Tóbiás és Balambér kalandjai – A nagy biciklis túra | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér kalandjai – A nagy biciklis túra

2016.08.06.

Ha már unod a strandolást, pattanj biciklire! Tóbiás és Balambér azért szeret biciklizni, mert tekerés közben gyönyörű tájakat fedeznek fel, ráadásul közben gondoskodnak az egészségükről és a jó kondíciójukról is. A család vagy a barátok pedig garantálják a kikapcsolódást. Most megmutatjuk a kutyusok kedvenc útvonalait, amelyek gyerekeknek sem megterhelők.

Tóbiás és Balambér biciklizni indul

Irány a Tisza-tó! – Poroszló–Sarud–Kisköre útvonalon, kb. 28 km

A Tisza-tó igazi különlegesség a bicikliseknek. Nemcsak a csodaszép környezet vagy a sokszínű állatvilág, hanem a jól kiépített utak is garantálják a kikapcsolódást. Nincsenek nagy szintkülönbségek, az autós forgalom csekély, így igazán nyugodt környezetben lehet bringázni. Út közben megnézheted a Tisza-tó igazi kuriózumát, a madárrezervátumot, vagy a poroszlói kastélyt.

A tó körül pár éve kényelmes turistahálózatot építettek ki éttermekkel, kikötőkkel, gyermekbarát pihenőhelyekkel. Ha nincs biciklid, vagy nem akarod szállítani, akkor is van megoldás: tudsz bringát bérelni a biciklikölcsönzőből. A tájékozódásban segítenek az információs pontokon, és ha szükség lenne rá, szervizek is rendelkezésre állnak.

Tó körül bringázni szuper!

Tekerj a Dunakanyarban! – Pilisszántó–Klastrompuszta–Kesztölc–Dorog–Esztergom útvonalon, kb. 20 km

Ha szereted felkutatni és megismerni Magyarország természeti és kulturális kincseit, akkor ne hagyd ki a Dunakanyart, ami bringával még különlegesebb élményt nyújt! A bicikliutakat különféle színek jelölik és táblák jelölik a látnivalókat.

A kék jelzésű túra ajánlott kezdőknek vagy gyermekes családoknak. Érdemes a pilisszántói Pilis keresztje alól elindulni, és ne hagyjátok ki a pálos szerzetesek kolostorát Klastrompusztán. Ezután kellemes, nyugodt erdei útvonalon és pihenőhelyeken át jutsz el Kesztölcig, ahol a helyi pincéket látogathatod meg.

Biciklizni jó!

Mit kell tudod, ha gyermekkel biciklizel?

Nyugaton igen népszerűek a gyermekszállításra kialakított biciklis utánfutók, amelyek Magyarországon is egyre jobban terjednek. Ezekben azonban a hatályos KRESZ szerint nem szabad gyermeket szállítani.

Gyerkőcödet viheted magaddal előre vagy a csomagtartóra szerelhető gyermekülésben. Ezzel gyermeked is szokja a forgalmat, és edzi az egyensúlyérzékét. Ne feledd: viselj sisakot – főként a gyermekek! – és láthatósági mellényt.

Fontos tudod, hogy a KRESZ szerint csak 10 évnél nem idősebb gyermeket szabad szállítani, őt is csak az erre a célra kialakított pótülésen.

A bicikli kötelező és ajánlott tartozékai

Praktikus tanácsok Édesanyától a biciklitúrához

Ha elemózsiát és hűsítőt is visztek magatokkal, azt érdemes hátizsák helyett biciklistáskában vinni. Ebbe kerüljenek az esőkabátok és az egyéb felszerelések is. A nagyobb biztonság érdekében szereljetek a bicajokra lámpákat: előre fehér, hátra piros jelzőfényt. Sötétedéskor mindenképpen kapcsoljátok be, de legyen a fénye folyamatos, mert a villogó fény sokszor zavaró lehet a szembe jövőnek.

Érdekel Tóbiás és Balambér többi kalandja? Vásároljátok meg a hangoskönyveket, amelyekkel játszva tanulhatjátok meg a biztonságos közlekedés szabályait! Naponta friss játékokért és hírekért lájkoljátok a Tóbiás és Balambér Facebook oldalt! Hetente friss írásainkat kövessétek itt, az Autószektoron!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.03
Akio Toyoda legendás családból származik. A japán iparos, Sakichi Toyoda dédunokája és a Toyota....
2022.07.03
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) nyílt meg a régió egyik legkorszerűbb járműtervezési....
2022.07.03
Mindkét vasárnapi futamot megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei harmadik,....
2022.07.03
Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat....
2022.07.03
Nézze meg a videót! ..
2022.07.03
A tízes rangsor élén a Haval és a Chery márkák modelljei állnak – írja a carsweek.ru.   ..
2022.07.03
Európa kiemelt céljának kell lennie, hogy integrálja a Nyugat-Balkánt az európai vasúti hálózatba....
2022.07.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Minket nem érdekel a Balaton. ..
2022.07.03
A Rába Járműipari Holding Nyrt. megvásárolta a Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft. 75,1 százalékos....
2022.07.03
Több kilométeres a torlódás az M7-es autópályán Budapest felé. A forgalmat a 7-es főútra terelik -....