkciós terméket kapunk a pénzünkért. Babahordozót már nagyjából 5-6 ezer forinttól lehet kapni, de érdemes rászánni 15-20 ezer forintot, az előbb említett babakocsis verzió, ennél nyílván húzósabb tétel, viszont kipipálunk egyszerre két dolgot is!

A ,0/1’-es osztály (0-18 Kg-ig)

Ez egy abszolút univerzális megoldás, ami hosszútávra jelenthet megoldást, hiszen ez az ülés csecsemőkortól egészen négy éves korig alkalmazható. Súlykorlát a 18 kilogramm. Sajnos egyetlen hátrányuk, hogy csak menetiránynak háttal szerelhetők be, ami - valljuk be - egy négy év körüli gyermeknél már elég érdekes történet. Ezeknek a kivitelű üléseknek az ára 12-13 ezer forint környékéről indul, de vannak példányok, amik ára elérhető akár a 110 ezer forintos réteget is!

Az 1-es osztály (9-18 Kg-ig)

Kilenc hónapos kortól négy éves korig használhatók, 18kg-ig. Ezek a modellek már a menetiránnyal megegyezően is használhatók, így tudunk foglalkozni gyerkőcünkkel már a hátsó ülésről is. Fontos, hogy dönthető háttámlás verziót válasszunk, hogy ha álom jön a gyerkőc  szemére, akkor békésebben tudjon aludni. Itt is érdemes az ISOFIX rögzítési rendszerrel felszerelt modellt választani, még ha nem is ez az egyetlen.  Áruk 15 és 130 ezer forint környékén mozognak, de nem feltétlenül a drágább a jó, fontos körültekintően tájékozódni!

 

A ,2/3’-os méretosztály (15-25 Kg-ig)

Talán ez lehet a legtovább használt ülésünk, hiszen elég széles körben használható egészen addig, amíg el nem éri a gyermekünk a 150cm-es magasságot.  Állítható fejtámlamagasságuk miatt alkalmazhatók ennyire széles körben. Ezek a fajta ülések már a 3 pontos biztonsági övet használják. Áruk 14-75 ezer forint között mozog, de természetesen vannak ennél jóval drágább márkák is!

1/2/3-as osztály, (9-36 Kg-ig)

Ez a leguniverzálisabb méretosztály, mert 9 hónapos kortól akár 12 éves korig használható. A trükk ott van bennük, hogy rengeteg féle adaptert adnak hozzájuk, amik segítségével a kezdetben akár ISOFIX-hez is rögzíthetünk, később viszont már a 3 pontos övvel is be tudjuk csatolni a gyerkőcöt. A csúcskategóriát képviselő márkák nagyon jók, de nem kötelező ezeket választani, hiszen ezek meglehetősen drágák, alatta is nagyon jó minőséget és biztonságot tudunk találni!

A legfontosabb, hogy a nekünk legkomfortosabb és legbiztonságosabb megoldást válasszuk, így nézzétek meg előző heti cikkünk mellé rendelt törésteszt videókat, segíthetnek a választásban.
És ne feledjétek, csak óvatosan!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.25
Élményautózás és más programok várták a Ments Életet Közhasznú Alapítvány által támogatott....
2024.05.25
Geopolitikai feszültségek, lassuló kereslet és szabályozási bizonytalanságok nehezítik a közlekedés....
2024.05.25
A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István....
2024.05.25
A görög autópiacon októberben a Suzuki Vitara volt a legkeresettebb autó, az esztergomi szabadidő-....
2024.05.25
Az AUDI HUNGARIA Zrt. a magyarországi vállalatok számára elérhető társasági adóból (TAO) történő....
2024.05.25
Szomorú látvány minden árpalé-rajongó számára: Geinbergben (Felső-Ausztria) egy kamion elvesztette....
2024.05.25
Volt egy légitársaság, amely 2003-ban egyszeri járatot indított, nagyon egyedi élményt kínált az....
2024.05.24
A prémium autókat nehéz gyorsan megérteni, miért olyan drágák, mitől lenne ez más, mint a többi?....
2024.05.24
Charles Leclerc, a Ferrari hazai környezetben szereplő versenyzője érte el a legjobb köridőt a....
2024.05.24
Hol máshol, mint a Nordschleifén, a sportautók, pláne a Porschék legmérvadóbb játszóterén. ..