járműgyártás

Új vezető az Audi ingolstadti gyárának élén

2015.07.21.

Fred Schulze (48) veszi át az Audi ingolstadti gyárának vezetését október 1-én, aki a vállalat székhelyéről, Neckarsulmból jön, ahol szintén e pozíciót töltötte be. Schulze Peter Kössler (56) helyére érkezik, aki nyolc évig állt az ingolstadti gyár élén, és Győrben az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-nél folytatja pályafutását. Itt az igazgatóság elnökét, Dr. h.c. Thomas Faustmannt (52) váltja, aki a jövőben az Audi neckarsulmi gyárát vezeti majd.

Értékes ismeretek közvetítése más termelési helyszínekre, a rendelkezésre álló tudás és a tapasztalatok megosztása, illetve folyamatos bővítése – ez szolgált Prof. Dr. Hubert Waltl, az AUDI AG igazgatótanácsának a termelés területéért felelős tagja szerint a személycserék okául. „Csakis látókörünk állandó bővítésével és közvetlen környezetünkön túl is tekintve őrizhetjük meg rugalmasságunkat és oldhatunk meg nagy feladatokat” – vélte Waltl.

Köszönetét fejezte ki Peter Kösslernek az Audi ingolstadti gyárában végzett sokévi elkötelezett munkájáért, amellyel tekintélyes részt vállalt e termelési helyszín sikeres fejlesztésében. „Született ingolstadtiként Peter Kössler mindvégig szívvel-lélekkel dolgozott a székhelyünkön működő gyárért. Az ő ideje alatt vált az ingolstadti üzem az Audi Konszern technikai irányítóközpontjává, egyben Európa második legnagyobb autógyárává, miközben a márka modelljeinek sokasága mellett olyan újabb és újabb egységekkel egészült ki, mint Münchsmünster és Audi Neuburg üzemei, illetve a tervezett IN-Campus.” Mint elhangzott, Kössler mindemellett a termelési helyszín és az infrastruktúra kapcsolatának kezdeményezőjeként is komoly érdemeket szerzett, valamint azóta működnek együtt még szorosabban Ingolstadt város és az Audi szakemberei a helyi infrastruktúrafejlesztés, illetve közlekedésszervezés területein.

Waltl egyidejűleg a gyár új igazgatóját is köszöntötte Ingolstadtban: „Fred Schulze, akárcsak Peter Kössler, immár több mint húsz esztendeje dolgozik a Volkswagen Csoportért. Neckarsulmban betöltött korábbi – elsősorban gyárigazgatói – pozíciói során óriási tudásra és tapasztalatra tett szert az Audi gyártástechnológiái terén. Schulze közel négyéves igazgatói működése alatt biztosította Neckarsulm a legkomplexebb modellválasztékkal rendelkező termelési helyszínként pozícióját az Audi hálózatában.” Mint kiemelte, Schulze új logisztikai területek nyitásával és az Audi R8 típusnak a Böllinger Höfe területén működő manufakturális gyártóüzemével is komoly sikereket ért el.

Fred Schulze az ingolstadti gyár új vezetője

Fred Schulze 1967-ben, Gardelegenben (Szászország-Anhalt) született, végzettsége szerint gyártástechnológus és hegesztési szakmérnök. Szakmai pályafutása 1993-ban az AUDI AG neckarsulmi gyárában indult. Okleveles mérnökként 1994-től az Audi A8 karosszériaüzemének minőségbiztosítását vezette, 1998-tól pedig az A2 karosszériagyártásának felelőseként dolgozott, amíg 2004-ben a Volkswagenhez nem került. Először a Microbus projektvezetőjeként tevékenykedett, majd 2006-ban átvette a Volkswagen busz és a Porsche Panamera karosszériagyártásának vezetését. 2010-ben Fred Schulze már a Volkswagen emdeni gyárának termelésvezetője volt, és 2012-től áll az Audi székhelyén, Neckarsulmban működő gyár élén.

Peter Kössler Ingolstadtból érkezett Győrbe

Peter Kössler 1959-ben, Ingolstadtban született, és finommechanikai, valamint energetikai villamos szakemberként végzett. Pályafutását 1986-ban, az Audi ingolstadti gyárában kezdte, ahol a termelés- és gyártástervezésben betöltött több csoport- és projektvezetői pozíciót követően 1997-től a részegységek/szerkezettervezés területéért felelt. 2002-ben az ingolstadti présüzem vezetőjévé lépett elő, majd a világ összes Audi-présüzemének egybeszervezésével két évre rá e szakterület globális vezetőjévé vált. 2007 óta áll az ingolstadti gyár élén, 2009-től pedig az AUDI AG felügyelő bizottságának is tagja.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.20
A magyar jet-ski válogatott tagjai előkelő helyről várják a péntektől vasárnapig zajló Magyar....
2024.07.20
Nem szépek. Sőt, némelyik kifejezetten csúf, de kedves darabjai az autótörténelemnek. ..
2024.07.20
A vállalat elektromos meghajtású, teljesen elektromos és plug-in hibrid modellek eladásai 41....
2024.07.20
Kalle Rovanperä 15,7 másodperces előnyre tett szert a helyiek fordos kedvencével, Mārtiņš Sesksszel....
2024.07.20
Tippek a helytakarékos pakoláshoz. ..
2024.07.20
Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő....
2024.07.20
A Lamborghini Köln most egy új szalonban köszönti a márka vásárlóit és barátait, és lenyűgöző....
2024.07.20
Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában....
2024.07.20
Az Apollo Tyres a háromszoros Formula–1-futamgyőztes Giancarlo Fisichellát kérte fel, hogy....
2024.07.20
A DataHouse pénteken közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon csaknem 457 ezer....