Volkswagen AG

„TOGETHER – Stratégia 2025”

2016.06.23.

– A Volkswagen-csoport meg kívánja teremteni annak lehetőségét, hogy a jövő mobilitásának világában is tartósan sikeressé, valamint a hosszú távon fenntartható mobilitás világszerte vezető szolgáltatójává válhasson. E céljai elérése érdekében az igazgatótanács a felügyelő bizottság egyetértésével hozta meg döntését a jövő „TOGETHER – Stratégia 2025” programjának elindításáról. Ezzel az igazgatótanács egyben a Volkswagen-csoport története legnagyobb szabású átszervezésének is zöld utat adott.

„TOGETHER – Stratégia 2025‘ programja keretében a Volkswagen-csoport szervezettebbé, hatékonyabbá, innovatívabbá, ügyfélközelibbé, és hosszú távon fenntarthatóbbá válik – miközben következetesen a nyereséges növekedésre összpontosít. Tartósan szeretnénk minden részvényesünk számára értéket produkálni. Ez csakis együtt, munkatársainkkal, ügyfeleinkkel, részvényeseinkkel és üzleti partnereinkkel közösen és társadalmi, illetve a környezet iránti felelősségünk teljes tudatában sikerülhet” – folytatta Matthias Müller.

A „TOGETHER – Stratégia 2025” szolgál keretként és támogatásul a Volkswagen-csoport tervezett továbbfejlesztéséhez, amely során autógyártóból a hosszú távon fenntartható mobilitás világszerte vezető szolgáltatójává kíván előlépni.

Az alaptevékenység átalakítása

A június 16-án alapelemeiben bemutatott, új vállalati stratégia első alappillére a Volkswagen autós alaptevékenységének átalakítása, vagyis annak mélyre ható átszervezése a mobilitás korszaka szellemében. Ennek keretében a Volkswagen határozottabban szétválasztva kívánja pozícionálni a vállalatcsoport márkáit, modell- és hajtásrendszer portfólióját pedig a legvonzóbb és legnagyobb növekedést ígérő piaci szegmensekre való tekintettel tervezi optimalizálni.

Emellett a ma mintegy 340 különböző modellváltozatot tartalmazó termékkínálatát a regionális piacok és ügyféligények figyelembevételével következetesen a nyereséges növekedés követelményeinek megfelelően alakítja át.A járművek és hajtásrendszerek tekintetében a Volkswagen különös hangsúlyt fektet az elektromos mobilitásra, ahol a vállalatcsoport átfogó termékoffenzívát indít. Összesen több mint 30 tisztán elektromos, akkumulátorhajtású modell (BEV) érkezik a piacra. Az ilyen járművek aránya a vállalat becslései szerint ekkorra akár a 25 százalékot is elérheti majd a személygépkocsik világpiacán. Saját BEV-modelljei értékesítésére a Volkswagen-csoport két-hárommillió darabos volument jelez előre 2025-re, ami az akkorra várt teljes értékesítése mintegy 20-25 százalékát tenné ki.

A Volkswagen-csoport nem csupán a személygépkocsik, hanem a haszonjárművek körében is eltökélten kívánja fejleszteni a jövő meghatározó témáit. Haszonjármű-üzletága – amelyet jelenleg a Scania, az MAN és a Volkswagen Haszonjárművek márkái alkotnak – számára a vállalatcsoport a továbbiakban is megerősíti a globális vezető pozíció célkitűzését. A Volkswagen Truck & Bus többmárkás gyártóként a teljes időszak során a szakma legnyereségesebb vállalataként kell, hogy működjön, meghatározó jelenléttel a világ minden fontos régiójában.

Mobilitási szolgáltatások a növekedés további hajtóerejeként

A „TOGETHER – Stratégia 2025” program második alappillére az alaptevékenység átalakítása mellett a mobilitási megoldások piacokon átívelő üzletága. Az új egység önállóan építi fel illetve szerzi be az ügyféligényekre összpontosító ajánlatokat, alapvető és kiindulási témaköreként közlekedési szolgáltatások igény szerinti közvetítésével, az úgynevezett Ride Hailing lehetőségével. A későbbiekben e központi téma köré olyan további szolgáltatások is csoportosulhatnak, mint a robotaxi, a carsharing vagy a transport-on-demand.

A Ride Hailing területén a Volkswagen-csoport már május végén megtette első lépéseit, jelentős beruházással indítva stratégiai együttműködést a Gett on-demand mobilitási szolgáltatóval.

A Volkswagen mobilitási megoldások új üzletágával egy rohamosan bővülő piacon 2025-ig már milliárd euró nagyságrendű forgalmat tervez lebonyolítani.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.06
Előrebocsátom, sosem voltam a száguldás szerelemese. Még motoron is csak egyszer ültem utasként, de....
2020.06.06
A 24-es számú főúton - Parádsasvár és Mátraháza között - ma délután egy 45 éves férfi....
2020.06.06
Az Európai Bizottság az idei év végére halasztotta a pilóta nélküli légi járművekkel végzett....
2020.06.06
Davood Afrazi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.06.06
Telefonhasználat vezetés közben: 2-ből 1 francia használja a telefonját vezetés közben. ..
2020.06.06
Nyári felújítások, vágányépítések: közlekedési változások Dél-Pesten, Dél-Budán és a Bosnyák téren....
2020.06.06
Szabálytalanul átalakított gépkocsikat, a gyanú szerint kábítószert fogyasztó, balesetveszélyesen....
2020.06.06
Nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a Kelenföld állomás és a Nyugati pályaudvar közötti, Duna....
2020.06.06
Knezsik Istvánt, az Autós Nagykoalíció elnökét látta vendégül a Trend FM A nap vendége rovatban.....
2020.06.06
A SEAT 2010 óta 43%-kal csökkentette a termelés  környezetre gyakorolt hatását. A 2019-ben....