Tóbiás és Balambér kalandjai - Kerékpár vásárlási tanácsok 2. | Autoszektor
kerékpár vásárlási tanácsok

Tóbiás és Balambér kalandjai - Kerékpár vásárlási tanácsok 2.

2014.08.31.

Még nem tudod, milyet szeretnél? Mi segítünk!

Az előző héten már foglalkoztunk azzal, hogy merre is menjünk, ha kerékpárt szeretnénk vásárolni, ezen a héten pedig kiválasztjuk a nekünk megfelelő stílust!

Bizonyára nem újdonság, hogy nem csak egy bicikli stílus létezik. Használják a kétkerekűeket versenyzésre terepen és aszfalton, vagy tekernek velük a városban egyik pontból a másikba, esetleg megtesznek velük hosszabb távokat, túrákat. Ha kerékpárt vásárolunk, elsőként el kell döntenünk, mire is szeretnénk használni.

A Mountain Bike(hegyi kerékpár):
 Manapság ez a legelterjedtebb bringaforma, sokan használják őket a mindennapokban is. A fiatalok kedvelik sportos megjelenése és sokoldalúsága miatt. Eredetileg a Mountain Bike egy a hegyi, könnyebb terepakadályok leküzdésére létrehozott kerékpár, aminek jellemzője a szélesebb „rücskös” gumi és a 26”-os kerékméret. A kormány az átlagostól eltérően alacsonyabban helyezkedik el, így egy nagyon előre dőlő üléspozíciót kapunk, ami nem túlságosan kényelmes, de a hegyi ösvényeken nem a komfort az első.

Az országúti kerékpár:
Sokan versenykerékpárként ismerik. Ez a bringa aszfaltra termett, nem is véletlen, hogy sokan választják ezt a bringát is a hétköznapok távjainak leküzdésére, hiszen kis gördülési ellenállású gumi, könnyű váz, 28”-os kerékméret jellemzi. Ennek köszönhetően igen dinamikusan lehet vele közlekedni. A kormányt még a Mountain Bike-énál is alacsonyabban helyezték el az üléshez képest, így egy ilyen bringán az ember szinte hasal.

A City kerékpár:
A városi Cruiser kerékpár az egyik legkényelmesebb kerékpározási forma. Magas, szélesre húzott kormánya és tepsiforma nyerge igen komfortossá teszi a kerékpározást, ennek köszönhetően hosszabb távok legyűrésére tökéletesen alkalmas. Létezik belőlük összecsukható és hordozható kivitel, ami nyaralásnál nagy segítség lehet.

Gyerekeknek:
Gyermekek számára sok olyan bringa létezik, amikkel könnyen el tudják sajátítani a bringázás minden csínyját-bínyját. Első kerékpárnak mindenképp olyat válasszunk, ami nem rendelkezik váltóval, hiszen a szimpla lánctányér mellé általában kontrafék párosul, amit a gyermekünk könnyen tud kezelni. A nagyon apróknak mindenképp első körön vásároljunk egy futóbringát, amivel könnyen megtanulhatnak egyensúlyozni.

A bringák extrém felhasználási módjai:
Különféle sportágak jöttek létre az elmúlt évtizedekben, amik megkövetelték maguknak az egyedi kerékpárokat, így új kerékpározási stílusok jöttek létre. Ilyenek a BMX, a DownHill, a Triál és más bringák, amik lélegzetelállító kunsztokra (Trial, BMX) és megdöbbentő sebességekre képesek lehetetlennek látszó terepviszonyok közt (DownHill). Ezek felhasználása szinte csak versenycélú, utcai közlekedésre nem feltétlenül alkalmas.

Ha sikerült eldönteni milyen stílusban szeretnénk tekerni, akkor már csak a méretét kell kiválasztanunk a bringánknak. A megfelelő méretű kerékpár kiválasztásával a jövő héten fogunk foglalkozni, addig is élvezzük ki a nyár utolsó perceit, de csak is kellő Óvatossággal!
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.30
A prémium B-SUV kategória elektormos úttörőjének hatótávja az új modellévtől 7 százalékkal magasabb....
2021.11.30
Új lendületet kapott a Ford népszerű egyterűje ..
2021.11.30
Hat nap alatt 126 ittas és hat bódult járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Budapesten....
2021.11.30
A 2021-es miami Art Basel művészeti kiállításon a BMW M GmbH a részleg eddigi legerősebb....
2021.11.30
Szerdán zárul az év végi kötelezőkampány. Tavalyhoz képest átlagosan egyhavi díjjal járnak jobban a....
2021.11.30
Lassan tényleg ott tartunk, hogy a leglogikusabb, legmegfizethetőbb autókat az indiai piac kapja,....
2021.11.30
A repülőtér B és D portája közötti szakaszon kapott lángra a kocsi, egy sávon halad a forgalom –....
2021.11.29
A Das WeltAuto Centrum Budaörs értékesítési igazgatójával, Tóth Péterrel készült interjúnk második....
2021.11.29
A magyar akkumulátoripari képzés fejlesztéséről írt alá megállapodást Palkovics László innovációs....
2021.11.29
Továbbra is Berlin a legnépszerűbb terület az autótolvajok körében – nagy különbséggel Brandenburg....