Tóbiás és Balambér kalandjai – A nagy biciklis túra | Autoszektor
Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér kalandjai – A nagy biciklis túra

2016.08.06.

Ha már unod a strandolást, pattanj biciklire! Tóbiás és Balambér azért szeret biciklizni, mert tekerés közben gyönyörű tájakat fedeznek fel, ráadásul közben gondoskodnak az egészségükről és a jó kondíciójukról is. A család vagy a barátok pedig garantálják a kikapcsolódást. Most megmutatjuk a kutyusok kedvenc útvonalait, amelyek gyerekeknek sem megterhelők.

Tóbiás és Balambér biciklizni indul

Irány a Tisza-tó! – Poroszló–Sarud–Kisköre útvonalon, kb. 28 km

A Tisza-tó igazi különlegesség a bicikliseknek. Nemcsak a csodaszép környezet vagy a sokszínű állatvilág, hanem a jól kiépített utak is garantálják a kikapcsolódást. Nincsenek nagy szintkülönbségek, az autós forgalom csekély, így igazán nyugodt környezetben lehet bringázni. Út közben megnézheted a Tisza-tó igazi kuriózumát, a madárrezervátumot, vagy a poroszlói kastélyt.

A tó körül pár éve kényelmes turistahálózatot építettek ki éttermekkel, kikötőkkel, gyermekbarát pihenőhelyekkel. Ha nincs biciklid, vagy nem akarod szállítani, akkor is van megoldás: tudsz bringát bérelni a biciklikölcsönzőből. A tájékozódásban segítenek az információs pontokon, és ha szükség lenne rá, szervizek is rendelkezésre állnak.

Tó körül bringázni szuper!

Tekerj a Dunakanyarban! – Pilisszántó–Klastrompuszta–Kesztölc–Dorog–Esztergom útvonalon, kb. 20 km

Ha szereted felkutatni és megismerni Magyarország természeti és kulturális kincseit, akkor ne hagyd ki a Dunakanyart, ami bringával még különlegesebb élményt nyújt! A bicikliutakat különféle színek jelölik és táblák jelölik a látnivalókat.

A kék jelzésű túra ajánlott kezdőknek vagy gyermekes családoknak. Érdemes a pilisszántói Pilis keresztje alól elindulni, és ne hagyjátok ki a pálos szerzetesek kolostorát Klastrompusztán. Ezután kellemes, nyugodt erdei útvonalon és pihenőhelyeken át jutsz el Kesztölcig, ahol a helyi pincéket látogathatod meg.

Biciklizni jó!

Mit kell tudod, ha gyermekkel biciklizel?

Nyugaton igen népszerűek a gyermekszállításra kialakított biciklis utánfutók, amelyek Magyarországon is egyre jobban terjednek. Ezekben azonban a hatályos KRESZ szerint nem szabad gyermeket szállítani.

Gyerkőcödet viheted magaddal előre vagy a csomagtartóra szerelhető gyermekülésben. Ezzel gyermeked is szokja a forgalmat, és edzi az egyensúlyérzékét. Ne feledd: viselj sisakot – főként a gyermekek! – és láthatósági mellényt.

Fontos tudod, hogy a KRESZ szerint csak 10 évnél nem idősebb gyermeket szabad szállítani, őt is csak az erre a célra kialakított pótülésen.

A bicikli kötelező és ajánlott tartozékai

Praktikus tanácsok Édesanyától a biciklitúrához

Ha elemózsiát és hűsítőt is visztek magatokkal, azt érdemes hátizsák helyett biciklistáskában vinni. Ebbe kerüljenek az esőkabátok és az egyéb felszerelések is. A nagyobb biztonság érdekében szereljetek a bicajokra lámpákat: előre fehér, hátra piros jelzőfényt. Sötétedéskor mindenképpen kapcsoljátok be, de legyen a fénye folyamatos, mert a villogó fény sokszor zavaró lehet a szembe jövőnek.

Érdekel Tóbiás és Balambér többi kalandja? Vásároljátok meg a hangoskönyveket, amelyekkel játszva tanulhatjátok meg a biztonságos közlekedés szabályait! Naponta friss játékokért és hírekért lájkoljátok a Tóbiás és Balambér Facebook oldalt! Hetente friss írásainkat kövessétek itt, az Autószektoron!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.28
Elég télen a négyévszakos gumiabroncs? Van értelme ilyenkor lemosatni az autót? Milyen típusú....
2023.01.27
A Katasztrófavédelem jelenti péntek este:     ..
2023.01.27
Az új kezdeményezés hétről hétre több érdeklődőt vonz. ..
2023.01.27
Tavaly több mint 21 millió utast fogadtak a romániai repülőterek, ami mintegy 88 százalékos....
2023.01.27
És hogyan befolyásolja a fűtés az üzemanyag-fogyasztást?   ..
2023.01.27
Eddig tisztázatlan okból és körülmények között 2023. január 27-én nem sokkal éjfél után a 6-os....
2023.01.27
A Sony és a Honda által kifejlesztett új elektromos autó Afeela márkanév alatt kerül forgalomba, és....
2023.01.27
A BMW M GmbH modellpalettájára 2023-ban is érkeznek új különkiadások. Az új BMW M3 CS a prémium....
2023.01.27
A versenyhivatal jóváhagyását követően az AutoWallishoz került a Nelson csoport flottakezelési....
2023.01.27
A töltőállomásaival immár Magyarországon is jelenlevő PKN ORLEN 2023-ban az olasz Scuderia....