Tóbiás és Balambér társasjátékozik | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér társasjátékozik

2017.04.23.

Április vége felé az időjárás nagyon megváltozott. Az eddig meleget, napsütést felváltotta az eső, a szél, és képzeljétek, még hó is esett az egyik nap. A nagyon zord időjárás és a viharos körülmények miatt Tóbiás és Balambér édesanyja nagy gondolkodásba esett, hogy mit is kezdjen a két csöppséggel, mit lehet ilyenkor csinálni? Te is kíváncsi vagy, hogy mit talált ki? Akkor figyelj!

 

Tóbiás és Balambér egy kicsit még álmosan, de nagyon vidáman ébredett meg a puha ágyikóban. Tóbiás már rohant is az ablakhoz, hogy megnézze, valyon még ma is rossz-e az időjárás. Sajnos nem változott semmi tegnaphoz képest, az ég beborulva, az eső esik, a fákat meg tépi a szél.

- Jaj, Balambér, mit fogunk ma csinálni? Nézzél ki az ablakon ma is csúnya az idő. – sopánkodott Tóbiás.

- Nem tudom, de biztos kitalálunk valamit. – reménykedett Balambér.

A két kiskutya gyorsan felöltözött és már el is indultak a konyhába, hogy elfogyasszák édesanyjuk által gondosan elkészített bundás kenyeret.

- Ne szomorkodjatok fiúk, az ilyen csúnya időre is van megoldás, tudjátok mit találtam ki? – kérdezte édesanya

- Nem tudjuk, mit fogunk csinálni? – csillant fel a gyerekek szeme

- Tudtam, hogy ma rossz idő lesz, ezért tegnap kikölcsönöztem egy-két szuper társasjátékot, és egész nap ezekkel fogunk játszani.

- Juhúúú, szuper – lelkendeztek a gyerekek

- Először fejezzétek be a reggelit, majd irány a fogmosás, és utána nekiállunk a hatalmas társasjáték partynak.

Miután mindenki megette a reggelit és mindenki fogat mosott, a kis család összegyűlt a nappaliban, hogy együtt társasjátékozzanak egész nap. Tóbiás és Balambér édesanyja próbált olyan társasjátékokat kikölcsönözni, amik nem csak játszani, hanem tanulni is lehet belőlük. Például a biztonságos közlekedés alapjait.

A nagy klasszikus: Közlekedj okosan (kép: regiojatek.hu)

Tanuld meg a KRESZ alapjait, fedezd fel, hogyan kell közlekedni adott helyzetekben! A Logo által fémjelzett Közlekedj okosan társasjátékban Paul, a rendőr játszva tanítja meg, hogyan kell megítélni a közlekedési szituációkat, és mit kell csinálni az utcán. Az út zebrákon és közlekedési lámpákon keresztül vezet, de tényleg át szabad menni, vagy nincs elsőbbséged? A Logo Közlekedj okosan társasjáték cserélhető utcaelemekkel készült, minden lépésnél más és más szituációba kerülhetsz!

Minden korosztálynak kiváló móka (kép: moksha.hu)

Az Amíg utazunk című szórakoztató és edukatív társasjáték kipróbálásával a gyerekek felfedezhetik Budapest nevezetességeit illetve megismerhetik a város közlekedési rendszerét, megtanulhatnak tájékozódni és közlekedni. Különböző korú gyerekekkel ugyanazon a táblán különféle játékot lehet játszani.

Játszva megismerheted a közlekedési jelzőtáblákat (kép: jateknet.hu)

Az Útitárs KRESZ társasjátéka az egyik legelső közlekedési tanulási lehetőség a legkisebbeknek. Aki szeretné gyorsan játszva megismerni a közlekedési táblákat, ez a játék való neki.

Csak tíz perc egy játék, de milyen játék! (kép: regiojatek.hu)

Milyen járművet láttál a kártyán? Hány útjelző bója van a képen? Kőrakás vagy téglák vannak a kártyán? A BrainBox - Közlekedés gyors kártyajátékban ezekre a kérdésekre is felelned kell, próbára téve a memóriádat! A húzott kártyát 10 másodpercig kell tanulmányoznod, ezt az időt homokórával mérheted, majd a dobókockával dobva választhatod ki a kérdést, amire felelned kell! Ha sikeres válaszokat adtál, akkor megtarthatod a kártyát, és a következő játékos jön. A BrainBox - Közlekedés oktató társasjáték mindössze 10 perces, de ez alatt az idő alatt fejleszti a memóriádat, a megfigyelő képességed is!

A rabló menekül, de mi úgyis elkapjuk! (kép: regiojatek.hu)

A játék célja: az Interpol nemzetközi rendőrségtől kapott titkosított üzenet szerint Budapesten bujkál Dr. Faktor, az Európa-szerte körözött műkincsrabló – kézre kerítése a játékban résztvevő nyomozók feladata. A játékot 2-6 fő játszhatja. Egyikük Dr. Faktor, aki menekülése során keresztül-kasul járva a várost rejtőzködik és igyekszik kibújni az őt üldözök gyűrűjéből. A többi játékos a Police 07 nyomozója, akik – szintén metrón, taxin, buszon – állandóan Dr. Faktor nyomában vannak, hogy lefüleljék. Ha az egyik detektívnek sikerül a láthatatlan Dr. Faktorral egy ponton összetalálkoznia, akkor a műkincsrablónak meg kell adnia magát és ezzel a nyomozók nyertek. Ellenben, ha Dr. Faktor észrevétlen marad addig, amíg a detektívek az összes utazási tikettjüket felhasználják, akkor Dr. Faktor nyert.

A kis család az egész napot végigjátszotta, volt sok nevetés, kacagás, vidámság. Annyira jól érezték magukat, hogy teljesen elfelejtették, hogy kint rossz idő van és a játék mellet nagyon sokat mindent megtanultak a közlekedésről, lámpákról, táblákról. Így lehet igazán jól játszva tanulni. Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

Borítókép: tarsasjatekrendeles.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.27
Az autóipar fejlődésével egyre több, egykoron extrának számító technológia válik a mindennapjaink....
2024.02.27
Magánház udvarába zuhant a Budaörsi repülőtér közelében egy vitorlázó repülőgép kedd délután -....
2024.02.27
2023-ban 107 ezer 720 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 3,42 százalékkal....
2024.02.27
A világ legnagyobb autógyártója 2025-től nem biztosít többé papírra nyomtatott, termékeket bemutató....
2024.02.27
Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győrnél -....
2024.02.27
Ismét a belváros forgalmas közterületeit, illetve a szórakozóhelyek környékét ellenőrizték a....
2024.02.27
A Volvo Cars racionalizálja és egységesíti a teljesen elektromos autók modellneveit, összhangban a....
2024.02.27
Az autógyártó dizájnosztálya az olasz Cassina tervezőházzal állt össze az új modell megjelenésének....
2024.02.27
Az e-autózási piacon vegyesek a várakozások: egyre nőhet az ilyen járművek aránya, gyártásuk....
2024.02.27
A Pécs felé vezető oldalon Bátaszék és Somberek-Pécsvárad csomópont között lesz lezárás. ..