autonóm

A Toshiba egy új kompakt, nagy hatékonyságú szilícium alapú fotonszámlálót (SiPM) mutat be a félvezetős LiDAR-hoz

2020.08.05.

Az autonóm vezetés felé haladás jegyében a Toshiba nagy felbontású, nagy hatótávolságú fényérzékelő technológiát vezetett be a félvezetős LiDAR rendszerekhez. A nagyméretű mechanikus alkatrészek elhagyásával a technológia költség- és helymegtakarítást eredményez, valamint növeli a működési megbízhatóságot. A középpontban a Toshiba védett kompakt, nagy hatékonyságú szilícium alapú fotonszámlálót (SiPM) áll.

 

 

A SiPM általában nagy távolság mérésére alkalmas, mivel nagyon fényérzékeny. A SiPM-en lévő fénynyelő celláknak azonban helyreállítási időre van szükségük, és erős környezeti fényviszonyok között is nagyszámú cellára van szükségük, mivel tartalék cellákkal kell rendelkezniük, hogy reagáljanak a visszavert lézerfényre.

 A Toshiba SiPM egy tranzisztor áramkört alkalmaz, amely újraindítja a cellákat a helyreállítási idő csökkentése érdekében. A cellák hatékonyabban működnek, és kevesebbre van szükségük, így biztosítva a kisebb SiPM-et. Ez magasabb felbontású SiPM tömböt valósít meg, miközben fenntartja a jó érzékenységi tulajdonságokat.

 

 

A jelenlegi LiDAR rendszereknek mechanikus alkatrészekre van szükségük a lézerek és a hozzájuk tartozó optikai érzékelőkészülékek folyamatos forgatásához. A félvezető LiDAR használata ehelyett számos működési előnyt biztosít.

A kereskedelemben kapható lencséket használó LiDAR prototípussal terepen végzett kísérletek a széles látószögűtől a fotólencsékig, megmutatták a rendszer hatékonyságát, legfeljebb 200 méteres távolságon. Ez ténylegesen megnégyszerezi a jelenleg elérhető félvezető LiDAR rendszerek képességeit nagy felbontás mellett.

 

 

Ezenkívül a Toshiba LiDAR rendszere könnyen alkalmazható kereskedelmi lencsékkel, ami kiküszöböli az összetett testre szabást és lehetővé teszi annak alkalmazását számos önvezető járműben. A technológiában rejlő kompaktság lehetővé teszi a több helyen történő elhelyezését, olyan járművekre, amelyek korábban jelentős kihívást jelentettek; és kibővíti a LiDAR alkalmazásokat is az autóiparon kívül.

A Toshiba folytatja a kutatást és a fejlesztést a LiDAR mérési tartományának további kiterjesztése, a felbontás növelése és a miniatürizálás elősegítése érdekében, azzal a céllal, hogy a SiPM a gyakorlatban is felhasználható legyen 2022-ben.

 

P.D. - Ő.P.

Forrás: 
Forrás: https://www.greencarcongress.com/2020/07/20200707-toshiba.html

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.26
Egy személyautó és egy segédmotor kerékpáros ütközött össze az 54121-es út egyik bekötőútján,....
2020.09.26
Három darab 3.000 köbcentis dízel Audi a terítéken ..
2020.09.26
Mintegy 411 millió forint értékben 33-35 ezer pár lábbelire írt ki nyílt közbeszerzést a MÁV Zrt.,....
2020.09.26
Antoniono Garci Mexikóból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.26
Hamarosan törvényt fogadhatnak el, amely megtiltja, hogy magánszemélyek autóbuszt üzemeltessenek –....
2020.09.26
Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani - írja a BM Katasztrófavédelmi....
2020.09.26
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője volt a leggyorsabb a....
2020.09.26
Még be sem jelentette kocsija eltűnését a tulajdonos, amikor az őt felkereső egyenruhások közölték....
2020.09.26
Az új ID.4 már nem csak fotókon, tekinthető meg: a Volkswagen videón mutatja be a legújabb, 100%-....
2020.09.26
Nem kevesebb, mint 145 pert indítottak hitelezői a súlyosan eladósodott Emerson Fittipaldi, a Forma....