Tóbiás és Balambér kalandjai - Új kalandok a láthatáron! | Autoszektor

Tóbiás és Balambér

Tóbiás és Balambér kalandjai - Új kalandok a láthatáron!

2014.03.30.

Itt a jó idő, irány a szabadba! Tóbiás és Balambér nem csak meséken keresztül, hanem "személyesen" is szerepet vállalnak a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelésében.

Miközben Ti az előző két vasárnap is az 1. CD elkészültének részleteiről, titkairól olvashattatok, addig Tóbiás és Balambér sem tétlenkedett. Minden hétvégén más és más helyszínen örvendeztették meg a gyerekeket a mobil KRESZ-parkkal, ahol a kicsik és nagyok a biztonságos közlekedés alapjait tanulhatják meg.

Gyerekek a Tóbiás és Balambér közlekedési parkban

A gyermekek játszva tanulását segítő KRESZ-parkok témája a hangoskönyv sorozat következő részének készítőit is megihlette. A kiadónak köszönhetően, itt az Autószektor oldalán olvashattok először részletet a 2. rész egyik meséjéből!

 

TÓBIÁS A KRESZ-PARKBAN

Az ébresztőóra hangos csörömpöléssel jelezte, hogy ismét új reggel virradt. Tóbiás nyújtózkodott egy nagyot, majd izgatottan kipattant az ágyból, és már loholt is a fürdőszoba felé mosakodni. Tóbiás egyébként sem volt holmi lusta kis kölyökkutya, minden reggel frissen, fürgén ébredt, és mivel a mai nap különösen izgalmasnak ígérkezett – pár perc múlva már ott is ült a konyhaasztalnál, s várta, hogy Édesanyja elkészítse a reggeli kakaót.

- Tessék, Tóbiás, itt a kakaó, itt a friss kalács, jó étvágyat. – tette elé a tányért Édesanyja, s Tóbiás lelkesen tömte a szájába a finom falatokat. – Lassabban, lassabban, kölyköcském! Forró még a kakaó, félre ne nyeld a kalácsot! Hova ilyen sietős ma reggel?

- Édesanya! Hát elfelejtetted? Hiszen mondtam már: ma megyünk kirándulni az osztállyal a KRESZ-parkba! Hetek óta erre várok!

Éppen ekkor somfordált be a konyhába Tóbiás kisöccse, Balambér. Az már igaz, hogy Tóbiás is elég kicsike kölyökkutya volt, de Balambér még nála is kisebb. És Balambér még óvodás volt – Tóbiás pedig már iskolába járt. 

- KRESZ-park? – érdeklődött Balambér, és nagyot harapott egy szelet vajas kalácsba. – Hát az meg miféle hely? Vidámparkról már hallottam, de KRESZ-parkról? Mit lehet ott csinálni? Ott is van tán óriáskerék és hullámvasút?

- Dehogy van ott óriáskerék, te kis Balambér – simogatta meg Édesanyja -, és hányszor mondjam, hogy ne beszélj teli szájjal. Majd Tóbiás elmeséli neked, milyen is az a KRESZ-park.

- A KRESZ-park hihetetlenül izgalmas hely! – kezdett bele Tóbiás – Úgy képzeld el, kis Balambér, hogy olyan az egész, mint egy város – úttesttel, járdákkal, jelzőlámpákkal, táblákkal – csak persze nincsenek benne házak, és sokkal kisebb: gyerekméretű. Éppen ekkora kölyköcskéknek való, mint mi vagyunk. És lehet benne sétálgatni, biciklizni, sőt, van néhány gyerekekre méretezett kisautó – amit ugyan lábbal kell hajtani, de mégis úgy közlekedsz vele, mint a nagyok! És ami a legfontosabb: a KRESZ-parkban be kell tartani a KRESZ szabályait.

- Jól van, jól van, Tóbiás, elképzeltem. – bólogatott Balambér – Már csak egyet árulj el nekem: ki a csuda, vagy mi a csuda az a KRESZ?

Tóbiásnak bizony torkán akadt a vajas kalács. Erre a kérdésre nem volt felkészülve. Volt ő már a KRESZ-parkban, nem is egyszer, de azt bizony nem tudta megmondani, ki a csuda, vagy mi a csuda az a KRESZ…

Meglátogatnátok Tóbiást és Balambért valamelyik hétvégén?

Kövessétek a kutyakölykök Facebook oldalát, ahol időben értesülhettek a mobil KRESZ-park következő állomásairól!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
A Citroën újabb lépést tesz az elektromos mobilitás elérhetőbbé tétele felé: a C5 Aircross....
2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....
2023.05.30
Oroszországban 63,1 százalékkal 32 ezer 500-ra esett az új autók és haszonjárművek eladása....
2023.05.30
Széldzseki, ami tölti a telefont? Téglamintázatú szolárcellák, amelyek beleolvadnak környezetükbe?....